Ett paradexempel på krånglig byråkrati och det kallas frihandel

EKONOMI. Näthandel från Kina och andra länder utanför EU har blivit oerhört populärt. Det är obegripligt och jag tror inte ens sekund att det är fler än enstaka som följer lagar och regler. Det är helt enkelt för svårt och krångligt och måste kosta Tullverket mer att hantera än vad det ger statskassan. 

Titta, lyssna och läs reglerna på Tullverket, det är svårt att tro att det är på allvar utan en humorfilm. Fundera sedan på om en somalier eller arab som inte behärskar det svenska språket ska försöka vara ärlig när de skickar efter något hemifrån.

Följer alla reglerna skulle när det kom som mest paket från Kina omkring 100.000 till 150.000 personer varje dag behöva skriva till Tullverket. Nu har Postnord infört en avgift och paketen har minskat till 15.000 om dagen.

EU som kämpar för frihandel verkar dock sova, en ny EU-lagstiftning som ska lösa problemen är på väg. Den träder inte i kraft förrän år 2021 och under tiden gå till en liten butik och handla…

Offra 13 minuter på filmen, eller i varje fall några minuter.

-Pettersson undrar om alla statliga myndigheter fungerar likadant?

6 thoughts on “Ett paradexempel på krånglig byråkrati och det kallas frihandel

  1. Detta är inte sant, vilket jävla lamt land vi bor i med lika många dumskallar som landsförrädare

  2. EU:s frihandel innebär väl knappast att deras egna handlare slås ut för att folk handlar från Kina istället? Samt att våra postverk tvingas lägga resurser på sjuka mängder paket?

  3. Hjärtat fylles omedelbart av stolthet över den bedövande byråkratiska exercis med åtföljande exemplariska blankettbeskrivning som Sverige lyckats frambringa, för att därefter ersättas av tveksamhet inför dess tillämpning för Annie. Väldigt få kommer att ”gå till närmaste tullklareringsexpeditionen för att lämna in sin deklaration och betala moms” som videon föreskriver. Det lär bli långa och mödosamma vandringar för Annie: 67 mil om hon bor i Piteå till närmaste lämpliga expedition i Storlien och det är djup snö. Allt för att undvika ett hotande momsbedrägeri på 250 kronor!

  4. Ett exempel man begär 75 kr för att man ska kassera in 3 Kr i moms. Sinnessjukt troligen är det Magda A som ligger bakom detta vansinne.

  5. Det var mycket arbete för ingenting. Det blir bra sedan allt tagits över av invällare. De betalar ingen moms eller annat tjafs som svenskarna hittar på. Titta in i deras affärer så ser ni en prissättning på hur rimligt det är att de erlägger moms enligt instruktionsfilmen. Tja de lever ju ändå på oss via bidrag och smuggel tror inte svenska politruker existerar så gör gärna en instruktionsfilm på alla språk som finns i hela världen om ni tror att invällarna kommer att följa. Ni har ju spenderskorna på er. Anslå 10miljarder eller varför inte 1000miljarder på uppgiften. Förslag på finansiering: Dra in maten helt för åldringarna

  6. 1. Postnord meddelar dig att din postorderförsändelse har kommit till deras lager och erbjuder sig att agera ombud för din räkning. Det innebär att Postnord, för din räkning, sköter hela tullhanteringen, inklusive inbetalning av moms.

    Har aldrig erfarit detta, utan PostNord har skött detta med automatik och man har varit tvingad att lösa ut försändelsen. Samma med DHL. Inget val m.a.o. …

Kommentera