Israel investerar 560 miljoner dollar i palestinska områden i östra Jerusalem


ISRAEL. Israels regering har presenterat ett program för att investera 560 miljoner dollar, knappt 5 miljarder svenska kronor, i palestinska områden i östra Jerusalem. Programmet, som kallas ”Leading Change”, syftar till att minska de sociala luckorna mellan de palestinska områdena i öst och den judiska västra delen av staden. Pengarna ska investeras i utbildning, infrastruktur och satsningar för att hjälpa palestinska kvinnor att komma ut i arbetslivet.

Israels president Reuven Rivlin, en flitig förespråkare av samexistens, hyllade programet som ”the most comprehensive attempt by the government to date to narrow the gaps and to develop the economy” av östra Jerusalem.

Läs mer på Ynet.

-Pettersson tycker det är lite konstigt att arabiska kvinnor behöver hjälp där som här för att komma ut i arbetslivet. Märkligt är också att de arabiska palestinierna inte kan betala självva så mycket bistånd de får…

Läs gärna Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem 

Israel – vår enda chans till att få en bra lön

Boshra Khalaila är knappast den enda israeliska arab som talar för sitt land, Israel, och sin egen historia men hon ett exempel på de hinder som många israeliska araber måste övervinna om de vill tala fritt om den judiska staten.


One response to “Israel investerar 560 miljoner dollar i palestinska områden i östra Jerusalem

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: