En icke-nyhet *uppdaterad


Det har snart gått två dygn sedan P4 Sörmland presenterade nyheten om muslimsk radikalisering i mångkulturella Brandkärr.

Ni kunde läsa om detta på Petterssons igår. Ännu inte ett ord om detta i den lokaltidning som vill framstå som intressant, objektiv och med högt till tak. Uppdatering längst ned.

Det här var den stora snackisen på jobbet idag och visar att åtminstone några lyssnar på SR:s utbud. Flera som inte hört reportaget såg ut som fågelholkar och undrade varför de inte läst detta i lokaltidningen? Flera tog upp sina mobiler och lyssnade på sändningen och den enda som inte utbrast i ett ”fy f*n” var den feminist jag berättat om i tidigare inlägg. Det krävs nog mer för att hon ska reagera.

Fast läsare av lokaltidningen inser nog innerst inne varför inget står. Att det här är en jättenyhet som borde intressera kunderna (de som betalar för eländet) kan väl knappast vara någon sensation. Fast alla nuvarande och f.d. kunder vet varför tystnaden är så total. Lokaltidningen har mer agerat som en propagandamaskin för Brandkärr och dess mångkulturella invånare.

Misstanken är att man inte tänker skriva om detta, då lokaltidningens hela självbild skulle krossas i ett nafs. Skulle inte bli förvånad om diskussionen på arbetsplatsen och i kompisgänget blir än hetare om man negligerar den muslimska radikaliseringen i Brandkärr. Fast lokaltidnngen är nu inte lokaltidningen om man inte publicerar en insändare med rubriken ”Sverige är fantastiskt”.

Tar man annars del av innehållet i lokaltidningen är det uppenbart viktigare med att Bråvallafestivalen i ett annat län läggs ned, att Svenska akademin återförenas för en sommarturné, att KIA öppnar en ny bilhall i stan, att djurägare tvingas avliva kor p.g.a. människans ovarsamhet och att ett kompisgäng splittras när ett café stänger. En ökad religiös radikalisering, två-åriga flickor som påtvingas slöja, ett medvetet avståndstagande från övriga samhället och koranskolor framför den svenska skolan är förstås icke-nyheter. Förstår ni varför jag slutat köpa lokaltidningen?

En av författarna till rapporten är integrationssamordnare i kommunen och han måste känna sig besviken och kanske misslyckad.

Uppdaterad 2018-06-21

Det verkar som att lokaltidningen läser Petterssons. Några timmar efter kritiken dyker det upp en artikel på webbsidan och i dagens pappersbilaga kan man läsa den…vilket flera av arbetskamraterna gjort, döma av reaktionerna. ”Ingen i rapporten bor i Brandkärr”, dundrar en man från Somaliska föreningen. Han vet m.a.o. vilka som säljer droger, radikaliserar små barn och vägrar anpassa sig till det svenska samhället. Borde vara värdefulla uppgifter för polisen och andra myndigheter.

SN


13 responses to “En icke-nyhet *uppdaterad

 • Kurt

  Det är ändå praktisk att de bo på ett område, lättare att hålla koll på dem.
  Det kan i framtiden minska kollaterala skador på oskyldiga när man rensa upp bland dessa invasiva arter.

  Gilla

 • benke

  Som Nyköpingsbo går man inte in på innergårdarna i Brandkärr, men förra sommaren blev jag och min kollega tvungna att ge oss in för jobbets skull vi kom 50-75 m in området så var det 5 st som undrade om vad vi gjorde där, när vi sedan skulle gå till bilen kom det 3 st och stoppade oss och undrade om vi var civilpoliser men vi brydde oss inte utan gick lugnt därifrån.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Den där ”uppdateringen” sitter perfekt! Är det tänkbart att Somaliern kan vara en av de kriminella på orten? Ha! Ha! Ha!

  Gilla

 • Tony

  Den otroligt fega regeringen ser varthän det barkar både med detta och kriget i Malmö, men gör ingenting för att sätta hårt mot hårt, det enda som
  syns från det hållet är den lille flinande Morgan Johansson som står och prata skit om högerpopulism,

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Nyheter Idag skriver om detta som sker i Brandkärr………..

  Rapport: Tvååriga flickor tvingas bära hijab i Nyköping.

  ”Nyheter Idag har läst rapporten om ett samhälle som på punkt efter punkt avviker från det man kan förvänta sig av en vanlig svensk stadsdel. Från 2003 till 2017 har befolkningsmängden ökat med 1 000 personer till drygt 4 500 – och samtidigt har andelen med utländsk bakgrund ökat från drygt 30 procent till över 60 procent.

  Enligt rapporten pågår det radikalisering i området. Det finns två moskéer och flera koranskolor.

  Detta har bland annat lett till att invånare ”förnekar födelseort”, månggifte förekommer och somalisk kultur och regler gäller. Det finns också så kallade moralpoliser i området och i skolan.

  Att en stor del av invånarna kommer från Somalia märks på att antalet somaliska föreningar har ökat från en till fem, varav tre uppbär föreningsbidrag. I övrigt finns det också två muslimska föreningar som även de finansieras med bidrag.

  I skolan är cirka 60 procent, och i förskolan cirka 90 procent, av barnen somaliska. När de leker i förskolan talar de på somaliska, vilket enligt rapporten hotar det pedagogiska uppdraget. ”Monokulturen” i området gör att barnens språkinlärning försenas.

  Även vuxnas språkinlärning försvåras genom att kvinnor stannar hemma med sina barn under långa perioder och inte lär sig svenska.”

  https://nyheteridag.se/rapport-tvaariga-flickor-tvingas-bara-hijab-i-nykoping/

  Gilla

 • nosferatu

  Apropå nyheter. Läs den här intressanta texten från Chang Frick och SVT:s s.k. ”opartiskhet” och kopplingar till vänstern. Mycket läsvärd.
  https://nyheteridag.se/kan-chang-frick-jobba-som-svt-reporter/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja, sanningen den sanningen, ska och får aldrig komma fram i demokraturen Sverige !

  Gilla

 • Björn

  Precis samma fenomen gäller för ÖstgötaMedia med Corren, Norrköpings tidningar och Motala tidning. Sockersöta reportage om flyktingar men aldrig ett ord när det gäller att granska och lyfta t.ex. de problem som finns i många invandrartäta områden.
  Ingen av dessa tre tidningar lika lite som SN är något jag skulle drömma om att betala för.
  Usel journalistik helt enkelt.

  Gilla

 • Robin H.

  Den här informationen hamnar på fel plats men Pettersson kan flytta den dit den ska vara!

  https://www.skrivunder.com/tillbaka_med_nonazi20_pa_instagram
  Namninsamling Underskrifter (12)

  TILLBAKA MED NONAZI2.0 PÅ INSTAGRAM
  Det antifascistiska kontot nonazi2.0 har blivit borttaget från Instagram pga ”brott mot våra villkor” menar Instagram. Kontot postade videos där anitfascister drog ner nazistisk propaganda samt andra bilder/videos relaterat till mänskliga rättigheter så som feminism och HBTQ+frågan.

  Samtidigt som nazistiska konton som dyrkar Hitler och hänger ut antifascister får vara kvar.
  Detta är inte rätt! Vi vill ha tillbaka nonazi2.0 på Instagram! Vill du också det? Skriv på listan!

  Robin.

  Gilla

 • KENT

  Förstelärare Annelie Dangling Brasch verkar vara så mycket pk som det är möjligt att vara.
  Varför hon fick titeln Förstelärare och högre lön är inte svårt att förstå.
  I övrigt hemskt att se. Några muslimska högtider betackar vi oss för i Sverige.

  Gilla

 • gamgubben

  Ä du toku, int kan en tal öm sanninga för svenska fölke för si he kan le till att SD får makten. He förstå du väl går int för si de har fel värdegrund.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: