Stäng

Torka, skogsbete och arbete för herdar

INVANDRING. På grund av torkan råder det brist på eller kommer att bli brist på foder till djur. Det är en sanning som kan behöva revideras, det finns massor med hö att ta reda på vid mindre ängar men dagens maskiner är för stora så det blir inte rationellt. 

Sedan kan man skicka djuren till skogs. Skogsbete var vanligt förr i tiden men idag är betade skogsmarker ovanligt, även om det finns här och där.

Nu är inte Pettersson bonde men jag inser att det kan bara problem att skicka mjölkkor av dagens framavlade raser till skogs i moderna produktion, men sinkor och köttdjur borde gå i vissa marker om de inte går för tätt och orsakar skador på skogen.

Det är naturligtvis arbetsintensivt, det måste till stängsel eller  någon som vaktar korna och nu kommer vi till poängen. Sverige är inte bara fullt av djur, vi har massor med folk vana att vakta getter och kameler. De borde klara nötdjur också och vakta får i vargrevir…

Dessutom kan de mindre ängarna som nu lämnas öde slås med lie, det är ingenting för unga vältränade män.

Det ska heller inte kosta något, det är dags att införa arbetsplikt för bidrag.

Filmen från Frida Turander

5 reaktioner på “Torka, skogsbete och arbete för herdar

 1. Typ alla olika åtgärder hindras av Länsstyrelsen, jordbruksverket med flera. Det ska först förprövas, det ska godkännas av en kontrollant-de brukar komma två och två. Du kan inte ta vatten från en sjö, du ska gå till vattendomstolen först. I ett normalt land skulle myndigheterna hjälpa till, säga vad fan ta vatten en månad får vi pröva sedan. släpp korna nere på sjöängar, i skogen. Det går fort att stänga med el men det kommer genast bli anmälningar från anonyma, läs djuraktivister och veganer och miljöpartister

  1. Idag hörs ingen massiv kritik mot Sydafrika från Sveriges extremvänster i massmedia, det blev dödstyst när etablissemangets Mandela och hans ANC tog över makten från de vita och frälste landet !
   Blev Sydafrika det paradis som Sverige och andra länder bestämt att landet skulle bli bara apartheid avskaffades ?
   Som vanligt bara ett HYCKLERI och FÖRLJUGENHET.

 2. Invällarna får absolut inte komma i närheten av djur, katter som stenas, igelkottar som spikas upp på någons dörr efter misshandel, slakt som innebär onödigt lidande för djur. Tokiga invällare passar bäst där de kommer ifrån, primitiva kulturer som sossen Mona älskar. Hon kan åka med sina älsklingar när de skall återvända hem.

 3. Nej tack, dessa jävla migranter skall inte få vistas i närheten av djur då dom våldtar allt dom ser.

  Vi måste få till en folkomröstning och lämna EU så fort det bara går, dock är jag säker på att allt är försent då det har gått för långt, och nu har vi ju även ett större krig att handskas med som Filip Dewinter säger och som är nära förestående.

  https://samnytt.se/belgisk-toppolitiker-varnar-inbordeskrig-i-europa-kan-vara-nara-forestaende/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: