SD överlägset störst i ny Yougovmätning

VALET 2018. Sverigedemokraterna rusar uppåt i den senaste opinionsmätningen från Yougov, som görs på uppdrag av Metro. Partiet har ökat från 23 till 28,5 procent den senaste månaden. “Ett drömläge,” säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof till Metro. 

Partiet får ett stöd på 28,5 procent i mätningen. Ökningen beror till stor del på att väljare överger Socialdemokraterna för SD.

– Det är helt fantastiska siffror, jag förväntade mig en viss uppgång men så här mycket hade vi inte hoppats på. Det stärker bilden av att vi befinner oss i en uppgång. Det är ett drömläge så här nära ett val, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till Metro.

Niklas Bodin, docent i statsvetenskap vid Mittuniversitet som har forskat kring Sverigedemokraterna, tycker inte att man ska dra i för stora växlar utifrån en enskild opinionsmätning.

– Fast även i andra mätningar ser vi att SD går framåt. En rimlig förklaring är att flera partier har svängt i migrationspolitiken. Man spelar mycket på SD:s planhalva och även om man inte ger dem rätt så har deras mer restriktiva linje accepterats och många väljare ser SD som mest trovärdigt, säger Bodin.

-Pettersson säger att docent Bodin surrar om SD:s planhalva, migrationspolitiken. Asylinvandringen handlar inte om någons planhalva utan om hela planen och hela matchen. Asylpolitiken påverkar skatterna, brottsligheten, polisbristen, lärarbristen, vårdköerna, skolorna, miljön, kort sagt och framförallt tilliten bland människor…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

61 thoughts on “SD överlägset störst i ny Yougovmätning

 1. Vilken fin miljö Miljöpartiet har skapat i Malmö, helt i klass med Mellanöstern och Afrika.
  Tack för det Miljöpartiet!

 2. Efter valet så finns det bara två partier i Sverige, SD och 7-klövern.
  Det kommer med all säkerhet att bli så att ALLA partier utanför SD kommer att slå ihop sina röster och det behövs om dom skall vinna över SD som kommer att få C:a 50% av rösterna.

 3. Tystnaden om SD s framgångar är kompakt i Statstelivisionen? Det flödar bara ut nonsens nyheter som vi kunde vara utan. Jag kan inte förstå dem, deras tigande om SD s framgångar har rakt motsatt verkan!

 4. Om så SD skulle få 51% eller 110%…så skulle lagarna ändras till folkförrädarnas favör. Var så säker på det.
  S och M har redan bestämt sig i princip. Begriper inte att ni kan va så naiva mina Sverigevänner.

  • Ja vad tycker du vi ska göra då? Slå oss till ro och låta saker och
   ting bli som det blir, i så fall kan dom ju dra in fria val, och invänta inbördeskriget som kommer att bli resultatet om folkförrädarna
   fortsatt manipulerar väljarna, och fortsätter att skita i opinionen?

   • ..givetvis ska vi ju göra vad vi kan med demokratiska medel.–Men vad gör vi när Folkförrädarna blir Ett???

    Vilket tycks vara ett faktum.

  • Det skulle inte förvånar mig ett dugg, att så kommer att ske i Sveriges skendemokrati

 5. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Önskvärt är att två eller tre partier som misskötts sig de senaste decennierna får lämna riksdagen.(egentligen hela Sjuk-klövern) De nominerade är Miljöpartiet. Kristdemokraterna och Liberalerna som står näst i tur. Centerpartiet borde också vara en av kandidaterna och kanske något ytterligare parti, valet är fritt.
  Nya friska fläktar borde vare MED och AFS som borde ge en positiv injektion för att få till stånd en radikal förändring i svensk politik. Tre block Moderaterna, Socialdemokraterna och SD; MED, AFS är vad som fordras för en mer livlig debatt och möjlighet till ett helt nytt politiskt landskap.
  Ny friska fläktar från civilsamhället borde skaka fram mer karismatiska politiker än de mer trötta och okunniga broilers som nuvarande partiorganisationer har skapat de senaste åren och som tycks arbeta endast för personlig vinning och makt.

 6. Jag tror medierna håller på att dammsuga varje vrå för att hitta nåt negativt om SD. Det kommer före valet att vara en hel del grejer som dom sugit upp och förstorat, aldrig har nåt annat parti blivit så nerskrivet och förtalat som SD, nu blir det en närmast crescendo. Flertalet är less på denna smörja som utropas titt som tätt från ledande massmedia, nazister, fascister, rasister och annat trams har mist sin betydelse. Vi är vanligt folk som sett vart det barkar, och agerat därefter.Finns bara en parti i riksdagen som tydligt klargör det, och hymlar inte som t.ex.Jan Björklund i debatten mot Jimmie Å. Majoren visade sig vara en stammande liten pojke, som inte kunde tydligt klargöra varken sin eller partiets politiska åsikt. Ser fram emot hösten med tillförsikt och stor förhoppning på en ändring av den destruktiva politik för landet som förts hitintills.

 7. Skyll inte på mig. Detta är den krassa verkligheten. En mätning idag visar att alliansväljare hellre vill samarbeta med S. Men VISST är det RÖRIGT!

  • Kolla här Roland, en annan mätning visar detta……

   Unik Sentiomätning: Flest anser att Jimmie Åkesson vore bästa statsministern.

   “SD-ledaren Jimmie Åkesson är den partiledare som flest svenskar vill se som statsminister.

   Absolut värst ser det ut för språkrören i Miljöpartiet, de har ens inte stöd av sina egna väljare.

   Och på frågan vem väljarna tror kommer avgå efter valet är det Stefan Löfven som sitter löst.

   – Det är helt naturligt resultat när Sverigedemokraterna är största parti, säger Sentios VD Arve Östgaard”.

   https://nyheteridag.se/unik-sentiomatning-flest-anser-att-jimmie-akesson-vore-basta-statsministern/

 8. Nyher Idag har om att sossarna kan rasa ner till 12%.
  Skulle de rasa så långt ner då säger Stefan Löfven med att det är bara käbbel – käbbel.
  Samt hänvisa till den store historiken Henke Arnstad.

  Nyheter Idag skriver bl.a. annat:

  “SD överlägset största parti i ny mätning – S-krisen fortsätter:
  ”Kan gå fruktansvärt fort ner till 12 procent”

  Det kan bli så att det rasar för sossarna ända ner till 12% om det vill sig.

  – Det här är priset Socialdemokraterna betalar för amnestibeslutet för de 9 000 afghanska männen, säger Johan Westerholm, själv socialdemokrat och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.

  Han ser kräftgången som ett utslag av att väljarna inte längre litar på Socialdemokraternas politik.

  – Får Socialdemokraterna 22 procent i valet gör man en exceptionellt bra valrörelse. Går man under det så kan det gå fruktansvärt fort ner till 12 procent, säger Johan Westerholm.

  Han gör en jämförelse med finansvärlden.”
  https://nyheteridag.se/sd-overlagset-storsta-parti-i-ny-matning-s-krisen-fortsatter-kan-ga-fruktansvart-fort-ner-till-12-procent/

 9. En klok socialdemokrat, det finns faktiskt sådana, yttrar sig om sitt partis nedgång i opinionen.

  “– Det här är priset Socialdemokraterna betalar för amnestibeslutet för de 9 000 afghanska männen, säger Johan Westerholm, själv socialdemokrat och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.

  Han ser kräftgången som ett utslag av att väljarna inte längre litar på Socialdemokraternas politik”.

  https://nyheteridag.se/sd-overlagset-storsta-parti-i-ny-matning-s-krisen-fortsatter-kan-ga-fruktansvart-fort-ner-till-12-procent/

 10. 6 opinionsundersökningar är nu gjorda mellan den 6:e och 20:e juni.

  Det sammanlagda resultatet av det kan ni se på val.digital. Igår kom ju både Yougov och Ipsos med sina undersökningar.

  Så kolla på denna länk och få mycket info om alla opinionsundersökningar.

  https://val.digital/

 11. Ändå talar mycket för att S och Löfven sitter kvar. Alternativet är ju alliansen men då måste KD överleva. Ingen vill ju samarbeta med SD, ???

  • Jo det finns säkert många som vill samarbeta, men partipiskan gör väl att många inte vågar. Ett parti som jag inte förstår mig på är
   Centerpartiet, dom säger sig kämpa för landsbygden men väljer företrädare ifrån storstäderna?

 12. Valnatten lär vi få veta sanningen, fram till dess är det bara glädje siffror.
  Vill du undvika fusk med “försvunna” valsedlar kan du post röstar,
  Själv ska jag rösta på övre Frösäng och kolla om S- kärringar kör samma stil igen, förra gången ställde de SD valsedlar bakom dörren. Jag anmälde detta till polisen plus tog kort på detta.

 13. Och hur ska Mia tackla detta, hon som med näbbar o klor försvarar allt som Sossarna gör, åtminstone har jag aldrig sett henne ta avstånd från Sossarnas tokigheter?

  • Jo, jag tog avstånd till att de 9.000 skulle få stanna och även till att det kom för många asylsökande innan man drog i handbromsen 2015.
   Däremot har jag inga elakheter att tillföra om än den ena, än den andra som ständigt pågår här. Och inte samma behov att klaga, gnälla och tycka att allt som sägs och görs är fel.

   Inte ens om SD.

   • Vilka Elakheter syftar du på? Det mesta som sägs här,är att Sverige styrs av oduglingar, och det kan du ju nog själv se på område efter område, och då syftar jag inte enbart på Sossarna, dom borgerliga 8 åren var på intet sätt bra för
    Sverige Men trots det Glad Midsommar Mia, och njut nu
    av att SD är Största partiet i Sverige!

 14. Hade det varit sossevänliga SCB eller SIFO så hade säkert den där pajasen Bodin haft en annan kommentar, då hade väl “en enskild opinionsmätning” varit helt OK.
  Förresten, hur många sådana där “statsvetenskapare” finns det i landet,som lever gott på oss skattebetalare?

  • En annan av dessa Statsvetare heter Tommy Möller, han försöker också vrida till det till Sossarnas fördel, och dom har alltid första tjing och sitta och bre ut sig i Statstelevisionen.( Ni vet den Opolitiska)??

 15. Det är nästan ett Centerparti som skiljer SD från sossarna. 🙂

  Jag har tidigare sagt 28% procent men då trodde jag på 9 september. Om SD kan undvika en praktskandal kan det bli uppemot en tredjedel av valmanskåren. På redaktionerna jobbas det febrilt för att hitta saker att smutskasta SD med men som vi alla vet är all reklam god reklam som det verkar.

  Samtidigt tycker jag en nytta synd om de politiker som sovit så sött i så många åt och vaknar upp, för dem, i en mardröm. Alla dessa år i ungdomsförbund, kommittéer, utskott, valstugor för en säkrad pension mitt i livet och sedan kommer sådana som lyssnar på vanligt folk och förstör det fina upplägget. Ska man nu behöva jobba resten av livet eller i alla fall till 69? 😉

  • Har haft liknande tankar som dig,och en del andra Argus. Hur skall nu PK-pressen 10 september, (dagen efter slaget) förklara detta för sitt genom åren duperade vilseförda valboskap ?
   Eländes.elände drabbar de godhjärtade, och en massa tårar kommer att falla p.g.a.,att dessa PK-skribenter sedan SD bildades förklarat,hur “boese sie sind” (onda de är) !!
   Så vaknar dessa upp ur dimman på Måndag morgon och tvingas läsa om Socialisterna,och de Gröna Kommunisternas debacle ! 🙂

  • Tyck inte synd om dom, dom har sålt oss och sugit ut äldres pension, det synd om som är drabbade av den alltigenom huvudlösa politiken.

