Stäng

Busstrafiken stoppas av radioproblem

MEDIA. All trafik med regionbussarna i Uppland har stoppats. Orsaken är ett skyddstopp som beror på problem med UL:s radiosystem. – Problemen är att förarna i regionbusstrafiken inte kan komma fram med sina nödlarm, säger Sofia Reinholdsson, administrativ chef på UL till P4 Uppland.

Vid halv elvatiden på lördagskvällen beslutade bussföretaget Nobinas huvudskyddsombud att införa skyddsstopp eftersom förarnas säkerhet inte kunde garanteras.

Under kvällen har det förts en dialog mellan bland annat Nobina, UL och facket, men ytterst var det Nobinas skyddsombud som fattade beslutet. Det finns ingen prognos på när problemen kan vara lösta. UL:s teknikjour försöker lokalisera vad felet beror på.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson undrar vad som har hänt? När jag åkte buss  i yngre år hade busschaufförerna ingen radio eller telefon och det var inga problem…

Vet du vad som hänt med tryggheten Stefan?

Bagdad-Bob…

3 reaktioner på “Busstrafiken stoppas av radioproblem

  1. Sådant här fanns inte på kartan i Sverige för ca 15-20 år sedan. Jag behöver inte säga vad som hänt, jag bara konstaterar att bättre har det inte blivit.

  2. Det är en deprimerande utveckling. Sveriges humanism kräver dyrare och mer omfattande skydd överallt i samhället. Vad är det som händer? Är det någon, som tänker? Skatteresurserna prioriteras för hjälp till främmande kulturer av bidragstagare med stor andel kriminella och extremister.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: