Regeringen mörkar kostnaderna för afghanerna

Regeringen Löfven (S+MP) beslutade med hjälp av C och V att ge 9.000 afghanska män utan asylskäl en ”ny chans” till uppehållstillstånd för att studera tillsammans med riktiga barn i Sverige påstås i media kosta 2,9 miljarder kronor.

Detta är inte vad regeringen faktiskt skrivit — troligen blir kostnaden minst nio miljarder skattekronor!

Merkostnaderna får kommunerna bära. Riksdagsledamoten Jeff Ahl (AfS), som engagerat sig i frågan, menar att regeringen helt enkelt försöker lura folket.

Regeringen anslog i samband med lagförslaget även en budget för att täcka de kostnader som förväntades uppstå på grund av amnestin för de beräknade 9 000 mestadels afghanerna. För de sex månader som är kvar av 2018 ökade man utgiftsramarna för statens budget med knappt 692 miljoner kronor, och för tiden fram till och med 2020 beräknade man de ”extra kostnaderna” till totalt cirka 2,9 miljarder kronor. Observera att detta endast är statens kostnader som avses, medan kommunernas kostnader inte nämns i regeringens förslag.

De extra anslagen till statens budget ska täcka kostnaderna för ersättningar och bostadskostnader, domstolsprövning i utlänningsmål, jämställdhet, nyanlända invandrares etablering, studiehjälp, studiemedel.

Mer på Nya Tider, tyvärr bakom betalvägg…

-Pettersson menar att  regeringen, denna och de tidigare har satt i system att mörka kostnaderna för invandringen. Ett exempel, bara ett är Arbetsförmedlingen som varje år kostar 80 miljarder, utan invandring skulle den kostnaden vara en bråkdel. Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med de 9000 afghanerna inte funnits. 9000 är c:a och det kan vara några enstaka med annat medborgarskap.

  • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
  • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
  • 99,4 procent är män.
  • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
  • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.

Stöd bloggen…

8 thoughts on “Regeringen mörkar kostnaderna för afghanerna

  1. Miljarderna som sossarna kastar på de 9000 ”icke flyktingar” eftersom saknar asylskäl, borde användas till samhällsskydd och beredskap.

  2. Tandläkare, sjukvård osv. Det dribblas nog med förvillande rubriker i budgeten, för att säkra makten. Posten ”bankstöd” är visst en utgift ( utan balanserad täckning, förmodligen lån? ) på några miljarder och kan användas till lite av varje. Att lyssna på nationalekonom Hans Jensevik på Swebbtv var en uppenbarelse. Man hittar del 1 och 2 här http://www.swebbtv.se/
    Det liknar sabotage eller fientligt hot mot landets ekonomi och allmänna ordning, som det har utvecklats.

  3. Hur många flickor får sin skolgång förstörd när dessa sexualhämmade vuxna männen ska studera med svenska tonårsflickor………
    de flesta av dem kommer ifrån Iran och växt upp där så finns inga skyddsskäl för dem att vara i Europa

  4. Pettersson du missade…..no BS..
    99% har lovat rösta på S, MP.
    100% vill ta hit sin familj och släkt.
    100% vill ha fler än 3 barn.
    80% vill ha fler än 5 barn.
    95% är muslimer
    85% har ingen utbildning alls
    100% har ljugit om sina skyddsskäl

KommenteraAvbryt svar