Radikalisering i Nyköping: Rapport larmar om månggifte och moralpoliser


ISLAM. Området Brandkärr i Nyköping är på väg att bli ”ett samhälle i samhället” visar kommunens rapport. – Jag blir oroad och jag blir rädd. Uppenbarligen har radikaliseringen här i Brandkärr gått väldigt långt, säger Jan Bonnier (M), andre vice ordförande i kommunens utbildnings-, arbetsmarknads- och integrationsnämnd.

Enligt rapporten tar sig radikaliseringen i området bland annat uttryck i:

 • Moralpoliser i området och i skolan
 • Månggifte
 • Flera koranskolor

Rapporten redovisades i november förra året för att få en aktuell lägesbild av Brandkärr, som underlag för fortsatt integrationsarbete. Den bygger på intervjuer med 26 personer, de flesta medarbetare i kommunen och några utifrån, som polis och bostadsbolag.

Nu står kommunen inför ett vägval menar Björn Littmarck, som är en av författarna till rapporten.

– Om vi jobbar med integrationen nu och gör ett bra jobb, då kommer Sverige och Tyskland vara de stora vinnarländerna. Därför att vi har fått en ung befolkning till oss, det är precis det vi behöver. Men om vi inte jobbar bra med integrationen och gör det nu, så kan det bli tufft, säger Littmarck enligt Sveriges Radio.

-Pettersson undrar varför inget gjorts långt,långt tidigare. Vi på bloggen har skrivit om problemen i Brandkärr och på andra håll i många år. Lokaltidningen tog in mina islam- och invandringskritiska insändare som jag började skriva 2003 ungefär till valet 2010, sedan var det stopp, man blev kallad rasist för att påtala det självklara.

Väljarna har ett stort ansvar, liksom politikerna men jag undrar om inte det största ansvaret är journalisterna som än idag mörkar var som pågår i Brandkärr och liknande områden.

Läs gärna om Brandkärr på bloggen…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Jag fick en gång ett mejl från en journalist som då arbetade på Södermanlands Nyheter, läs gärna det och om hur det går till på tidningen.

Journalisten som ber om ursäkt

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Lite kul är det att SN lägger ned så mycket krut på vår lilla blogg och att de kallar Pettersson rasistisk trots att han frikänns i flera rättegångar. Det är äkta opartisk journalistik, enligt SN…

Bakom den här rubriken finns Pettersson. Trots friande dom agerar lokaltidningen domare. Detta trots att de påstår sig vara helt opartiska på nyhetssidorna. Egentligen borde jag lämna in en anmälan till PO och låta er vara med på turerna när medierna granskar sig själva.


13 responses to “Radikalisering i Nyköping: Rapport larmar om månggifte och moralpoliser

 • Mispi

  Finns den här rapporten fortfarande tillgänglig någonstans? Länken i Soilanders blogg funkar inte längre: https://soilander.blog/2018/06/24/allvarlig-kulturrapport-som-tal-att-smaltas-langsamt/

  Gilla

 • age

  ”Ett samhälle i samhället”

  Ännu en variant på, det av regeringen nertystade begreppet,
  ”No – Go – Zoon”.

  Det läter ju bättre och visar att de har en egen kultur.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Trygga Sverige av idag och ett ännu tryggare Sverige i framtiden !

  Gilla

 • Kurt

  Det hade man väl kunna räkna ut med två hjärnceller att det kommer att bli sådär. Han som är skyldig till den mångkulturella sörjan, Olof Palme ligger väl i kistan och garva så att han pissar på sig.

  Gilla

  • Tomas

   Nåja!
   Flera kommentatorer påstår att det var EN ENIG Riksdag som röstade igenom den antisvenska grundlagsändringen 1975.

   Hur det är vet jag inte säkert ty jag har inte haft orken att skriva till Sveriges Riksdag och begära redovisning av hur partierna röstade den gången.

   Men det är väl så att de s.k. borgerliga suttit två perioder. De ändrade INTE tillbaks ”palmes” proposition.

   Förstå att hela sjuklövern står bakom förstörelsen av Sverige. Jag betraktar gammelpartierna som landsförrädare och folkmördare.

   Jag uppmanar Er som läser här att bli ”vardagsaktivister” då ni rör Er i vårt samhälle. Samtala med Svenskar och försök väcka dem som sover. De är väldigt många.
   Tomas.

   Gilla

 • Jan

  Medeltiden återinförs till Sverige.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå olika argument i sakfrågan…………

  Björn Littmarck, som är en av författarna till rapporten, säger så här.

  ”– Om vi jobbar med integrationen nu och gör ett bra jobb, då kommer Sverige och Tyskland vara de stora vinnarländerna. Därför att vi har fått en ung befolkning till oss, det är precis det vi behöver.”

  Så här säger nationalekonomen Tino Sanandaji.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov. Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  Gilla

 • HB

  De sk Journalisterna som kallar det dom gör för ‘arbete’ och att de tillhör en ‘yrkesgrupp’…..

  Gilla

 • compulsoryunion

  Integration är vår tids nazism. Integration är galenskap, och förskingring av vår egendom till det perverst kriminella och fula, helt främmande för vår rättsordning. Exempel: att låta könsapartheid vara normalt och acceptabelt i det offentliga rummet, och kalla maskerade och oidentifierade för svenskar borde kriminaliseras. Dagisbarn, hundar och alla förstår att de inte är svenskar. Men vänstern och islam har det gemensamma intresset att hälften av befolkningen ska tjäna den andra hälftens intressen, detta borde kallas organiserad brottslighet.

  Gilla

 • Kurt

  Nä men det kan väl inte stämma, hur kan man skriva så i en Kommun
  rapport, den som skrev detta bör avskedas bums. Vi ha ju berikats ha vi inte det?

  Gilla

 • gamgubben

  Så dags att bli rädd när det är för sent. Återigen ett proverb besannas ”för sent skall syndaren vakna.”

  Gilla

 • Jörgen

  Alla vet utom grottmongot löfven,
  i hans europa bygger man inga murar.
  Landet i kaos löfven lovar ökad trygghet på östermalm i stockholm.

  Gilla

 • Nosferatu

  Fick journalisten sin text publicerad?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: