Stäng

Vad har hänt med pizza-ekonomens Facebook-inlägg?

INVANDRING. Det var den 16 september 2015 när pizza-ekonomen Henrik Schyffert skrev på sin Facebook att det bara kostade 319 kronor i månaden per vuxen i Sverige att ta emot flyktingarna och att vi sedan skulle tjäna massor med pengar på invandringen. Nu har dock något hänt. 

Henrik Schyfferts Facebook-inlägg är raderat. Fast märkligt nog finns hans sida kvar trots Face-books löften om att ta itu med trollen som sprider falska nyheter.

Nåväl, det var en annan tid när Henrik hyllades för sina matematiska kunskaper.

För övrigt undrar Pettersson varför inte de rödgröna lägger ett förslag att begränsa vinsterna på så kallad ”humor”? Schyffert Sweden AB omsatte drygt 9 miljoner 2017 och redovisade en vinst på 4,7 miljoner. Alltså en vinstmarginal på 52 %. Schyffert har de senaste tre åren redovisat vinster på över 20 miljoner. Kan det vara rätt i ett rödgrönt Sverige?

TIDIGARE 2017-07-15. Henrik Schyffert har råd, men har vi andra?

INVANDRINGEN. Den rike men kanske inte fullt så intelligente medelålders vita mannen Henrik Schyffert skrev som nedan på sin Facebooksida i går.

”Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt. Enligt Migrationsverket kostar asylmottagandet i år, 2015, ungefär 27 miljarder kronor. Om några år så kommer de som flytt hela vägen hit att jobba och betala skatt och fylla i momsblanketter och då TJÄNAR Sverige massor med pengar på att vi blir fler – men just i år, så här i början, kostar det alltså 27 miljarder. Och visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden.  

Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.
Det är inte dyrt.. Vet ni vad som är dyrt?

• Att leva i ett land där människor räknas som kostnader, men en refug ses som en investering. Det är dyrt.
• Att leva med attityden att om 50 miljoner människor tvingas fly för sina liv så kan Sverige inte kan ta emot 0,2 procent av dem. Det är dyrt.
• Att inte förstå att bara för att vi som land är rikare än nånsin så blir vi som människor fattigare och fattigare varje gång en unge spolas upp på en strand.
Det är jättedyrt.”

***

-Pettersson vet inte vad Henrik fått siffran 27 miljarder i från, men helt klart är dem felaktig.

Migrationsverket har en budget innan de senaste ökningarna av asylinvandringen på 40 miljarder per år. Det motsvarar drygt det dubbla mot vad Schyffert anger men ska man ge en rättvis bild av asylinvandrings kostnader kan man inte som mångmiljonären och skatteplaneraren Henrik Schyffert jämföra med ett par pizzor utan måste ta med de kringkostnader som asylinvandirngen medför på skolor, sjukvård, polis, rättsväsende, infrastruktur osv. och då blir det betydligt större pengar, men Henrik har säkert råd…

Läs om hur okunnig Henrik Schyffert är

19 reaktioner på “Vad har hänt med pizza-ekonomens Facebook-inlägg?

 1. Schyffert är mångmiljonär. Så för mig skulle 319 kronor mer i månaden vara välkommet. Inte för att det gör någon större skillnad men ändå. Lite är ändå bättre än ingenting alls. Rika människor brukar dessutom vara snåla som Joakim von Anka. Så pizzaekonomen kan gott öppna plånboken.

 2. Hmmm…

  Efter att ha jämfört sina egna beräkningar med de nyss publicerade beräkningarna från Joakim Ruist har kanske Schyffert begripet att hans kalkylator (den i hjärnan inbyggda) inte fungerar som den ska.

  Om så vore så ser jag fram emot att slippa höra något från i framtiden.

  Men…

  Sossarnas ras är ju delvis kopplat till att personer typ Schyffert öppnar munnen. Så fortsätt snacka.

 3. På tal om Schyffert: Vart har hans kollega tagit vägen? ”den folkkäre komikern Zoran Ismail??

 4. Utslaget på alla vuxna blir det bara 319, kronor, jaha visst,
  men nu är det ju så Skhyffert att en väldigt stor del inte
  betalar någon skatt, sådana som bara konsumerar välfärd.

  När andra företagare får kämpa för att om möjligt uppnå
  en vinstmarginal på 10 % så har denne Besserwisser en
  vinstmarginal på sitt företag på 52%? Han borde om möjligt
  hålla truten stängd och tyst och stilla skänka mellanskillnaden
  mellan 52% och 10 % till flyktingindustrin. Men det är
  klart, lever man i en annan värld och ser dom rosa molnen
  segla förbi kan man få sådana åsikter!

 5. Pizza, Fanta, Netflix – vital !
  That has given him the title

  Henrik Schyffert is an authenticated F U B B (Fucked Up Beyond Belief).
  This statute title is his, only his. Do not come forward and claim it.

 6. Det finns sällan några klara fakta om vad en asylsökare kan få i bidrag per månad totalt. Myndigheterna lindar in det i en massa regelförklaringar och fantasifulla faktauttryck, som ingen vanlig människa, som jobbat hela sitt liv kan veta betydelsen av.
  Här hittade jag exempel på hur man kan raljera mot allmänheten, när de ställer frågor. Jag tror inte Härnösands kommun är ensamma om den fadda tonen mot kommuninvånarna. Det här var 5 år sedan. Se själv och bedöm.
  https://www.harnosand.se/kommunen/politikochdemokrati/medborgardialogen/fragepanelen/popularastefragor.4.372d75b712e058bf3fa800013351.html?url=-1272015050%2Fviewconversation%2F%3Fconversationid%3D18196&sv.url=12.372d75b712e058bf3fa800013386
  Det här är, som sagt var för ca: 5 år sedan och jag tycker inte det har blivit någon nämnvärd förändring i myndigheternas attityder. Jag gillar inte det jag ser här. Aldrig någon myndighetsperson kan ge konkreta svar vad asylsökande får utbetalt per månad. Lekmän , som de flesta är har ingen chans att veta vad olika regler och bidrag blir i verkliga utbetalda månadsbelopp.
  Är alla AF och FK kostnader med i beräkningarna? Jag tror det är mycket mer än myterna skvallrar om.

  1. Dessutom tycka inte jag heller att Schyfferts bagatelliserande av kostnaderna är speciellt snällt. 300 kr per månad kan vara skillnaden för en hel del svenskars värdighet och överlevnad.

   1. Pensionärer går billigare på bio. muséer och andra nöjen, kanske också Henrik Schyfferts tillställningar.

   2. Rabatt på hans föreställningar? Skulle inte gå om jag fick betalt. Stänger av fanskapet så fort han visar sig. Tål honom inte.

 7. Jag tycker inte det finns någon motsättning här. Låt de goda människorna betala och låt oss onda människor slippa betala, så är hela problemet löst.

 8. Henrik Schyffert (Nilsson) är en ”knäppgök” men det är väl ingen nyhet!!!!

 9. Vingåkers kommun, Henrik och kompisarna i PK eliten samt Mathias Wåg, Fi o Metoo, lovar dyrt och heligt att utfordra sina 9000 muslimska bröder med egna pengar, vi puckon jublar, tackar o gråter av glädje.

  1. räknar mig inte till dessa puckon, i sak förändrar
   detta inte ett skal…bara den obeskrivliga plåga
   behöva drass me de kräken förtsättningsvis på
   Svensk jord…är inget man tackar, jublar
   å gråter i glädje över direkt, va?

 10. Kan det vara så att han äntligen begripit hur fel ute han är ??? Ska han pudla eller hålla tyst och hoppas att alla hans dumheter faller i glömska ??

  1. Är man ute och seglar så är det vindarna som bestämmer … Nu blåser de goda SD- vindarna. Grabben får kalla fötter ! 😄

Kommentera

%d bloggare gillar detta: