Stäng

Alliansen öppnar för SD

VALET 2018. Alliansen öppnar för att Sverigedemokraterna ska kunna få viktiga poster efter valet, så som ordförande i riksdagens utskott, uppger källor för SVT Nyheter. Hittills har posterna ordförande och vice ordförande hållits inom de traditionella blocken.

– Partierna bör beredas möjlighet att få access till posterna i storleksordning, bekräftar Moderaternas gruppledare i riksdagen, Tobias Billström.

Om SD-politiker får bli ordförande i utskotten – som är det centrala i riksdagens arbete – kan det tolkas som en öppning för att bryta isoleringen mot partiet, enligt SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson.

Dessutom har Alliansen tidigare lämnat besked om att man planerar att lansera en egen kandidat till talmansposten.
– Båda dessa besked från Alliansen är viktiga och kan tolkas som en öppning gentemot Sverigedemokraterna, säger Knutson.

-Pettersson tror och hoppas att Åkesson struntar i några ordförandeposter. Sverigedemokraterna vill nog hellre ha inflytande över politiken och det är rimligt att SD:s väljarne får inflytande efter antal…

17 reaktioner på “Alliansen öppnar för SD

 1. Hahahahahaha det hann inte ens gå ett dygn så vände L och C i frågan och vill nu inte låta SD få några ordförandeposter i utskotten. Björklund skriver att frågan är död eftersom S säger så bestämt nej.
  Det är alltså S som avgör vilken hållning L skall ha? Inte samarbetspartnern M. Herregud måtte L och C få sitt straff för sitt närmast sanslösa velande den 9:e september.

 2. SD skall premiera sina väljare och medlemmar med att sträva efter maximalt inflytande över politiken i Sverige. Ordförandeposter är inte det primära. Jag som SD medlem kräver detta.

 3. Nu kanske SD blir blir som ett parti bland alla andra partier som J.Å vill att SD ska bli !
  Kanske kan man framöver säga 8 klövern istället för 7 klövern.

 4. Idag ser det ut som Lövén står ensam inom EU med sin idé om solidarisk fördelning av lycksökare inom EU.

 5. Borde vara självklart i en demokrati så jag säger BRA Alliansen. Låt oss nu hoppas att man står fast vid detta när det börjar blåsa. För blåsa kommer det att göra när vänstern drar igång sina hatkampanjer.

  1. Svarar på mitt eget inlägg. Inte ens i 24 timmar gällde beskedet från den sanslöst usla Alliansen. Precis som vanligt är det vindflöjlarna L och C som är problemet. Patetiskt!

 6. Ingenting annat än makthunger driver den s. k. Alliansen. De vet att utan hjälp av SD får de befinna sig i skuggan. Någon insikt om demokrati har de lika lite som sossarna, och vill inte samarbeta med SD. Dagens tiggare är de, skäms inte utan sitter med rumpan bar och tigger SD om hjälp, utan att ge något tillbaka.

 7. En röst på sjuklövern är en förlorad röst!
  Ett fortsatt vanstyre av Sverige!
  Sjuklöverns s k ”politiker” börjar bli skärrade över att förlora sin, av skattebetalarna, inkomst med ett enkelt arbete => vara pk utan lyssna på folket!
  Rösta rätt rösta SD

 8. Normalisera SD säger Knutsson att Åkesson vill.När tänker Knutsson och övriga partier i riksdagen normalisera sig.

 9. Alliansen är mina fiender, åtminstone till valet är avklarat. Vad som händer sedan, det ligger i SD´s händer.

 10. Nej Peter….Det är valår och de vill nu visa att de är ”demokrater”…
  Vi kan förvänta oss många andra roddtag,innan 9 September !
  T.o.m. deras PK-press har nu börjat publicera rader kring Salafister. Dock på ett sådant sätt,att det skall verka som om detta först nu kommit i dagen.
  Importörerna som hämtat hit terroristerna, (de sju styrande) får/skall ju inte komma i dålig dager !

  1. Jens Horb… förlåt Orback ska inte vara ute så sent ,
   det blir bara svammel, speciellt om man druckit för mycket.

 11. De känner flåset från SD, ska de själva få några platser i riksdagen så är de hög tid att vara snälla mot SD, jag hoppas SD straffar dem, ordentligt så som de själva har blivet kölhalade.

  1. Detta kommer dom givetvis att misslyckas med så länge dom kör med vidöppna gränser och släpper in så många terrorister som möjligt utan att kontrollera vilka som kommer in i landet.
   Så länge detta pågår så kommer fler och fler att ansluta sig till det enda demokratiska partiet i Sverige nämligen SD

Kommentera

%d bloggare gillar detta: