Våga bli politiker

Under Stefan Löfvens tal ikväll, nämnde han det faktum att många inte vågar uppge sina politiska åsikter, att många inte törs engagera sig politiskt och att framför allt ungdomar väljer att avstå.

Ingen vettig människa kan säga att statsministern har fel. Självklart har både Stefan Löfven och alla politiker, oavsett parti, som vill stärka demokratin rätt i sina utspel. Fast vill statsministern uppnå trovärdighet i sina ord, är det hög tid att ta Karl-Petter Thorwaldsson och andra fackliga företrädare i örat. Vi vet att anställda som engagerar sig politiskt i SD blir av med sina fackliga uppdrag och därmed är de demokratiska spelreglerna satta ur spel.

Det går inte längre att gömma sig bakom de band som är knutna mellan Socialdemokraterna och LO. De demokratiska spelreglerna måste också gälla de fackliga organisationerna.

13 thoughts on “Våga bli politiker

  1. Det handlar tyvärr inte bara om att våga bli politiker. Om man skall ha någon framgång i detta ämbete så måste man vara en Dj—-ul på att ljuga också. Titta bara på 7-klöverns 8 språkrör.

  2. Vi har ju ett tydligt exempel på en nolla som vill komma upp sig här bland de som kommenterar då och då. En iskall cynisk individ …

  3. Varför måste man, via fackavgiften, vara med och sponsra såssarna ? Och varför just såssarna ? Vore väl, i såna fall, mer logiskt att gödsla lite på dom via sophämtnings-avgiften…

  4. Facket är på utdöende. LO är en död organisation eftersom S är det.
    LO och S är nämligen samma sak.
    Det absolut enda sättet att få behålla Sverige på världskartan är att SD får bilda regering. Först då får vi en regering i Sverige igen efter 50 år av avsaknad av en sådan.
    Sverige är det land i världen som saknat styre längst av alla länder.
    1969 avgick vår senaste statsminister och efter det har vi stått utan regering.

  5. Det är ju ett sätt för inkompetenta nollor att komma upp sig. Man får lära sig att rabbla lite floskler och trycka på rätt knapp. Lönerna och andra förmåner kan ju dessa puckon aldrig komma upp i vid ett vanligt jobb där det krävs kunskap och smartness.

  6. Den som ska bli politiker i de s.k. etablerade partierna gör bäst i att ha samma åsikter som majoriteten, annars kan det gå illa.
    De enda som inte avkrävs någon form av realism är feministiska kvinnor.
    Där är det en merit att kläcka ur sig så många floskler som möjligt.

    Att bli vald till någon högre post i facket och göra karriär den vägen, är förbundet socialdemokrater, inga andra göra sig besvär.
    I LO är det inget problem om du inte haft nåt ”riktigt” uppdrag, bara att du har rätt åsikter.

    Att bli politiker medför att du ska trimmas in i organisationerna, om du inte är invandringsförespråkare. I det fall du är det kan du i princip vara skvatt galen och totalt verklighetsfrånvänd. Du bör inte vara bevandrad i ekonomi, du bör tycka att skattemedel inte är viktiga att spara på och du bör tycka att importerade problem bara är kulturella skillnader.

    Men om du är något av ovanstående och skrupellös så bli gärna politiker inom sjuklövern eller F!. Du kommer att känna dig hemma.

KommenteraAvbryt svar