 16. är mätningen gjord före eller efter omröstningen huruvida 9000 afghaner skulle få stanna?

   • Jo, så är det väl kanske att mätningen är gjord före skjutningen i Malmö. Men jag tvivlar på att det skulle blivit några andra siffror om mätningen gjorts efter skottlossningen. Enok i Jukkasjärvi skiter nog blankt i om några dör i Malmö. Vad han däremot kan reagera på är hur pensionen krympt till förmån för en extrem invandring. Sedan zeleka så är det kul att du har lite humor

  • Mätningen gjordes efter röstningen om baarnen.

   “Under perioden 15-18 juni 2018 har 1520 intervjuer genomförts med kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder, region och röstfördelning vid riksdagsvalet i september 2014. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,9%”

   • Varför publiceras överhuvudtaget opinionssiffror när det bara är knappt 1% av de röstberättigade som tillfrågas.
    Hur går detta urval till egentligen?
    Om det är slumpvis uttagning så undrar jag hur de sossevänliga instituten skulle reagera om dom skulle råka ringa upp 100% Sverigedemokrater. Skulle dom då säga att SD får 100% av rösterna och alla andra 0%

 17. Undrens tid är inte förbi, folket vaknar och förhoppningsvis än fler till höstens val. Månglarna i riksdagshuset, deras tid är snart förbi, för att traversera ett bibelcitat om dom i templet.

 18. Moderaterna som svek Sverige 2014 deppar, Kristersson inbillade sig att vi glömt döuppgörelsen. Vi ses på murarna ! 😊

 19. Då får väl Karl-Petter från LO använda fler miljoner av medlemmarnas pengar för att få Sveriges arbetare att rösta på “hans” parti.

  Ni vet väl att facken är politiskt oberoende? Ja, skratta inte. Det är så de säger.

 20. Jag har lovat min kära hustru att bjuda på tårta när sossarna åker ner under 20%. Hoppas det sker snart, jag är hungrig.

 21. Miljövänligast och klimatsmartast vore väl om Mehmet Kaplan och Ardalan Shekarabi flyttar hem till sina varma uppdragsgivare länder efter valet.

 22. En liten fundering ikring detta med denna docent
  Är han docent i statsvetenskap, eller docent i politiskt korrekt statsvetenskap ?

 23. Sanningens ögonblick på valdagen, då gäller det att valsedlarna inte saboteras, har försvunnit genom att någon mentalt vrickad sosse som sitter i någon kommun och styr och tycker sig ha rätt att slänga SDs material. Då kan folk visa fingret åt 7 klöverns stollar och rösta på SD utan att riskera social mobbing och konsekvenser i sin yrkes karriär.

 24. En stor eloge till Pettersson för den formidabla avslutningen i inlägget. Den sammanfattar fullständigt vad det handlar om.

  Docenten vet nog inte ens vilken planhalva, eller tom vilken plan han irrar runt på.

 25. Folk är förbannade helt enkelt! Över resursslöseriet med våra gemensamma tillgångar, över alla konstiga tillämpningar av lagar och regler anpassade för ett tidigare Sverige utan månggifte, tvångsgifte, könsstympningar osv. All offentlig acceptans av alla konstigheter, t.ex. varför avvisas inte alla som inte skall vara här som marockanska gatubarn, vad allt som rör invandringen kostar som t.ex. alla advokatkostnader, saker som inte fungerar – trycket är för stort på det offentliga och invandringen och det som rör den har förtur. Alla offentliga krumbukter och undanflykter för att förklara det ena eller det andra, dvs. inte erkänna misstag eller dålig hantering. Ingen framförhållning, ingen konsekvensanalys. Gränserna vidöppna för på invandrare, flyktingar, tiggare, tjuvar och banditer (t.ex. asfaltläggare) och allsköns kreti och pleti som bara inte borda vara här. Tjuvgods som försvinner ut ur landet, ingen tull. EU och alla dess regler och påhitt som alltmer tar formen av en överstatlig verksamhet av makt och för Sverige illa anpassade regler. Alla tjänstemän och all byråkrati.
  FOLK ÄR FÖRBANNADE!
  När sedan ett oskyldigt bondpar tvistar till det lite med höbalarna i blått och gult och gör en kul grej blir de kallade RASISTER och löper gatlopp land och rike runt! Vart har sans, vett, lite humor tagit vägen?

  • När vi har en sjuklöver som fullständigt nonchalerat
   De Svenska skattebetalarna/sina Riktiga Medborgare,
   de Svaga, de Sjuka,
   De Unga, Vår Vård, Skola och Omsorg till förmån för MENA-individer.
   En sjuklöver som fullkomligen tillåter dessa MENA-individer få Sverige All Inclusive och fortsätter släppa in dem, strött och strör våra gemensamma resurser över dem
   Vi har betalat/betalar helt sonika för denna grova Kriminalitet (mordbränder, gruppvåldtäkter, moskeer, personrån mm mm) som MENA-individer tillför utan att sjuklövern vågar prata om det.
   En sjuklöver som enbart hycklar tillsammans med msm!
   Sjuklövern behandlar sina medborgare uselt och som om vi är idioter dock är en röst på sjuklövern, en förlorad röst.
   Rösta SD, se till att det ärligaste partiet får makten

 26. Och desperata/korkade S och LO kommer med all sannolikhet att begå grova missbedömningar i sitt kampanjande vilket ytterligare kommer att dra ned deras trovärdighet och öka densamma för SD!!! 🙂

  • Thorvaldsson är oerhört rädd om sin egenberikning just nu, förlåt jag menar “lön” för “välförtjänt arbete”.
   Dessutom undrar jag om han gått ner litegrann i vikt sista tiden? Kan det bero på SDs framgångar?

   • Thorvaldsson smörjer nog kråset varje dag med Oxfilé,Tryffelsås, rysk kaviar med champagne och dyr cognac. Han går nog inte ner i vikt i första taget.

 27. Nu blir S och LO ännu mer desperata. Räkna med en extremt smutsig kampanj från deras men även från medias sida fram till valet.

  • Spelar ingen roll hur smutsig valrörelsen blir, det ligger alltd på väljarna själva att bestämma hur man vill hantera och tolka allt trams och påhopp från partierna, s.k vanligt folk (som politikerna nyadeln från V till SD alltid uttrycker sig) med sunt förnuft som ser och lever i dagens svenska verklighet röstar narurligtvis rätt !
   Antingen röstar man med både hjärna och hjärta eller var för sig.

  • Media och 7-klövern sitter nog hemma i sin ljugarstuga och försöker komma på så många lögner om SD som dom bara kan just nu.

   • Efter att SD började 2006 med att nosa sig in med ett riksdagsinträde redan då börjades det.
    Efter att SD kom in i riksdagen 2010 så vid näst val då skulle SD bara åka ut och där med basta.
    Media med 7 Klövern gjorde vad de kunde och för mådde.
    Vid valet 2014 chockhöjde SD sina siffror till 12.9%.
    Media med 7 klöver stod med gapades öppna munnar och basunerade ut i talkör, vad vår bortgångne folkkäre Hasse Alfredsson myntade:
    “Det var det jääävligaste – Det hade jag ingen aaning om”.

    Media med 7 Klövern vet inte ett dugg nu längre vad de skall sätta in för alternativa reservplaner med åtgärder.
    När de under 8 år har bara varit ett rent misslyckande.

Kommentera