Invandrarklaner sprider hot och våld ända ner i lågstadiet i Göteborg

INVANDRING. Genom hot, våld och parallella rättssystem håller släkterna och de kriminella nätverken ett järngrepp om de så kallade särskilt utsatta områdena i Göteborg och dess skolor.

– Det förekommer att vi har barn ända ner i lågstadiet. De vet att de har en speciell position i området och de har möjlighet att mobilisera ett våldskapital. Man kallar till sig andra om det blir en situation och de vet alla andra elever också, säger Håkan Franck som jobbar med otillåten påverkan på polisens nationella utvecklingscentrum.

Göteborg har flest särskilt utsatta områden i landet och Angered pekas ut som extra problematiskt.

Angeredsgymnasiet har drabbats av flertalet våldsamma incidenter.

Via mobiltelefoner kallar man snabbt till sig förstärkning, exempelvis äldre syskon eller släktingar som kommer till skolan och talar om hur saker och ting ska gå till.

Bråkar man med ”fel” person får man dennes släkt eller nätverk på sig som ska sätta sig i respekt och visa vem som bestämmer.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio diskuterade detta flera gånger i går men att de har väldigt svårt att tala klarspråk, nämligen att det är invandrare som står för våldet och hotet.

Många i släkterna och klanerna är utländska medborgare. Varför är de kvar i flathetens land som styrs av syltryggar?

Polischef: Maffialiknande invandrarsläkt styr brottslighet i Angered

Släkten som sätter en hel stadsdel i skräck

3 thoughts on “Invandrarklaner sprider hot och våld ända ner i lågstadiet i Göteborg

  1. SRP1 n ä m n d e i åtminstone de tidigare inslagen att klanerna hade kopplingar till Balkan och mellanöstern. Men det kom kanske bort i de senare inslagen. Men gott så, åtminstone någon sekund av klarspråk, men hade vi haft media att lita på hade SR naturligtvis analyserat detta faktum ingående och DET HADE INTE DOLTS FÖR LYSSNARNA.

  2. Är det Migrationsverkets samhällsdesigners, som byggt upp dessa helveten? Är det städernas finaste områden, som stadens kommunpolitiker gärna skryter om? Är det den humanistiska stormaktens blåbärsställen man gärna lockar turister med? Varför har politiker svårt att föreställa sig den verkliga bilden av eländet? Det tar nog sina 10 år att omforma skiten. Det klantiga politiker ställt till under 40 år kan inte samma partier få mandat att rätta till tycker jag.

Kommentera