Varför?

Värmen håller i sig och nu känns det som att många fått nog.

I vår del av landet fortsätter temperaturen att dansa kring 30°. Vi i kompisgänget och alla vi pratar med badar som aldrig förr, på uteserveringarna dåsar människor under parasollerna med kalla öl och läskande drinkar i händerna. Förvisso älskar vi att sola och få lite färg på våra vinterbleka kroppar, men just nu söker vi skugga och pustar ut under svettdropparna som rinner strilande nedför ansiktet och ryggen.

Efter dagens badtur beger sig kompisgänget, innehållandes både kvinnor och män, till en av stadens uteserveringar där vi sveper varsin öl fortare än någon hinner uttala ordet öl. Vi beställer in varsin öl till och släcker törsten tillsammans med lite gott snacks. Allt under uppfällda parasoll som hindrar solens brännheta strålar att nå ned till redan svettiga kroppar. Ni vet känslan när man just badat/duschat, tagit på sig torra kläder och man knappast hinner andas ut innan svetten åter lackar.

Suck, pust, stön…

Vad får vi då se passera framför uteserveringen?

Jo, där kommer tre par gåendes, samtliga dragandes barnvagnar framför sig. Männen i lediga sommarkläder som vilka andra medborgare som helst i dessa dagar. Kvinnorna i tättsittande slöjor som döljer allt utom ögon, näsa och mun, långa rockar som når ned till vaderna och under dessa långa byxor och som rot på verket tjocka skor. Ni förstår av beskrivningen att det rör sig om tre par med rötterna i Mellanöstern, förmodligen Syrien.

Då frågar sig vän av ordning. Varför? Varför klär sig dessa kvinnor som moderna kvinnor i bästa fall klär sig under svinkalla vinterdagar? Är det för att stänga ute de livsviktiga D-vitaminerna? Är det för att skydda sig mot värmen? Är det för att religionen islam påtvingar dessa stackars kvinnor att skyla varje millimeter hud förutom de ansikten som ser ut att lida under denna utstyrsel?

Personligen tror jag att merparten av dessa invandrade muslimska kvinnor skulle vilja kasta av sig klädesplaggen, dra på sig shorts/korta kjolar och kortärmade t-shirts och dra ned till närmsta badplats för att där umgås med fria svenska kvinnor i sina bikinis. Integration i sitt esse, men jag undrar om religionen och de religiösa männen tillåter detta.

Frågan är bara VARFÖR?

Ja, det finns gott om bilder på dagens händelse. Då Petterssons vet att vissa organisationer besöker bloggen i syfte att finna något att anmäla, låter vi bli att publicera dem. De får istället vandra från mobil till mobil, från Facebook-konto till Facebook-konto.

Fast så här skulle det faktiskt kunna se ut. Bild från 70-talets Iran innan något hände.

10 thoughts on “Varför?

 1. En hora är en muslimsk kärring som låter sig sättas på år efter år för att föröka klanen och tillåter sig att försörjas av andra kvinnor. Ut med de muslimska hororna.

 2. Verkligen påträngande för oss Svenskar att åse misshandeln utan att få ingripa för dessa stackars kvinnor .

 3. En väninna till mig sa lite spontant till en sådan kåldolme, du fryser inte iallafall. Jag är inte klädd som en hora, svarade den från topp till tå insvepta då. Min kompis hade snygga shorts och ett linne i värmen.

  Det var ett antal år sedan detta hände, och det är en enorm ökning av påbyltade kvinnor nu. De går ofta också ett steg efter mannen. De ska vara undergivna. Det räcker med en slöja på huvudet så är de varma och de kliar sig i huvudet genom slöjan och jag mår illa av det. De har en riktigt obehagligt gud, den saken är klar!

 4. Tror nog även att de ”påklädda” kvinnorna, även skulle uppskatta ett glas gott vin emellanåt. Mellan alla ”påtvingade måsten”.

 5. Nu kom två av världens mäktigaste män, Trump och Putin, fram till att syrierna kan åka hem igen. De vet säkert – det är ju de två som har varit högst delaktiga i att rensa upp i Syrien.

  Så nu kan de snart fira i sitt hemland. Därtill läser man att somalier från Sverige öppnar kafe i Somalia – det går att leva där med. Och de homosexuella kan nu leva i Libanon. Dessutom har Etiopien och Eritrea slutit fred. Många som kan åka hem till sina hemländer
  Det kommer att göra mycket på vår överbelastade infrastruktur.

  Vi har elbrist och nu kanske t o m C kan begripa att det finns vissa flaskhalsar i ett samhälle.

 6. Är det så FI och V tycker det skall se ut i Sverige år 2018? Om muslimer och deras kvinnosyn anno 1500-tal yppar inte dessa hycklande partier och deras företrädare ett ord.
  När det gäller infödda vita svenska män är det annat ljud i skällan. Då tjatas det om ”patriarkatet” i tid och otid.
  Dubbelmoral är bara förnamnet!

 7. Annars kan man tro att onda krafter gaddar ihop sig för att det skall bli ett mellanöstern i Sverige, eftersom skogarna brinner av torka. Det ger och andra sidan större motivation förhoppningsvis att motarbeta de onda krafterna.

Kommentera