Israel investerar 560 miljoner dollar i palestinska områden i östra Jerusalem

ISRAEL. Israels regering har presenterat ett program för att investera 560 miljoner dollar, knappt 5 miljarder svenska kronor, i palestinska områden i östra Jerusalem. Programmet, som kallas ”Leading Change”, syftar till att minska de sociala luckorna mellan de palestinska områdena i öst och den judiska västra delen av staden. Pengarna ska investeras i utbildning, infrastruktur och satsningar för att hjälpa palestinska kvinnor att komma ut i arbetslivet.

Israels president Reuven Rivlin, en flitig förespråkare av samexistens, hyllade programet som ”the most comprehensive attempt by the government to date to narrow the gaps and to develop the economy” av östra Jerusalem.

Läs mer på Ynet.

-Pettersson tycker det är lite konstigt att arabiska kvinnor behöver hjälp där som här för att komma ut i arbetslivet. Märkligt är också att de arabiska palestinierna inte kan betala självva så mycket bistånd de får…

Läs gärna Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem 

Israel – vår enda chans till att få en bra lön

Boshra Khalaila är knappast den enda israeliska arab som talar för sitt land, Israel, och sin egen historia men hon ett exempel på de hinder som många israeliska araber måste övervinna om de vill tala fritt om den judiska staten.

1 thoughts on “Israel investerar 560 miljoner dollar i palestinska områden i östra Jerusalem

Kommentera