Stäng

En fantastisk lördag, men…

Hela Sverige badar just nu i högsommarvärme och här i trakten uppnåddes ett nytt årsbästa igår. Hela 30° när solen stod som högst.

Givetvis finns det olika åsikter om denna värme och ingen kan nog förneka att det behövs regn och det i rikliga mängder.

Stefan K och hans närmsta vänner hade dock en underbar lördag, men det fanns en bitter eftersmak som grumlade lite av glädjen.

Vi samlades redan tidigt på morgon, för att göra som vi ibland brukar. Vi satt oss på uteserveringen till en av de morgonöppna fiken och intog varsin god frukost. Vi var inte ensamma, utan på borden runt oss satt sommarklädda män och kvinnor med solglasögon för ögonen och stora leenden på sina läppar. Att vädret var det stora samtalsämnet undgick ingen. Under tiden vi satt där passerade män, kvinnor, flickor och pojkar i en strid ström. Kortbyxor, t-shirts, kortärmade skjortor, kjolar och sommarklänningar var utstyrseln den bar. En del såg ut att vara på väg till sjön, andra till jobbet, några var bara ute på en morgonpromenad och allt såg så där härligt sommaraktigt ut.

Efter avslutad frukost gick vi till våra cyklar för vidare färd mot närmsta havsbad, en uppfriskande tur på några kilometer. Redan tidigt på förmiddagen låg människor utsträckta på sina filtar och några var redan i och badade. Människor i alla åldrar och med olika etnisk bakgrund njöt av värmen och det svalkande vattnet. Utstyrseln på de närvarande varierade med männens knälånga badbyxor till mer åtsittande och kvinnorna i allt från traditionella badkläder till minimala bikinis. Att se glädjen hos lekande barn, att höra skratten från lediga medborgare och att se hur alla verkligen njuter och kopplar av i vacker svensk natur, gör att man för stunden glömmer vardagens vedermödor och sorger.

Vi njöt några timmar vid havsbadet innan vi tog cyklarna hem och mot andra verksamheter. Vi cyklade genom centrala stan som föga förvånande var ganska tom på folk. De flesta passar nog på att få den där efterlängtade solbrännan på en badstrand eller ute till havs, eller så jäser man vid sina sommarstugor och i trädgårdar med en kall öl eller drink nära till hands.

Alla vek av åt olika håll för att i hemmets lugna vrå ta en dusch och göra lite klädbyten. Det var bord bokade på en av stans restauranger. Fast innan vi satte oss till bords var vi några som samlades hemma hos ett par vänner för ett par kalla öl eller lite vin i deras trädgård. Paviljongen de köpt lagom till denna sommar skulle invigas och skuggan under denna var välkommen. Ett par öl, lite snack, lite skratt och sedan drog vi ned till restaurangen där vi hade bokat flera bord på uteserveringen.

Några fler vänner än under förmiddagens frukost och bad, hade nu anslutit. Trots högsommarvärme finns det de som måste jobba helger eller som har åtaganden i några av stadens idrottsföreningar. Vi var gott och väl tjugo vänner som satt och åt gott på en fullsatt restaurang. Män och kvinnor, unga som gamla, satt där i lediga sommarkläder. Nystrukna skjortor, vackra klänningar, kjolar och mer enkla t-shirts. Precis så varierande som det brukar och ska vara. Det hördes porlande skratt runt om oss och det var en ren fröjd att se glada och nöjda medborgare som verkligen njöt av mat, dryck, väder och utsikten över vattnet.

Temperaturen hade sjunkit något, men låg och pendlade kring 24-25° och det var så där härligt skönt som det kan vara under riktiga sommarkvällar i Sverige. Inte behöver man betala tusenlappar för att ta sig till Medelhavet inte.

På det lilla stråket utanför restaurangen passerade människor i en strid ström. En del var på väg mot andra restauranger, några kom joggandes förbi och andra var bara ute på promenad. Korta kjolar, klänningar, kortbyxor och kortärmade t-shirts visade att invånarna i stan hade passat på att lapa sol på badstränder eller i trädgårdar. Då plötsligt får vi se en syn som inte bara fick oss att reagera. Det var många som vände på sina huvuden och man såg hur det tisslades och tasslades lite här var.

På det lilla gångstråket kommer elva personer, fyra män och sju kvinnor, varav tre drar varsin barnvagn. I.o.f.s. ingen ovanlig syn, men det folk reagerade på var klädseln.

De fyra männen var klädda som många svenska män är en högsommardag som denna. Långbyxor och kortärmade t-shirts eller skjortor. Det folk reagerade på var kvinnorna. Trots denna högsommarvärme var samtliga klädda så här.

Jo, förutom den religiösa slöjan, bar kvinnorna långa rockar, under dessa syntes långbyxor och tjocka skor. Två av kvinnorna bar dessutom handskar. Kontrasten mellan alla de kvinnor som njöt av värmen och maten på uteserveringen och dessa sju kvinnor kunde inte vara större. Kontrasten mellan dessa sju kvinnor och de fyra män de hade i sällskap var också förbluffande stor.

Självklart har varje enskild individ rätten att klä sig som man vill, men jag betvivlar att dessa kvinnor som till varje pris måste skyla varje millimeter hud gör detta av fri vilja. De är påtvingade av religionen och de män som lever helt i enighet med det som står i en bok från 600-talet. Längre än så har inte islam kommit i sitt utvecklande och tyvärr har muslimska kvinnor som försökt frigöra sig från islams bojor, möts av konsekvenser man knappt vill tänka på.

Tyvärr var denna syn inte unik, även om folk kanske reagerar mer under sommarhalvåret när resten av den kvinnliga befolkningen iklär sig kjolar, klänningar och bikinis. Varför inte muslimska män påtvingas religiösa attribut lär vi väl aldrig få svara på, men nog är det en märklig syn att se män i lediga sommarkläder sida vid sida med kvinnor som påtvingats kläder som ska täcka det mesta möjliga av deras hud.

Det är dock inte unikt att se muslimska kvinnor i heltäckande på stan. Dessa religiösa attribut utnyttjas också på arbetsmarknaden och t.o.m. inom idrotten. Klädkoder som gällt i decennier på både arbetsplatser och i sportsliga sammanhang, måste nu skrivas om och anpassas efter de allt fler muslimer som bor i Sverige. Sker inte detta väntar stora skadestånd och gammelmedia ser chansen att med stora rubriker hänga ut företag och idrottsklubbar för deras brist på ”välkomnande” och ”öppenhet” mot etnisk mångfald.

Andelen muslimer i Sverige växer snabbt och om ingen regering och inga myndigheter vågar sätta ned foten nu, är jag personligen rädd för det samhälle våra barn och barnbarn kommer att växa upp i. Som någon sa. ”Tar man hit Mellanöstern, får vi också Mellanöstern” och helt ärligt mina vänner.

Är det ni ser från, läser om och hör från Mellanöstern något ni sympatiserar med? Mellanöstern är en konstant oroshärd där man löser problem med våld och där religionen styr människors liv från morgon till kväll, till punkt och pricka och inte minst med järnhand. Tror någon att Mellanösterns alla konflikter stannar bakom de gränser man passerar? Sorry, se bara på hur utvecklingen i Sverige ser ut och fråga framför allt de som flytt Mellanöstern och då talar jag främst om de som flytt islams stenhårda bojor.

Sedan finns också ett annat problem med kvinnor i heltäckande. Om detta kunde vi läsa i SvD den 6:e april 2015.

”Problemet för bland annat kvinnor med heltäckande slöja är att de har svårt att bilda D-vitamin från solljuset”

Detta är bara en av många artiklar i vilka läkarvetenskapen påtalar problemen med kvinnor som har för låga halter av den viktiga D-vitaminen i kroppen.

18 reaktioner på “En fantastisk lördag, men…

 1. Det har blivit alltmer sällsynt att finna en traditionell oas för rekreation, där den förnöjsamma friden eller den naturliga uppsluppenheten och glädjen över årstidens rika håvor behärskar det offentliga rummet och där vi förskonas från den ständiga erinran om närvaron av mänsklighetens främsta fiende.

  Likt ominösa skuggor tar dessa skepnader gestalt då de rör sig genom det leende landskapet som budbärare av ett ödesdigert omen; inkarnerade järtecken som dramatiskt kontrasterar mot den lummiga grönskan, förebådande sorgebud om strid, ofärd och ond bråd död.

  Andreas, värdekonservativ nationalist, realist och troende kristen.

 2. Sudden storm and showers from the sky follow the heat wave around here. Women in minimal shorts and breast covers are dancing and singing in the rain – literally !
  An explosion of joy and colour, laughter, a hurly-burly of splendour ……
  A terrible discovery strikes people with shock and grief: a dolphin is found dead on the beach by the sea.
  Innocent lives are taken away – again.

 3. O.T. Värmen och torkan har nu pågått i drygt en månad i min region.Jag ömmar för djuren, därför ställer ja ut färskt vatten varje dag. Det är väldigt uppskattat!!!!!Koltrast, Taljoxe, Blåmes, Skata, Kaja, Kråka m.fl.dricker och badar.Jag njuter att se på!!!!HJÄLP DJUREN!!!!!

 4. Koranen styr deras klädval.

  ”Mannens och kvinnans klädsel”

  Mannens klädsel
  Männen har speciella regler för sin klädsel. Det uppfattas att män bör, som ett minimum, bära byxor eller en dräkt som går nedanför knäna. Överkroppen skall helst också vara klädd. Allra minst ska kroppen vara täckt upp till och med naveln. Kläderna ska inte vara tighta. En man skall inte bära guldsmycken eller sminka sig. Männen skall vara ren och välluktande. Det är en sunna för en man att ha skägg. Mannen bör sänka blicken när han ser en kvinna.

  Kvinnans klädsel
  Det finns faktiskt regler om hur en kvinna skall klä sig. Det är så att kläderna måste täcka hela kroppen, endast händerna och ansiktet får synas. Tyget får inte vara så tunt att man kan se igenom det. Kläderna ska vara löst sittande och kroppsformen får inte framhävas. Kvinnans klädsel får inte likna mannens klädsel. Dessutom skall inte klädseln bestå av en utmanande design som lockar till sig uppmärksamhet. En kvinna skall helst ha på sig slöja. Anledningen till att Islam har de här reglerna är för att skydda kvinnan från mannens lustfyllda blickar.
  (Koranen 30:21)

  Som vi klär oss när det är fullsommar se då blir det glåpord minsann.
  Ute i skärgården och på våra öar syns de ännu inte till.
  Tala om den klädkoden som där råder och när det badas

 5. Det är beklämmande att se utvecklingen i Sverige, i helgen
  skedde ytterligare en grov våldtäkt i Malmö, ännu en tjej
  har fått sitt liv förstört, ansvariga: DUMMERJÖNSARNA
  I PK SLÄKTET? Sen polisens agerande: Vi går inte ut med
  några signalement? Alltså finns det uppgifter om gärningsmannen,
  men man vill inte att allmänheten ska få ta del av dem, men
  efterlyser ändå iakttagelser från allmänheten.

  Det fega samhället får en till att bli kräkfärdig!

 6. Fanns en tid då även jag tyckte synd om dessa påpälsade kvinnor, men inte längre. Dessa personer ser ner på oss, de föraktar oss och kallar oss för mycket fula saker. Deras kvinnliga islamska klädkod är för att skilja ut dom från oss, deras män ska kunna skilja ut ärbara kvinnor (deras), så att våldtäkter och andra grymheter endast drabbar oss (som dom med förkärlek kallar för horor), och inte dom. Den bistra sanningen, tyvärr

  Fin svensk beskrivning om hur vi umgås och njuter i sommarvärmen om sommaren.

  1. Du har alldeles rätt, de ser ner på svenska kvinnor och föraktar dem. Vad de inte begriper är att vi ser ner på dem och föraktar dem. Vi är numera rätt många som är förberedda på vad som komma skall. Men muhammedanismen har ingen plats i sekulära västerländska samhällen.

   1. Att se ner på dom räcker inte, vi har att göra med den grymmaste sekten på jorden.
    Frågan är hur ska detta fega feminina land kunna stoppa världens mest hårdförda och målmedvetna religion.
    Handhjärtan,pride,mello

  2. Dom är väldigt Kaxiga mot det samhälle som tagit emot
   dem, men gentemot Islam o deras gubb fan vågar dom
   inte opponera sig.

  3. SÅ rätt du har. Eva-Marie. De är förbannat stöddiga när de strossar fram i sina fula snedgånga skor och tittar föraktfullt på oss som går i T-shirt och shorts, jag tycker att jag flera gånger känt spott på mina bara ben. Är det bara jag eller har fler samma erfarenhet?

   Men det beteendet är helt OK enl. PK-media, det är inte alls rasism. Men om en av oss skulle spotta på en behucklad kärring, så hade vi anmälts, förlorat jobbet och fått betala ett saftigt skadestånd.

  4. Precis! De känner sig som en bättre människa och mer moraliskt högstående. Jag orkar inte rada upp allt förakt jag har hört att de har om oss, inte heller berätta allt jag varit med om.

   Och det värsta är då uppenbart svenska kvinnor kommer förbi en nu i det varma Sverige, med kappor och huvudet inlindat så de knappt hör eller ser. Det är svårt att respektera dem, och jag orkar inte ens försöka.

  5. Muslimerna ser ner på oss överlag när vi står långt ner enl. dem.

   Här på Maxi i förra månaden så tog vi en fika på deras café efter att vi hade handlat.
   Vid dubbelbord satt det redan ett äldre pensionärspar i den bortre änden. De satt där i lugn och ro med en stilla fikastund.
   Efter stund så börjades det droppa in av dem. som alltid har det som deras ”eget”. Där de dagligen har sina dagliga em. möten.
   De satte sig i den första halvan av bordet.
   Efter ytterligare en stund kom det in flertalet mötesdeltagare.
   Då sades det till pensionärsparet att avlägsna sig från bordet.
   De hörsammade och reste sig snällt upp samt lämnade.
   Fast att de redan satt där långt före innan någon av dem ens hade kommit.

   1. Dom skulle aldrig rest sig, sätt ner foten för F A N , men dessa två gamlingar gjorde det säkert i ren självbevarelsedrift, dom tänkte kanske bättre att leva krypande en liten stund till på jorden, än att direkt avsluta sina dagar inne på ett fik.

 7. Heltäckande klädsel är

  1) ett självskadebeteende som sjukvården borde fördöma och aktivt högljutt motverka, liksom man gör med droger etc

  2) ett tortyrmedel vars påtvingare borde straffas för med hårt straff enl principen för grov misshandel

  Tillsats av D-vitamin under sommarhalvåret får inte bli en antabus-kur utan en akut tillfällig lösning.

  1. Fast det har inget med islam att göra…( iallafall inte om du frågar etablissemangets hjärndöda PK-arslen)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: