Svenska bönder får 1,2 miljarder efter torkan

INRIKES. Regeringen lägger 1,2 miljarder kronor på ett krispaket till Sveriges bönder för att säkra livsmedelsproduktionen efter torkan.

ATL

Det meddelar finansminister Magdalena Andersson (S) på en presskonferens på måndagen, där även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och klimatminister Isabella Lövin medverkar.

– Det är en exceptionell åtgärd, men det är ett exceptionellt läge, säger Andersson.

Pressmeddelande från Regeringen

-Pettersson säger ingenting men gör några jämförelser…

  • Samma regeringen lämnar stöd till elcyklar för Södermalms journalister och damerna på Östermalm med 1,05 miljarder under tre år.
  • Samma regering vill att 9000 afghanska män utan asylskäl ska stanna i landet till en kostnad av 9 miljarder.
  • Under 2018 beräknas staten lägga 212 miljarder på asylmottagning. Den senaste mandatperioden har regeringen lagt 140 miljoner om dagen på asylmottagning.
  • Under 2018 lägger regeringen 49 miljarder på bistånd och att bland annatbekämpa torka i andra länder. Biståndsprganet Sida får så mycket pengar så de har inte en chans att göra av med dem på något vettigt. et som blir över går till FN utan krav. Sverige betalar 15 miljarder MER i bistånd än vad FN tycker är rimligt.

Nåväl, politik är att prioritera och regeringen bestämmer genom riksdagen och valresultatet. Tycker ni de prioriterar bra så rösta på sjuklövern i valet den 9 september 2018, annars får ni fundera på alternativen…

Stöd bloggen…

22 thoughts on “Svenska bönder får 1,2 miljarder efter torkan

  1. DEN STORA LÖGNEN SOM MEDLÖPARMEDIA INTE BERÄTTAR.
    Det är skandal och borde berättas på förstasidan av alla tidningar.
    Jag har fått höra av en bonde att de som sår gamla traditionella spanmålssorter inte drabbas av torka för att de har ett rotsystem som tränger ner djupare i marken.
    De som drabbas av torkan är de bönder som köper genmodifierat utsäde. De har ett rotsystem som ligger mer ytligt och är därför utsatt vid torka. Det är inte det ända. Det är också mer känsligt för mögel och kräver där att bönderna använder mer gift, eller bekämpningsmedel.

    Vilken bransch ska vi översätta detta till? Börsen, de som köper fel aktier som går ner i pris. Fruktansvärt, här måste staten gå in och ge stöd till dem som förlorar pengar på börsen.

    Det är skandal. Och ni behöver väl inte ens gissa vem som ligger bakom utsäde som är näringsfattigt, känsligt för torka, med hög avkastning och kräver mycket bekämpningsmedel?

    Lyssna på Staten och kapitalet, så förstår ni.

  2. —- och invällarverket fick 100,4 miljarder enligt Regeringskansliet!

    Rätt ska vara rätt!
    Invandrarna ÄR VÄRDA 100 gånger mer än våra bönder!
    Men bönderna behöver inte mer för de arbetar ju!

    • Om jag inte har helt fel så får mjölkbönderna ungefär lika mycket / lite för mjölken nu som för x antal år sedan, däremot har kostnaderna stigit bränsle,löner osv. Mjölkpriset bestäms av världsmarknaden sägs det. Antalet bönder minskar, i flera andra länder stöds på samma sätt som förr i tiden bönderna, men framtiden ser mörk ut om inget drastiskt görs.

  3. Bönderna säger att 375:- kr per vuxet djur är ”snuspengar”.
    Ensilagebal kostar i normala fall i rundapengar den summan.
    Nu i dessa tider blir det för en halv- bal.
    Bidrag till att kompensera transportkostnader för att handla foder utomlands är det inte tal om.

    ”Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) säger att svenska bönder kommer att få importera grovfoder till djuren. Därför kommer regeringens krispaket ge stöd för lantbrukarna att köpa in grovfoder till djuren, för att förhindra nödslakt.

    – Vi har räknat med 375 kronor per vuxet djur i stöd. Vi har satt ett takbelopp per gård på 150 000 kronor. En normal mjölkgård kommer få ungefär 60 000 kronor i stöd. Förstärkningen i likvida medel ska göra att lantbrukarna kan förhindra utslaktning av djur, säger han”

    Att däremot kunna lägga summan på hela 3! miljarder kr på de afganska Baaarnen,- det var inga probl.

    • Ja det är väldigt konstigt. Det här med att man inte ska ställa grupp mot grupp, är kanske för att då inser folk lättare hur tokigt allt förefaller vara. Och det vill nog inte de som bestämmer.

      • Samt bönderna som håller sig till enbart med spannmål och ej har någon djurhållning räknas inte.
        När de knappt inte får någon skörd i år att tala om att skörda.

        Enl. regeringen ger däremot Baaarnen oss ett enormt större tillskott till välfärden.
        När lantbrukarna enbart förhåller sig till våran livsnäring.

  4. Och så lägger regeringen minst tre miljarder på 9000 afghaner som inte har minsta skäl att få stanna i landet. 1,2 miljarder till bönderna och 3 till afghanerna (röstköp åt MP). Rimligt? Bedöm själv och rösta rätt den 9:e september.

  5. Enligt RLF är behovet 10 miljarder men enligt finansministern finns de inte pengar Bönderna måste förstå att vi har 9000 barn att klä och mätta Växande barn behöver näringsrik föda Fru Magdalena påpekar också att deras stora ledare Stefan Löfven säger att alla måsre ta sitt ansvar

    • Förresten tror jag inte ens att dom 1.2 miljarder kommer att betalas ut Hur ska man kunna lita på en regering som spyr ut vad som just för tillfället råkar komma i munnen och som passar till situationen I morgon spyr dom igen ut nya lögner

  6. Fundamenten som bygger / har byggt vårt samhälle raseras i snabb takt, familjen, skolan, vården, livsmedelsförsörjningen, industrin, energin och tilliten.
    När grunden är underminerad , hur kan det byggas något av värde då ?
    Vad / vilka skall bära samhället framåt nu ?

  7. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Att 49 miljarder läggs på bistånd är i det närmaste bortkastade pengar. Eftersom vi nu låter så många från de problemfyllda länderna komma hit så borde SIDA läggas ner och pengarna stanna inom landet. Naturligtvis får vi då problem med att sysselsätta de tidigare SIDA anställda men vi kan väl erbjuda dem volontärsjobb i främmande regioner ex. vis utanförskapsområdena, Malmö, Gbg och Fjollträsk.

    • Urban Hjärne. Det var en mycket bra och välbehövligt kommentar, många av de svenska bönderna är även utan torka och eldsvådor väldigt utsatta. GS hade för något år sedan ett reportage om det. Och jag förstår att detta stöd inte är tillräckligt om många ska kunna överleva. Svenska utgifter men utländska priser och ersättningar harmonierar inte.

  8. Regeringen har sagt att dom vill göra detta men kommer inte att göra detta.
    Vi vet med 100% säkerhet att regeringarna de senast 50 åren lovat både det ena och det andra före valen och dagen efter valet har dom glömt det och påstår att det har vi aldrig sagt.

  9. Även i Zimbabwe lyckades överheten förvandla landet från Afrikas kornbod till ett u-land. Men så var förstås Mugabe uppbackad av svenska socialdemokrater med början från Olof Palme.

    Nu är det ”afghanska” män som gäller före svenska bönder sedan EU i nåder tillåtit att vi får ge ett ringa bidrag internt av våra skattepengar. Men höjt bidrag på flera miljarder till EU är inga problem. Det måste vi tåla.

  10. Ja det är en droppe till bönderna. Men där är ingen av dessa 25 öres politikrna har tittat på den andra katastrofen. socker betorna är ungefär lika stora som morötter. Men det är klart sötsaker blir dyrare. Kanske mindre diabetes.Hur kommer detta och drabba konsomenterna, Högre matpriser
    Mindre till fattigpensionären.

KommenteraAvbryt svar