Stäng

Sokrates, Platon, Aristoteles och Pascalidou är tänkare men en tänker fel

FILOSOFI. Det var i det antika Greklands övärld som de första kända västerländska filosoferna hörde hemma. Tiden var någon gång vid 500-talet f.Kr. Här hade skalden Homeros verkat cirka hundra år tidigare och det är här i vad som brukar kallas kulturens vagga som den västerländska filosofin uppstår och får sitt rotfäste.
En sentida efterträdare till de stora filosoferna är Alexandra Pascalidou, i varje fall verkar damen tycka det själv. Själv lutar jag nog åt att Pascalidou är en av de stora  grekiska tragedierna.

Identitetspolitik är, tror jag, att ge röster åt dem som känner sig förtryckta, men inte nödvändigtvis är förtryckta. Dessa röster gör allt för att inte integrera sig i majoritetssamhället och snackar skit om dem som drar lasset. Tänk er en sådan som Gudrun Schyman som nästan hela sitt liv levt på och levt bättre än de vita män hon föraktar och Gudrun är bara ett exempel av hundratals.

Identitetspolitik är skit. Den skapar rasism och vi och dom.

-Pettersson kan säga att jag är emot identitetspolitik, jag är emot hbtq-rättigheter,  jag är emot prideparader, jag är emot klasskamp, jag är emot genusbalans, jag är emot etnicitet i Pascalidous form som bara ger rättigheter till vissa.

Jag är för lika rättigheter för alla utan trams. Det innebär inte att alla är värda lika mycket eller ska behandlas lika. Sådant får Pascalidou och hennes vänner syssla med. Det kallas kommunism!

Om Pascalidou på bloggen…

Twitter

Den ständigt kränkte Jallow Momodou är en produkt av identitetspolitik. Foto Roger Sahlström.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 reaktioner på “Sokrates, Platon, Aristoteles och Pascalidou är tänkare men en tänker fel

  1. A.P kanske inte vill kännas vid Rumänien, Grekland låter kanske bättre att säga i de finare salongerna där hon och de övriga hycklande och välgödda syltryggarna glider omkring och kramar varandra ?

 1. Jag är emot allt som gör Sverige otryggt. Jag har vuxit upp, studerat och arbetat hela mitt liv i Sverige. Jag hade sett fram emot en lugn och trygg pension. Man ack vad fel det blev. Pensionen blev det inte mycket kvar av. Tryggheten försvann den också.
  Det som återstår är att köpa ett ett hagelgevär och bevaka det lilla som finns kvar, precis som på 1700-talet.

 2. John Cleese har ställt frågan.
  Om man är en fullständigt korkad jubelidiot, hur ska man då kunna veta att
  man är en fullständigt korkad jubelidiot.

  1. En mycket bra fråga men som en jubelidiot naturligtvis inte kan svara på !!!!!!

 3. Formidabelt inlägg, till vilket undertecknad med största övertygelse sällar sig.
  Identitetspolitikens dolda diskrimineringsmekanismer har i samtliga sammanhang avslöjats som en av vår tids största politiska bedrägerier och har endast lyckats öka meningsmotsättningarna mellan inkompatibla grupper och förvärrat det etnopluralistiska samhällskaos vi nu upplever – paradoxalt nog helt i enlighet med de strategier som utarbetats för nationalstaternas desintegration och sammanbrott.

  Vad nämnda Pascalidou beträffar uppfyller denna sociopatologins och det falska värdegrundsevangeliets hallucinerande sköldmö alla diagnostiska kriterier för de neuropsykologiska symptom vi kommit att förknippa med globalismens och oligarkernas vigelfästa ludermärrar.
  Andreas.

 4. Den kvinnliga ”grekiska” filosofen Pascalidou, lär väl inte gå till historien.

  1. I etablissemangets patetiska och totalt ointressanta historia kommer A.P garanterat att skrivas in !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: