Brandkärr radikaliserad skriver äntligen lokaltidningen, minst tio år för sent


MEDIA & ISLAM. Äntligen kom då artikeln i den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter om den islamska radikaliseringen av stadsdel Brandkärr som vi skrivit om HÄR och HÄR

Dock så går det som vanligt att ha synpunkter på nyhetsrapporteringen när en kommunal chef som eventuellt bjudits på en hockey-resa av ett privat företag anses viktigare än att en hel stadsdel håller på att gå under.

Radikaliseringen i Brandkärr yttrar sig genom:

 • Att barn inte äter skolmat av religiösa skäl.
 • Månggifte och att somaliska regler gäller i området. Moralpoliser övervakar området och skolan. Kvinnor och barn är särskilt utsatta.
 • Barn från två år när hijab (huvudduk).
 • Det finns flera imamer i området och koranskolor tar mycket av barnens fritid.
 • Skolan har cirka 60 procent somaliska barn och förskolan drygt 90 procent.
 • Lekspråket på förskolan är somaliska. Det pedagogiska uppdraget hotas och personal har ingen insyn i leken.
 • Samhället sluter sig allt mer, allt färre polisanmälningar exempelvis.
 • Rapporten bygger på 15 intervjuer med 26 personer

Ansvariga för rapporten är Anna Hesselgren, Räddning och säkerhet, Björn Littmarck, beställarkontoret.

-Pettersson vill påstå att Södermanlands Nyheter har ett stort ansvar för den radikalisering som pågår. Tidningen har år efter år dold problemen och skrivit gulliga reportage om invandrare som varit duktiga men noga dolt att det är invandrare som ligger bakom mycket av brottsligheten i Brandkärr och andra delar av staden.

Vi har intervjun med Nyköpings imam, Ali Mustafa, som den 16:e november 2009 intervjuades i SN utan att redaktionen reagerade.

SN:s journalist:   Vilken är den största synden för dig?
Mustafa:                 Att inte tro på Gud och att han skapat allt.
SN:s journalist:   Och därefter?
Mustafa:                Att döda en annan människa.

I maj 2011 skrev Södermanlands Nyheter om barn i Brandkärr som lärde sig ”Simma för livet”. Att det bara var pojkar fick inte tidningsredaktionen att reagera trots påpekanden.

Vi har Inaam Arabi, tidigare gift med imamen ovan som en tid skrev en blogg på SN, den 9 september 2012 berättade Inaam Arabi att imam Ali Mustafa regelbundet spöade sin fru. Den fromme imamen har helt enkelt tagit strypgrepp, hotat och spöat sin fru en gång för mycket så hon ledsnade begärde skilsmässa och polisanmälde. Polisanmälan finns. Inaam Arabi fick tillsammans med barnen bo i skyddat boende flera veckor efter denna händelse. SN valde att av publicera artikel vilket jag tvivlar på att de gjort om det rört en kristen präst.

Det är bara tre exempel på mängder där Södermanlands Nyheter vald att blunda för islams avarter. Andra är där förre chefredaktören inför valrörelsen träffade ledande lokalpolitiker för att diskutera hur Sverigedemokraterna skulle motarbetas. Ett grovt demokratiskt övertramp. Annat är censur av insändare m.m.

Den muslimska radikaliseringen av vårt samhälle beror till stor del på media som blundat, vinklat och ljugit.

Just nu har journalister från SN fått i uppdrag att ringa runt till f.d. prenumeranter och fråga varför de säger upp tidningen. Ofta blir svaret detsamma som jag gav för en del år sedan, följde tidningen sina egna riktlinjer kanske några kommer tillbaka…

Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Brandkärr radikaliserad skriver äntligen lokaltidningen, minst tio år för sent

 • Lilla fröken PK

  SD största parti i yougove med god marginal! Det sovande folket har börjat vakna. Sprickorna i PK:s kraftverksdamm blir flera för varje dag. Lagom till valet rasar hela klabbet och sveper med sig hela konkarongen av ledarskribenter och PK-politiker. Må det ske!

  Gilla

 • Mm

  Finland har en annan syn på Somalia, instabilt men ger inte rätt till skyddläge för invällande somalier. De verkar inte gilla Sverige något vidare förutom pengarna förstås. Skicka hem alla somalier och sedan ta itu med nästa grupp som inte har lust att följa svensk lag.

  Gilla

 • Valter

  Undrar om alla länder skrivit om Hitler och nazisterna lika försvarande, som Sverige, hade världen sett likadan ut. Sverige smet ju undan och leverera malmen åt Hitler, slapp krig med att slicka arslen. Nu är vår riksdag och styrande med media i spetsen lika tillmötesgående mot islamister. Men den här gången tas landet över utan krigsförklaring, om inte landet reser sig.

  Gilla

 • Joy

  Läser en bok där man talar om antisociala människor, de känner ingen samhörighet med det omgivande samhället. Det får väl gälla muslimer i högsta grad, så till den grad att de skapar parallella samhällen och vi betalar det. Våra politiker skyller på oss som varnat länge, eller kallar det mångkulturellt! Att de bara orkar!

  Gilla

  • Gus

   Det blir våld och mord för våra barnbarn …

   Gilla

   • Joy

    Jo, det är inte något hopp kvar för Sverige om inte något radikalt, på ett för oss svenskar positivt sätt, händer.

    Det är obehagligt att se hur städerna förändras, vi svenskar är i minoritet när man går på stan på dagtid. Det är en djup sorg, och vi kan inte göra något eftersom det inte är någon som lyssnar.

    De som har makt att göra något jiddrar om hur de känner, vad har vi som är maktlösa då kvar? Ingenting!

    Gilla

 • gamgubben

  Våra ledare tycks tro att ”om vi är snälla mot dem, så är de snälla mot oss.”
  Ett misstag som alla ‘hedningar’ kommer att få betala med sina liv.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: