Stäng

FN: 68,5 miljoner på flykt – allt fler tvingas fly

INVANDRING. Antalet personer som flytt sina hem på grund av krig, våldsamheter och förföljelse, uppskattas till siffran 68,5 miljoner i en ny undersökning av FN:s flyktingorgan UNHCR.

Det är 2,9 miljoner fler sedan den senaste undersökningen 2016. Bara under 2017 ökade antalet flyktingar med 16,2 miljoner personer.

UNHCR

-Pettersson inser att professor Hans Rosling hade rätt när han sa att Jimmie Åkesson har rätt…

Rosling, som tyvärr dog den 7 februari 2017 och var professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet, var inbjuden till Publicistklubben i oktober 2015 för att tala på temat ”Vad vet journalister om världen egentligen?”

14 reaktioner på “FN: 68,5 miljoner på flykt – allt fler tvingas fly

 1. Sverige har ju plats för ytterligare 30 miloner enligt Annie Lööf och ~ obegränsat enligt Fredrik Reinfeldt (det insåg han ju när han flög över Sverige och såg all skog).

 2. Sverige har genom sitt agerande i flyktingfrågan bevisat att de är ett av världens minst humana land.

 3. Om USA och dess allierade i NATO slutade förstöra länder i Mellanöstern och Nordafrika, skulle det vara betydligt färre på flykt.

  1. Vad det gäller USA och andra rika länders hjälp till svältande i världen så är det på så sätt att dom tycker att det är bättre att satsa hundratusental biljarder på att skicka ut järnskrot i rymden än att hjälpa människorna på jorden.

  2. USA’s och Europas folk stod inte bakom dessa krig utan Israellobbyn => Israel att ta konsekvenserna.

  3. Vi får inte glömma bort att även Sverige tillsammans med USA och Nato deltagit i och är skyldiga till dagens flyktinvåg inte minst i Afghanistan och Sverige var ju väldigt stolt över att få skicka JAS plan till bland annat Libyen och hjälpa till !
   Västvärlden ska nog rannsaka sig själv och fundra på hur smart det är att bomba sönder och samman andra länder och därmed skapa stora flyktingvågor.
   Som man bäddar får man ju alltid ligga och nu och framöver kommer vi att ligga väldigt obekvämt !!!!!

 4. OT, klo är 11 och vårdcentralen har redan fyllt sin kvot med patienter för dagen. Får ringa en annan dag. Verkligen världsklass på vården!

 5. Förstår inte hur alla dessa faktaresistenta politiker , batikhäxor och journalister tänker , vår förmåga att hjälpa flyktingar har väl mycket större verkan om det kan ske i deras hemländer . Om vi översvämmas av nysvenskar som inte är intresserade av att hjälpa samhället utan tvärtom gör allt för att skapa oreda och stora kostnader så betyder det ju att vår förmåga att hjälpa dom som verkligen behöver hjälp avtar , för att till slut upphöra helt för vi kommer ju ha fullt upp med våra egna problem , som har skapats av alla dessa ”godhetsapostlar”.

 6. Det märkliga är att alla vill hit, får dom lära sig i skolan om Svenska bidrag och om ett liv utan arbete utan krav på göra rätt för sig.
  Flyr jag från krig borde det primära va att sätta sig i säkerhet.
  Dessa flykter dom här parasiterna gör verkar mycket planerade.

  1. Självklart är det välplanerat.
   Varför vill de flesta s.k. flyktingar till Sverige?
   Varför färdas dom igenom massor med fredliga länder för att ta sig till ett kallt och ogästvänligt land långt uppe i norra Europa?
   Det måste ju finnas en rimlig förklaring på detta.
   Jag tror ju att det är på det viset att det finns inget annat land som skänker bort hundratusentals miljarder om året till dessa miljonärer som inte vill använda sina egna pengar.

 7. 62 miljoner på flykt – hur få promille av dessa hjälpte vi med miljarders miljarder?

  Sveriges sätt att hjälpa flyktingar är som att hjälpa de 20 miljoner barn som riskerar att dö av svält i Afrika genom att anordna en buffé här i Sverige och säga – kom och ät, och sedan kalla alla rasister som påpekar att de flesta som kommer och äter inte alls är svältande afrikanska barn utan välgödda vuxna från andra platser..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: