552 asylsökande muslimer oroar 50 miljonerslandet Sydkorea

INVANDRING. Sydkorea var efter Koreakriget 1950-1953 ett av världens fattigaste länder och en bit in på 1960-talet lika fattigt som de fattigaste länderna i Afrika, sedan satsade man på kapitalism och så småningom demokrati och tillhör nu ett av världens rikaste länder och är en av de fyra tigrarna, Taiwan, Singapore, Sydkorea samt Hongkong. Läs gärna Miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe.

Sydkorea har drygt 50 miljoner invånare och brottsligheten är låg.

Nu har landet fått drygt 500 asylsökande från Jemen att ta hand om och det oroar folket och regeringen. Efter en namninsamling med en halv miljon underskrifter för att utvisa jemeniterna har regeringen lovat att ändra asyllagen så det blir svårare att överklaga beslut om utvisning och att gallra ut eventuelle brottslingar.

Många är oroliga för att de 552 muslimerna ska innebära en islamisering av Sydkorea och utsätta befolkningen för en våldsam brottslighet. Migranterna hålls i ett asylcenter på ön Jeju, som tillåter att utlänningar stannar i 30 dagar utan visum.

Innan 2018 har totalt 430 jemeniter ansökt om asyl i Sydkorea. De drygt 500 som nu är aktuella har anlänt mellan januari och maj. Det övervägande homogena Sydkorea har sedan 1994 beviljat 893 personer asyl.

The Week

-Pettersson minns Palmes ord i en intervju med tidskriften Invandrare & Minoriteter 1977 ”För det första måste vi ha en reglerad invandring, det har jag alltid varit anhängare av. Alltså att vi på ett rimligt sätt, kvantitativt, kan bemästra problemet. För det andra att vi för en konsekvent jämlikhetspolitik. Om någon av dessa två förutsättningar brister, riskerar vi att få svåra problem”, 

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Det är svårt att tro i dagens politiska klimat men det har trots allt funnits kloka socialdemokrater…

En gång var också socialdemokrater kloka

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han, liksom Reinfeldt la sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

9 thoughts on “552 asylsökande muslimer oroar 50 miljonerslandet Sydkorea

  1. Jämför denna prominenta politik med vår subversiva statskonst och dess destruktiva innehåll och Sverige framträder på nytt i egenskap av det optimala avskräckande exemplet på regeringskontrollerad dysfunktionalitet.

    Så länge man uppmuntrar islamismens priapiska predatorer att behärska det offentliga rummet och låter koranslaveriets sympatisörer dominera det mediala tolkningsutrymmet, kommer det ursinniga våldet och lagföraktet att trappas upp och leda till ett nationellt katastrofläge av sådana fatala proportioner Sverige aldrig varit i stånd att hantera.

    Detta spörsmål borde vara det högst prioriterade debattämnet under det spektakel vi känner som Almedalsveckan, där den septiska septettens pajasposörer uppträder inför en i huvudsak ignorant eller ideologiskt avvikande publik, vilken i bästa fall förmår applådera de vuxensagor som berättas och därmed nära partiledarnas illusioner om folklig popularitet.
    Andreas.

  2. De har väl läst västerländska tidningar och sett vad som väntar.
    ”Islam ska ta över världen”, har sagts från mullor och imamer. Verkar vara det som ligger bakom, för varför skulle annars jemeniter bege sig hela vägen till detta homogena land?

  3. Om man jämför Sydkorea som har kapitalistsystem, med
    Nordkorea som har den efterblivna kommunismen som ideologi,
    så ser man skillnaden tydligt, och så ser det ut i dom östländer
    som levat under kommunismen, men sedan dom bytt denna mot
    kapitalism, så blomstrar länderna, och ändå flamsar det omkring
    figurer i detta landet och brölar kommunistiska slagord? Idioter!

  4. Med all rätt ska Sydkorea oroa sig, ett hett tips är att ge dessa 500 framtida pensionsräddare en enkelbiljett västerut till paradislandet Sverige som enligt uppgift från visst håll trots en 40-årig okontrollerad massinvandring fortfarandr inte kommer överleva på egen hand utan måste fortsätta att ta in hjälp utifrån !
    Utgår ifrån att minister Margot är först ut och kontaktar Sydkorea med ett erbjudande om hjälp.

  5. Att importera människor vars ideologi/religion beordrar anhängarna att invadera och tvångskonvertera eller utrota dem som inte tror på amsagorna är lika idiotiskt som livsfarligt. Världen måste få upp ögonen på att Islam är lika mycket, om inte mer, en ideologi än en religion. Eftersom koranen förbjuder alla försök till reformation så är enda metoden att låta anhängarna leva kvar i sexhundratalet och tro att solen snurrar runt den platta jordskivan. Med andra ord bör alla utvecklade länder isolera länderna där Islam fått fäste och förvägra dem den moderna tidens välsignelser.

    Så Sydkorea är på rätt väg och bör istället hänvisa dem till Nordkorea där de kommer att känna sig bättre hemmastadda.

    • ”Argus”!

      Ideologi/religion.

      Bra! Ett förhållande värt att betänka!
      Ideologi är ju en konkret, mental inställning mot ett mål.
      Religion är en icke konkret inställning mot ett icke existerande mål.

      Dock, båda har en fantasi som grund.

KommenteraAvbryt svar