Afghan våldtog och hotade kvinna med funktionsnedsättning – döms till fängelse


BROTTSLIGHET. Yousefi Farhad, född 1996 och medborgare i Afghanistan har genom hot om brottsling gärning tvingat en ung kvinna, född 1997, med intellektuell funktionsnedsättning och som går i särskola till samlag. Tvånget har bestått av att han hotat att lägga ut en bild på en lättklädd kvinna på internet och skriva att det var hon.

Kvinnan och Farhad hade träffats på busstationen Navet, på bussen och haft kontakt på sociala medier. Farhad påstod sig heta Elias Messi. Han menar sig ha uppfattat kontakten som en relation, hon däremot upplevde honom som efterhängsen. Hon besökte honom i hans hem vid två tillfällen i maj;

Före händelsen den 6 maj 2018 skrev han att han hade en bild på henne som han skulle skicka till hennes f.d. pojkvän och publicera på Facebook. Hon ville inte detta. Han skickade en bild till henne föreställande en kvinnokropp iförd behå och en uppdragen tröja. Det är inte hon på bilden, men han sade att han skulle lägga ut bilden på Facebook och skriva att det var hon. Han skrev också att hon skulle komma till honom och ha sex. Hon åkte till slut hem till honom eftersom hon hade uppfattningen att det var det enda sättet att få bort bilden.

Hon ville inte ha sex, men gick till slut med på det för att Farhad skulle ta bort bilden. Efteråt skickade han henne meddelanden med hjärtan. Han hade lovat henne pengar, som hon dock sedan inte fick.

Så småningom fick hon ett meddelande om att han hade fler bilder på henne och att hon skulle komma till honom för att få se dem och för att han skulle ta bort dem. Hon gick till slut med på att åka till honom igen. De två bilder som föreställer en lättklädd person i helfigur tog han på henne utan hennes vetskap medan hon klädde av sig den 6 maj.

Han hotade att skicka bilderna till hennes f.d. pojkvän samt lägga ut dem på Facebook om hon inte hade sex med honom, men den här gången gick hon inte med på det – lämnade istället bostaden och ringde polisen.

NN, som har kontakt med BO genom skolan, har omvittnat att BO för henne förra hösten berättade om en man som förföljde och uppvaktade henne på bussen, vilket gjorde henne orolig och orsakade stor frånvaro från skolan. NN uppmanade BO att polisanmäla saken. NN har också uppgett att BO kan ha svårt med konsekvenstänkande och att det inte är självklart för BO hur man bär sig åt för att slippa oönskad kontakt.

Herr Farhad behövde enligt egen uppgift på grund av traumatiska händelser fly till Sverige 2015 – lämnade sina två barn hos föräldrarna i Afghanistan. Har inte ”gått speciellt mycket” i skolan under uppväxten. Sysselsättningen i Sverige har främst bestått av språkstudier – har dock inte språklig kapacitet för samhällstjänst. Har ett nätverk inom svenska kyrkan och har där fått en ”svensk mamma”.

Ansökte om arbets- och uppehållstillstånd 2015-10-20. Inget beslut är ännu fattat. Tidigare dömd för ringa narkotikabrott till dagsböter. Har dock inget minne av att någonsin ha brukat narkotika, vilket dock kan bero på minnesproblem…

Straffet blev fängelse 2 år 6 månader för våldtäkt, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande.

Sundsvalls Tingsrätt Dom B 1178-18

-Pettersson noterar att åklagaren ej yrkat på utvisning och undrar naturligtvis varför?


9 responses to “Afghan våldtog och hotade kvinna med funktionsnedsättning – döms till fängelse

 • Kenth Andersson

  Inte till fängelse, denne pensionsräddare döms till 2 år och 6 månader på ett fullservat hotell i Kriminalvårdens regi !
  Är snart ute igen efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av s.k strafftiden för s.k gott uppförande som det heter i Sverige.

  Gilla

 • Go

  Kan man inte ge dom samma straff som Lisbet Salander gjorde mot sin förmyndare?

  Gilla

 • Ståfräs

  EXPO, AFA, FI, Metoo, Feministregeringen tycker antagligen det är en rasistisk dom och kommer demonstrera för att få pensionsräddaren frigiven.

  Gilla

 • Kurt

  Hon besökte honom i hans hem, två gånger! Vad ska man tro om det?
  Leker man med fan få man stå sitt kast.

  Gilla

  • Mr Jordan

   Nä, visst. Hon verkar dock mer än lindrigt funktionsnedsatt, och han en tvåbarnsfar. Det exotiska kan dock locka, från bägge parter, inte tu tal om det, men varför då hot och hets?

   Gilla

 • Mr Jordan

  Vi har alltså en muslim, som genom hot och tvång idkar sex med en funktionsnedsatt. Kompatibel med svenska samhället? Allas lika värde? Lämnat två barn? Om inte detta är solklar utvisning, så vet jag inte. Humanitär stormakt, är det dolda kameran? Låt farsan träffa sina barn! Gärna direkt efter avtjänat straff; åklagaren kan sitta samma tid. Då kanske fler svenska flickor och kvinnor slipper lida under tiden.

  Gilla

 • age

  Det kan väl ändå inte vara möjligt?
  Alla multikulti är ju så fina, högutbildade och har
  en så fin bakgrund.
  Dessutom är väl de flesta med i den fina sekten som
  håller på att bygga upp Sverige!

  Socialdemokraterna har ju bekräftat denna inställning
  genom att skriva kontrakt med Muslimska Brödraskapet,
  1999 om att se till att islam tar över Sverige! …. eller?

  … eller var det kanska det största landsförräderiet i
  modern tid! Wennerström bleknar i jämförelsen!

  Norge hade ju en liknande affär under WW 2
  om jag minns rätt?

  Gilla

 • Gringo

  Tyvärr orkar jag inte läsa texten, det räcker med att ställa sig frågan vem är förvånad? Såg domen i slutet av texten, och varför blir han inte utvisad för!!!! Svensk rättvisa är ett hån mot oss svenskar, hade han hetat Karlsson så hade doms varit helt annorlunda, typ 6 år, sen vägrar jag skriva att de är synd om svensken att han förlorar sin familj, arbete och vänner. För allt de hör till och de ska man tänka på innan man är så JÄVLA korkat så man våldtar någon.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Blev den lille stackaren dömd? Men så hemskt, han ville väl bara leka doktor…… han är ju bara baaaarnet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: