Stäng

Hoten med domare ökar, speciellt vid våldtäktsmål

BROTTSLIGHET. Hot mot domare och annan rättspersonal har fördubblats. För sex år sedan noterades cirka 50 hot varje år, de senaste två åren har det stigit till dubbelt så många.

– Det kan finnas en risk att om det blir alltför mycket hot och hat mot domare så kan det någonstans leda till en omedveten påverkan i hur man dömer, säger Fredrik Wersäll, tidigare president vid Svea hovrätt, till Sveriges Radio.

Enligt personer inom rättsväsendet som P1-programmet I lagens namn varit i kontakt med är det oftast omdebatterade sexualbrottsmål som leder till hat och hot mot domare.
Ett exempel är Fittjamålet, ett fall om en gruppvåldtäkt där de åtalade männen friades i tingsrätten.

– Det är inte trevligt att läsa att man själv ska bli gruppvåldtagen eller uttagen på en bakgård och skjutas, säger Erica Hemtke, domare i Fittjamålet i Södertörns tingsrätt.

Ett annat uppmärksammat fall är Tenstamålet år 2013 där sex killar dömdes för en gruppvåldtäkt i tingsrätten men friades i hovrätten. En av domarna i Svea hovrätt fick under en tid gå med personlarm på grund av hoten efter domen.

– Det var ju direkta hotelser mot domarna på olika sätt, att man skulle göra olika saker med dem. jag vill inte gå närmare in och citera för det bär mig emot. men det var saker man skulle göra med de här domarna för att få dem att förstå att man inte kunde döma på det här sättet, säger Fredrik Wersäll, dåvarande president vid Svea hovrätt.

-Pettersson säger att det har säkert inget med invandringen att göra eftersom statsminister Stefan Löfven inte vill diskutera migration utan välfärd och trygghet.

Tolkkostnader femdubblade på tio år, från 2013, om någon tror det blivit bättre så får ni tro det.

16 reaktioner på “Hoten med domare ökar, speciellt vid våldtäktsmål

 1. Att läsa meningar som:
  ”– Det kan finnas en risk att om det blir alltför mycket hot och hat mot domare så kan det någonstans leda till en omedveten påverkan i hur man dömer, säger Fredrik Wersäll, tidigare president vid Svea hovrätt, till Sveriges Radio.” och:
  ”– Det är inte trevligt att läsa att man själv ska bli gruppvåldtagen eller uttagen på en bakgård och skjutas, säger Erica Hemtke, domare i Fittjamålet i Södertörns tingsrätt.”
  Ger bara reaktioner, som:
  ”vad var det vi sa? Vi förstod det, varför inte ni? ”
  När man för en asyl-politik enligt den ”banala godheten”, som mångdubblar antalet brott och ökar antalet anhängare till brottslingar, kan ingen vänta sig något annat. Obligatorisk utvisning skulle ge bra avlastning för både samhälle och rättsväsende.

 2. Ingen ska behöva bli hotad för att den sköter sitt jobb och det gäller särskilt personer inom rättsväsendet.
  Särskilt som de flesta som uppför sig aggressivt och hotfullt mot domare har så mycket mindre kunskap om ärendet än de som ska dömma.

  Folk går efter vad det läst i media och det brukar räcka för att de ska anse sig veta mer om fallet än der som skrivit en förundersökning på många sidor där allt finns med.

  1. Ja, det är nog visst och sant.
   Mothugg och opposition kan de gott ha i halsen, men hot och förföljelse är fullkomligt förkastligt och under ALL kritik och får aldrig accepteras.
   Andreas. 😃

 3. Den humanistiska stormakten har med ”den banala godheten” sörjt för den utvecklingen. Ingen ber om ursäkt för de skövlade skattemiljarderna, de drabbade brottsoffren och de bortkastade skolåren för många barn under alla år.

 4. Ännu en dålig sak som ökat ”de senaste åren”. De börjar bli väldigt många nu.

 5. Det av den globalistiska marionettministären bakbundna och korruptionsangripna rättsväsendet tvingas således erfara vad begrepp som kontraproduktivitet och synden straffar sig själv, innebär i praktiken.

  Högst förutsägbart, då denna utveckling är en naturlig konsekvens av
  systematiskt tillämpad undfallenhet, selektiva och disproportionerliga domar samt, icke minst, av den politiska agendans enorma potential att förvandla den dömande maktens utövare till beskyddande medbrottslingar.

  Svinhugg går igen, mina herrar och det finns absolut inga garantier avseende dispens från rovdjursimportens våldsamma härjningar – om nu någon till äventyrs inbillat sig det.
  Andreas.

 6. De stora bedragarna i domstolarna är åklagare som hittar på grunder som inte är sanning men köps av domarna. Det är den som har varit närvarande på plats vid ett så kallat brott, som vet allt, men de dömda intervjuas aldrig t.ex. efter ett fängelsestraff, vad som egentligen hände. Många domar är skönlitteratur, påhittade av tokiga oavsättliga åklagare, domare och nämndemän.

 7. https://imgl.krone.at/scaled/1675554/vf439a7/630×356
  I Österrike har mycket förbättrats sedan man fick en i c k e socialistisk regering.Sedan ett uppmärksammat brott mot en ”godhjärtad familj” där en ”stackars flykting från Afghanistan” sökte mörda dem i Mars.
  Detta föranledde att polisen över hela landet genomfört 100-tals razzior,(drygt 2.200 personer prövats) och då funnit drygt 120 person som vistades olagligt i landet. En stor del av dessa är nu redan hemflugna resten sitter i säkert förvar.
  Här ser vi att alla länder utom Absurdien kan sända hem packet,utan större problem !! Förhoppningsvis fungerar detta även hos oss,efter 9 September.

 8. Migrationsdomstols tolken i arabiska, med hijab, åker fet dyr Audi Q7, svenne betalar fett mycket.

 9. Sverige 2018:
  Ett tryggt och rättssäkert land !!!!!!
  Lövet och Molgan, lovar och håller med.

 10. Fredrik Wersäll är en av demokratins dödgrävare. https://www.advokatsamfundet.se/hilda/Projekt/Ruben/Rubens-medlemmar/ Ni känner säkert igen en och annan av dödgrävarna?

  Hilda och Ruben går ut på att feminisera rättsväsendet. Kvinnor har, tyvärr, en tendens att vara lite väl överseende med gärningsmän. Det är väl modersinstinkten som tränger igenom. Samtidigt kan de vara helt oförsonliga. Läs domen mot Bernt Herlitz http://www.arbetsdomstolen.se/upload/pdf/2018/48-18.pdf AD:s ledamöter: Cathrine Lilja Hansson, Susanne Sundberg, Joanna Román, Katarina Novák, Nikki Vagnér, Lasse Thörn och Ingemar Hamskär och dessutom rättssekreterare: Hannah Edström. Med fem kvinnor och två män kan jag förstå den oförsonliga skrivningen då Nils Herlitz ”konspirerade” mot ”barn”.

  Den tidigare domaren Krister Thelin (https://sv.wikipedia.org/wiki/Krister_Thelin) riktar skarp kritik mot domen. https://twitter.com/KristerThelin/status/1014839344128036865

 11. Frågan är om domare och jurister lyder stränga order från politikerna eller om dom är så ”snälla” mot dessa utländska odjur.

  1. Tydligen är domstolarna inte tillräckligt snälla. Våldtäktsmännen vill nog härja fritt, anser att svenska flickor, s.k. horor är fritt byte och att en våldtäkt inte skall betraktas som brott. Vilken kvinnosyn, vilken importerad tillgång för landet?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: