Stäng

Edis Sijamhodzic döms för mord men borde ha varit utvisad

BROTTSLIGHET. Edis Sijamhodzic, född 1987, medborgare i Bosnien och Hercegovina, dömdes idag till livstids fängelse för mordet på en annan man, Daniel Fredriksson, på vandrarhemmet på Ulvön i Ljungskile. Tingsrätten konstaterar att 30-åringen misshandlat mannen till döds, och därefter satt eld på kroppen och i vandrarhemmet för att dölja mordet. Förutom mord döms bosniaken även för omfattande brott mot griftefriden samt mordbrand.

Edis Sijamhodzic, tilläts vara i Sverige trots omfattande brottslighet. Foto Polisen

I november 2017 hittades en man död i Ulvöns Vandrarhem som dessutom satts i brand. Det konstaterades genom rättsmedicinsk undersökning att mannen hade avlidit innan branden anlagts. Tingsrätten kommer i sin dom fram till att åklagaren har bevisat att 30-åringen ensam har misshandlat mannen till döds och att han därefter anlagt brand på kroppen och i vandrarhemmet för att dölja mordet.

Påföljden omfattar även straff för grovt vapenbrott och grov smuggling som den 30-åriga mannen tidigare har dömts för. Det står dock inget om utvisning.

Bosninenmedborgaren Edis Sijamhodzic förekommer under 14 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast den 29 september 2017 av Göta Hovrätt för grovt vapenbrott och grov smuggling begångna den 18 mars 2017 till fängelse tre år.

Villkorligt medgiven frihet från tidigare dom förklarades helt förverkad, vilket avsåg en tid om sju månader och tio dagar. Domen vann laga kraft i och med att Högsta domstolen genom beslut den 19 december 2017 inte gav prövningstillstånd. Han påbörjade verkställighet av domen samma dag.

-Pettersson är inte förvånad, brott på brott, men ingen utvisning och tidigare löjliga straff. Det kostade en man livet…

Uddevalla Tingsrätt dom B 2962-17

9 reaktioner på “Edis Sijamhodzic döms för mord men borde ha varit utvisad

 1. Bare så det er sagt, selv om han ikke på papiret var svensk statsborger, så var han like mye svensk som en som er født og oppvokst der…
  – jeg forstår frustrasjonen i det hele.. ey, jeg er like mye frustert over det hele! Trist, sur og lei meg, på begges vegne… – iingen fortjener å miste livet på annet enn på en naturlig måte – men hadde det vært mulig, så hadde man fått hørt begge sider av denne saken. Hvilket det da ikke er..
  – det fins alltid to sider av en sak.
  Skulle bare ønske dette aldri skjedde, for noen av dem… 🙁

 2. Det måste alltid finnas en anledning till att en person inte utvisas. I detta fallet så hade det blivit utvisning men det enda som stoppar en utvisning är när en person får uppehållstillstånd innan denne fyllt 15 år. Ingen expert men tror isåfall att så är fallet med den dömda mannen nu.

 3. Skulle ingen vilja ta uppdraget att utreda hur många svenskar som mördats av invandrare. Resultatet skulle bli skrämmande hur den oansvariga invandringspolitiken skördat offer. Ansvariga politiker bör ställas till svars för vållande till annans död.

 4. Bosniakens fängelse kostar oss minst 20 miljoner det bör dras av från åklagarens lön vilken inte yrkade på utvisning.

 5. Polis, åklagare och domstolsverket måste ha ett ansvar för de livsfarliga mördarbakterier de besudlar oss med när vi ger dem generös lön för att skydda oss gör de tvärtom och verkställer aldrig utvisning ens till säkra Bosnien.

  1. Det enda jag kan tillföra din fråga är de uppgifter som publicerades i Europeisk press 2015/16… Då framkom att IS släppte fria kriminella ur de fängelser,som fanns inom deras ”erövrade” områden.
   Likaså framkom att sak samma skedde med dem som satt i dårhusen.Vad gäller de sista påstods,att dessa skickats med ”flyktinggruppen” mot Europa.

 6. Den fråga vi måste ställa oss, varje gång åklagare inte kräver att invandrade grova brottslingar utvisas, är: Varför?

  Varför vill inte åklagare och domare skydda svenskar – och laglydiga invandrare – från att utsättas för misshandel, våldtäkt och mord?
  Varför verkställs nästan inga utvisningar av polisen, även om domstol har dömt någon till utvisning?

  Invandrade brottslingar och invandrade religiösa extremister är inte tacksamma mot oss, för att de fått komma hit och bli försörjda. De hatar oss. De vill förtrycka oss. De vill att vi skall underkasta oss deras våld och/eller deras religion.

  Islam betyder just ’underkastelse’. Muslimska män underkastade sig islam redan när de fick sin förhud amputerad som spädbarn, de vet inget annat än underkastelse under allah och sharia. De kommer aldrig att låta sig integreras någonstans, oberoende av hur mycket vi slickar baken på dem.

  Brottslingarna, som kommer till vårt land, gör det för att vårt land är öppet, det går att stjäla, langa knark och råna ihop till en häftig BMV på bara något år. Utdömda straff är som smekningar, oberoende av hur grova brott de döms till. Integrering? Larv.

  Ingenting vi gör kommer att ändra på detta. Det här är ingen ny kunskap. Svenska politiker, svenska jurister och svenska ’journalister’ vet att de inte är integrerbara.

  Därför måste vi fråga oss: Varför fortsätter (nästan) alla makthavare i Sverige importera kriminella, gangsters, huliganer, våldtäktsmän och fanatiska jihadister? Varför är utvisning av dessa brottslingar och religiösa fanatiker så sällsynt? Varför straffas svenskar, som protesterar mot det invandrade våldet, hårdare än dessa våldsbrottslingar?

  Det finns inga konstigheter med invandrarna. De flesta sköter sig och vill anpassa sig. Andra kommer för att förtrycka oss, antingen för att de är brottslingar eller religiösa extremister.

  Våra makthavare måste därför ha en bakomliggande agenda, eftersom de inte vill skydda vårt land och vårt folk, mot invandrad brottslighet och invandrad religiös fanatism. Det är denna inhemska svenska maktelit, som är grundproblemet, inte invandringen. Massinvandringen är bara ett symptom på ett i grunden sjukt samhälle, styrt av en svenskhatande elit.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: