Körsbärstjuven


GOTT OCH BLANDAT. Vid Petterssons torp, mitt och mitt förresten, jag och den oäkta hustrun arrenderar som många andra fattiga torpare gjort i hundratals år, men hur som helst så finns där några körsbärsträd som ger rikligt med bär som är mycket goda.

Tyvärr har många upptäckt den goda smaken, det är skator, trastar, hackspettar, stenknäckar och ett och annat barn som plockar men de har löfte.

Under träden är det nästan varje kväll och natt besök av vildsvinens ungar som uppskattar det som ramlat ned på marken, ibland är suggan också med men hon håller sig i bakgrunden och så länge de äter körsbär är det inga problem men när de får för sig att plöja upp gräsmattan så…

I morse såg jag dock en annan liten gynnare, en mård var på besök. Det är blott tredje gången i Petterssons liv jag har lyckan att se en sådan. Om det beror på att mården håller sig undan, är ovanlig eller om jag brister i uppmärksamhet ska jag låta vara osagt.

Jag kunde dock konstatera att mården, som är stor som en katt med kortare ben, lever upp till ryktet om att vara en god klättrare, är nyfiken och att den som Pettersson gillar körsbär trots att den är ett rovdjur.

Alla bilder tagna runt torpet det senaste dygnet:

 


18 responses to “Körsbärstjuven

 • anne b rat

  Vem vet, det kanske är ljusskygge Stefan som är och plockar dina körsbär på nätterna, eftersom han ju aldrig syns till på dagarna.

  Gilla

 • Mia

  Det börjar nästan bli ett litet Skansen utanför torpet och jag antar att det dyker upp många fler djur då och då än de du visar här.

  Kul att du lyckades få bilder på mården som inte verkar visa sig så ofta.

  Gilla

 • Ki

  Åh..
  Så mycket fint att försvara…
  Tack Pettersson, hoppas ni kan njuta länge där..
  SD2018

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hej Tommy! Ligger just nu i husvagn vid travet i Eskilstuna. Våra grannar är från Sundsvall o ivriga sd are. Dom läser Pettersson blogg . Dom hyllade din intelligens. Jag berättade att jag kände dig. Oxelösund är ju inte så stort. Hoppas dessa rader är lite tröst för körsbären.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Härligt bildspel på körbärstjuvarna. Ni har det fint vid torpet.

  Mården är ju ett fantastiskt stiligt djur. Otroligt duktig trädklättrare och alltid kul att se i naturen. Har en i ”mina skogar” vid havet, i det vackra Oxelösund. Som jag har lyckats få lite kort på och kommit nära.

  Det är sådana tillfällen i naturen, som skänker än stor glädje och lycka.

  Må gott Pettersson och hälsa ”den oäkta”.

  Gilla

 • Björn

  En av fördelarna med att bo på landet. Man får umgås med naturen och dess innevånare på nära håll. Byter inte mitt lantliv mot ett liv i stan för allt smör i Småland.

  Gilla

 • age

  HÄRLIGA bilder!

  Tack Pettersson för en verklighetsrapport!
  Vi njuter av din blogg!
  //age

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Tror att alla djur är TÖRSTIGA!!!! Vi ställer ut vatten till dom.Själv vill ja bo som Pettersson,men det är nog för mycket att önska!!!

  Gilla

 • Lena

  Om bären hade hunnit att förvandlats till alkohol så hade du haft en cirkus med plats på första parkett.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Tufft för djuren med torkan.

  Gilla

 • Ove

  Härliga bilder, ja, Sverige har mycket goda bär och frukter, själv håller jag mig till jordgubbar nu men körsbär när de är söta slår det mesta tom jordgubbar!

  Gilla

  • Stenbock

   Glöm inte bort de mest C-vitaminrika av alla. Svarta och röda Vinbär som nu finns i stora mängder. Smaken är ju forskilled som de säger i Danmark.Men dessa små frukter tror jag alla gillar ! 🙂

   Gilla

 • Joy

  Livat på landet! Härliga bilder 🙂

  Gilla

 • hllviken

  Blir det några körsbär över till er själva?

  Gilla

 • Stenbock

  Se upp med ditt åk…Dessa varelser är väldigt intresserade av motorer,och allt elektiskt som finns under motorhuven ! Var och är ett stort problem även för storstäder som Berlin… Känner själv flera som tvingats till dyra räkningar p.g.a. av dem.

  Gillad av 1 person

 • Gus

  Såg en vit sådan en gång, var på Öland i svampskogen .

  Gilla

 • Eva-Marie

  Härliga bilder Pettersson 🙂 sånt blir man glad av 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: