Imad Alzuriey DÖMD för mord har rymt under permission

BROTTSLIGHET. Ett rikslarm har utfärdats sedan en dömd mördare i går rymt från en bevakad permission i Kalmar. Rikslarm är ett landsomfattande larm som brukar utfärdas vid särskilt svåra brott eller när svårt kriminella har rymt från fängelser.

Imad Alzuriey

– Rikslarm är nu utfärdat, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisen i region syd. Mannen sitter vanligtvis på en anstalt i Småland men befann sig vid rymningen i Kalmar för att träffa sin familj.

Pappan till Imad är dock inte orolig – ”vi har hört att han är farlig och si och så i sju år, men jag lovar dig att det inte finns något motiv i det här. Han har inte rymt för att hota någon eller göra någon illa. Det är jag helt säker på, säger pappan, som dock är kritisk mot rymningen…

Men pappa Alzueiey säger också: ”Det finns alltid kontakt mellan oss, och vi kommer dit och stannar ibland över i närheten för att kunna hälsa på. Men jag vet inte vad han tänker, det är omöjligt att säga. En rymning löser inga problem. Det gör saken värre, och återigen bör man fråga cheferna hur det här har kunnat ske”, enligt Expressen. 

Om familjen Alzuriey på bloggen…

En stolt syster!

TIDIGARE 2011-12-29. Imad Alzuriey DÖMD för mord till fängelse på livstid

Uppdatering 2011-12-29: Imad Alzuriey döms till livstids fängelse för

  1. Mord 3 kap 1 § brottsbalken
  2. Grov misshandel 3 kap 6 § 1 st brottsbalken

Påföljd Fängelse på livstid enligt 34 kap 1 § 1 st 2 p brottsbalken

Imad Alzuriey ska solidariskt med Omar Hidel, Marcus Larsson och Tobias Sandström utge skadestånd till Daniel Castillo Zarate med 54 350 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker.

Imad Alzuriey ska utge skadestånd till:

A) Alexander Dobreva med 50 000 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker;

B) Valentino Dobreva med 50 000 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker;

C) Malin Svala med 50 000 kr jämte ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker;

D) Emina Rifati med 50 000 kr jäme ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker;

E) Dödsboet efter Zirhid Dobreva med 46 277 kr jäme ränta på beloppet enligt 6 § räntelagen (1975:635) från den 10 juli 2011 till dess betalning sker;

-Pettersson konstaterar att landet idag har blivit en liten aning bättre…

SvD Aftonbladet med fler rapporterar mycket kortfattat om nybyggaren c:a en timme efter Petterssons med en bråkdel av informationen och givetvis utan namn och bild på mördaren, våldtäksmannen, misshandlaren, rånaren, narkotikahandlaren, hälaren m.m. och hans karriär. Det är ynkligt att PK inte ens kan nämna ett dömt svin vid namn.

Tidigare 2011-12-01: Från häktet försökte Brödraskapsmannen påverka vittnen. Hans brev används nu emot honom när han ställs inför rätta för knivmord. En av hans tidigare medmisstänkta, Alex Akbar Ghara Mohammadi, är avförd från utredningen, han mördades i förra veckan.

Den 10 juli i år bröt ett slagsmål ut vid en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Dörrvakten, Zihrid Dobreva hade nekat en grupp män från gänget Brödraskapet att komma in – det var en privat tillställning den kvällen. Dörrvakten misshandlades och under tumultet stack högg någon honom i ryggen med en 22 cm lång så kallad butterflykniv. Hugget tog under höger skulderblad, nära ryggraden, punkterade lungan och snittade av en av kroppspulsådrorna.

Dörrvakten verkar också fått ta emot mer våld mot övriga delar av kroppen. Medan han sjönk till marken flydde Brödraskapsmännen. Ambulansen larmades och den knivhuggne mannen fördes till akuten medan hans bröstkorg sakta fylldes med blod. Efter fem dagar på sjukhus dog han.

Imad Alzuriey, medlem i Malmöavdelningen av Brödraskapet häktades tillsammans med flera kamrater. Nu åtalas enbart Imad Alzuriey för mord. Fem vittnesmål knyter honom till brottet. Tre av vittnena har fått se konfrontationsfilmer – Imad Alzuriey utseende ställts mot flera andra liknande personer, och pekat ut honom som den skyldige.

Imad Alzuriey erkänner att han var på platsen, men han förnekar att han använde kniven. Polisen kan inte knyta honom tekniskt till mordvapnet – det finns inga fingeravtryck eller dna eller liknande som knyter honom till den. Däremot hade Alzuriey offrets blod på sina kläder, vilket ihop med vittnesmålen anses tillräckligt besvärande för honom för att få honom fälld för brottet. Bland bevisen finns också beslagtagna brev som Alzuriey skrivit från häktet till personer med anknytning till händelsen. Alla brev från en häktad som har restriktioner läses och kontrolleras och här anser sig utredarna ha hittat belägg för påtryckningar.

Tillsammans med sina gängkamrater ställs Alzuriey också inför rätta för en grov misshandel tidigare under kvällen. En 32-årig man blev nerslagen med en flaska på Cuba Café i Folkets park. När han låg på marken blev han sparkad och slagen. och fick ”…sår i hårbotten, rodnader och svullnader i huvudet, sår på pannan och kinderna, svullen näsa och spruckna läppar.” Två ordningsvakter, en dörrvärd och Cuba Cafés chef blev vittnen till händelsen.

Den 31-årige Malmöledaren för Brödraskapet Alex Mohammadi, som sköts till döds i Taxiverkets lokaler på Volframgatan i förra veckan, var med vid båda tillfällena där personer nu åtalas. Han satt en period häktad för inblandning i knivmordet. De uppgifter han lämnat i förhör kommer att läsas upp, eftersom han inte kan förhöras i rätten.

HÄR kan ni läsa mer om den fina familjen Alzuriey.                 Sydsvenskan 

Imad Alzuriey har en gedigen meritlista, grov våldtäkt, rån, misshandel, bedrägeri, narkotikabrott, olovlig körning, häleri, ofredande m.m. men han saknar inte humor 2009 gick han ut i media och beklagade sig över alla kriminella i Rosengård och gick med i ”Ett Våldsfritt Sverige” där han blev heltidsanställd trygghetsvärd. Skattebetalarna betalade alltså hans lön medan han begick brott.

-Pettersson skulle inte ha något emot att den här släkten bosatte sig i Libanon där de hör hemma…

TR B 6943-11

7 thoughts on “Imad Alzuriey DÖMD för mord har rymt under permission

    • Men av gammal vana går det nog bra att skylla på Dan Eliasson. Hans efterträdare törs ju ingen säga ett knyst om i alla fall.

Kommentera