1968-2018. Det räcker


DEMOKRATI. Veckan som gick var en fullständig katastrof för svensk Public Service, som nästan alla veckor är. SVT ifrågasatte om det är lämpligt att publicera fakta om asylinvandringen så här nära valet. Jan Helin tidigare chefredaktör på Aftonbladet och personlig vän med våldtäktsanklagade Fredrik Virtanen är numera programdirektör på SVT kommenterar SVT:s granskning av Fredrik Virtanen. Anne Ramberg, generalsekreterare för Advokatsamfundet, är med på ett hörn där hon kritiserar mediadrevens makt över juridiken när damen själv kallat Hanif Bali (M) brunråtta och suttit i pressens opinionsnämnd. 

Detta fruktansvärda haveri för den ”opartiska” pressen, som aldrig varit opartisk men låtsas som de är det började redan 1968, för 50 år sedan.

Då startade den moderna vänstervågen, den lyckades knäcka framgångarna med de så kallade rekordåren. Välståndet hade ökat, vilket inte var vänsterns förtjänst. Vi hade fått en generations ungdomar som inte behövde gå direkt till arbete. Tonåringen hade fötts något årtionde tidigare och blommade nu ut på gott och ont.

Nu, så här långt efteråt kan vi konstatera att 68-vänstern har haft och fortfarande har ett alldeles för stort inflytande på samhällsdebatten.

Svenska medier, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Olyckligtvis är många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionsledningen. Deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat, och fega mellanchefer, som mest av allt är intresserade av ett bekvämt liv, i vilket bostadslånen kan fortsätta amorteras.

Många från vänsterrörelsen tror fortfarande på den idealiserade bilden av kommunismen, trots att de lever i dyra bostadsrätter på söder i etnisk vita enklaver och är högavlönade.

Vänstern har också väldigt svårt att säga att demokrati är bättre än diktatur, vilket de för övrigt delar med många på den andra kanten av den politiska skalan.

Efter andra världskriget var det bara Sveriges Kommunistiska Parti, nuvarande Vänsterpartiet, som gillande kommunismen. Så kom 68-rörelsen, ledd av romantiska ungdomar som utryckte gillande för Kina och Vietnam. 1975 besökte Olof Palme som första västledare Kuba och det var inget fel i ett besök men Kubas kommunistiska system hyllades trots diktatur, fängslanden och avrättningar av oliktänkande.

Idag försvarar vänster kriminella organisationer som Hamas, som absolut inte är vänster och jag fattar inte varför.

Dessutom hyllas socialiststyret i Venezuela, inte minst av SVT, trots att vänstern där lyckats köra ett av Sydamerikas rikaste länder i botten med en svältande befolkning och inskränkta demokratiska rättigheter.

68-vänsterns arvingar anser att de är en del av en fredsrörelse men försvarar gärna islamister och socialister vad de ä gör.

Dessutom påstår vänstern att de är anti-rasister och skriker högt när en svart kriminell skjuts av polisen i USA men är helt tysta när svarta massmördar vita farmare i Sydafrika.

68-rörelsen har idéer om att indela människor efter pigment och sedan särbehandlas med kvotering. Individens egenskaper har ingen betydelse bara personen håller med vänstern.

Vänsterns tankar om människor från dysfunktionella länder har gjort att såväl hedersvåld som barnäktenskap ignorerats eller ursäktas i Sverige.

Skolan är ytterligare ett exempel på hur 68-vänstern förstört. Kunskapsfokuset har försvunnit, nu ska eleverna själva söka kunskap. Läraryrkets status har raserats och vi har fått en skola i förfall och de största förlorarna är de som vänstern skulle försvara. Barnen från arbetarhemmen.

-Pettersson var tonåring 1968 och var redan då emot vänsterrörelsen, jag hamnade till och med på KFML(r):s dödslista på vilka som skulle avrättas när de fick makten. Just det hotet var säkert inte så allvarligt men det visar vilka tankar som rörde sig och rör sig i huvudet på vänstern även om de flesta utrycker sig lite mer civiliserat idag.

68-vänster har dominerat media och debatten i 50 år. Det räcker nu…

Det finns mycket att läsa och titta på om 68-vänstern, Janne Josefsson sammanfattar…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “1968-2018. Det räcker

 • Nicklas

  Sjuklöverns väljare är inte särskilt smart skulle jag vilja påstå.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  För 2,5 år sedan , gjorde tidningen Dagens Samhälle ett bra reportage med och om, nationalekonomen Tino Sanandaji.

  Rubriken på artikeln var ”Masspsykosen är snart slut – sedan får vi öppen debatt” .

  Så här en favorit i repris.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/masspsykosen-aer-snart-slut-sedan-far-vi-oeppen-debatt-21151

  Gilla

 • Lena

  Mycket talande om hur det råder en ängslan bland vanligt folk i Sverige.

  ?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Fung-pojke-miste-livet-da-borjade-vuxna-manniskor-filma-och-vara-i-vagen-for-raddningstjansten%2F
  Såg detta på twitter och vet att det inte är en överdrift.

  Gilla

 • Benke

  Kan bara fortsätta med att det var samma på journalisthögskolan. Jag blev underkänd på flera artiklar och kurser för att de inte var till tillräckligt vänsterorienterade. De flesta lärare verkade ha sina sympatier på vänsterkanten, och det var ett bra sätt för dem att forma framtidens journalister till goda vänsterfeminister.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Petterssons information om hur det har varit och hur det är finns det många som tar till sig och vi kan också bekräfta dess sanningshalt.

  Gilla

 • ossie

  Janne Josefsson tillhörde så vitt jag vet ytterlighets men har på senare år blivit en av de få vettiga journalisterna. Vissa blir äldre ock klokare medan andra bara blir äldre.

  Gilla

  • ossie

   Ytterlighetsvänstern ska det vara.

   Gilla

  • Joy

   Lite ot, men på tal om Josefsson. Nujen verkar visst vilja bli intervjuad av honom igen. Nu är måttet rågat! Det handlar bara om hämnd, inte något annat om han får en ny intervju. Vad ska han gapa om, etter värre. Tyvärr tror jag han skulle få stöd av det muslimska samhället i Sverige, för jag ger inte mycket för dem. Noll ödmjukhet eller tolerans!

   Gilla

 • Argus

  68-vänstern är en utlöpare av Frankfurtskolan (AKA kulturmarxismen). Mycket av den skit som drabbar oss idag har sina rötter i Tyskland. Karl Marx föddes där och det var Kejsardömet Tyskland som såg till att Lenin återvände till Kejsardömet Ryssland för att ställa till elände där så att Tyskland slapp en andra front.

  Det var också i Tyskland som Róża Luksemburg och Karl Liebknecht försökte göra uppror och vissa historiker hävdar att det var det som fick Hitler att ge sig in i politiken. Det var också Hitler som tyvärr drev iväg Frankfurtskolan till USA och Columbia University så att de också kunde indoktrinera amerikaner.

  Eftersom revolutionen i Tyskland misslyckades behövde marxisterna andra medel att åstadkomma prolitariatets diktatur och kom då fram till kulturmarxismen som går ut på att inifrån rasera samhället. Man angriper samhällets stöttepelare så nu vet ni varför kungen, äktenskapet, naturliga könsroller och mycket, mycket mera ifrågasätts dagligen. Troligen är de nyttiga idioterna inte informerade om slutmålet.

  Jag tror att det var Stefan Torssell som sa i SwebbTV:s video att 1969 marscherade ett halvt demonstrationståg in på TV2, andra hälften in på SIDA.

  Gilla

 • Ståfräs

  Dessutom verkar Vingåkers kommun , Mathias Wåg, Fi, Metoo o 7 klövern gilla könsstympning, intressant att man i morgonsoffan kunde diskutera det utan att peka på Islam, grattis PK

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: