Stäng

Polischef: Maffialiknande invandrarsläkt styr brottslighet i Angered

INVANDRARVÅLD. En enda stor maffialiknande släkt styr mycket av den kriminella verksamheten i Angered. Det hävdar Ulf Merlander, polischef i nordöstra Göteborg. – Den här familjen har påverkat lokalsamhället negativt under en väldigt lång tid, säger Merlander. 

Det var under en rättegång under måndagen – gällande grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak – som åklagaren Linda Wiking kallat in Merlander som sakkunnig. Han dök upp för att ge åtalen en extra dimension, för att understryka att brottsligheten är organiserad. Något som i sin tur kan ge upphov till strängare påföljder.

Det har hänt förut att polischefer anlitas som så kallade expertvittnen, för att förklara de sammanhang inom vilka de misstänkta lever och agerar. Strategin lanserades hösten 2014, i förhandlingen mot det då uppdelade Bergsjögänget. Den fick en fortsättning i fjol i processen efter skjutningarna på Vår Krog & Bar i Biskopsgården.

Ulf Merlander var allt annat än försiktig när han beskrev den familjesammanslutning som han anser vara dominerande i den undre världen i Hammarkullen, Hjällbo, Gårdsten och runt Angereds Centrum.

– Totalt pratat vi om ett hundratal individer, varav 60 stycken som är straffmyndiga. 30 av dessa förekommer i polisens register. De har figurerat i förundersökningar som rör mord, utpressning, vapenbrott, narkotikabrott, grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot, uppger lokalpolischefen.

Merparten av personerna i den här familjekonstellationen har haft svårt att etablera sig i landet. Nio av dem tjänar över 200 000 kronor om året. Resten redovisar ingen taxerad inkomst alls, påstår Merlander.

Läs mer på GP.se

-Pettersson säger att klarare kan det inte sägas. Det är invandrargäng och dessa har statsministern, inrikesministern och justitieministern lovat att knäcka…

34 reaktioner på “Polischef: Maffialiknande invandrarsläkt styr brottslighet i Angered

 1. Nu förväntar jag mig att Niklas Orrenius drar ut och skriver om polisens olagliga raistiska register över dessa stackars kriminella.

 2. Om nu polisen vet vilka de är och vad som pågår – varför händer det inget?? Gå in och plocka dem en efter en och skicka dem dit där de hör hemma för inte är det här i Sverige och definitivt inte i Angered.

 3. ”Resten av dem har ingen inkomst alls”
  Då har skattemyndigheten inte synat deras egen ”bank”, plastkassen.
  Motsvarande klan i Södertälje betalade alltid, vid stora summor, direkt ur detta konto/plastkassen.
  D.v.s. jag vet att vid stora möbelköp så lades alltid checken från socialkontoret på bordet först. Ovanpå kom sedan sedelbuntarna.

  De äger numera en stor del av Södertäljes hyresfastigheter.
  Bra jobbat från ”tomma händer”!

 4. Kag kan fixa dessa jäv… svartskallar bara in med dom och straffläger i närmsta stenbrott och inga FI kvinnor och vänsterkramare o journalister på 2 mils avdtånd så blir dom möra till kvällsuppsträckningen och dom som är deras bundsförvanter (familjen) skall städa utmed gatorna och få erbjudandet att jobba eller ta nästa bananbåt hem. Hurvsvårt kan det va men klart med ( brunråttan) som ordf i advokatsamfundet blir det ett inkomstbringande gekäft med fina inkomster till ( ordvrängare) advokater

 5. Nu kan vi sluta klaga på att Sverige har blivit genomruttet för övriga Europa tycker att Sverige är ett rikt och bra land.
  Dom som tycker så har nog aldrig varit i Sverige eller sett eller hört nyheter från Europas mesta inhumana land.
  Vad Sverige behöver och som vi saknat i 50 år är en regering.

 6. Häng ut dom med namn och allt,etnicitet,bostad bild var är expressen.Dom hänger ut rasister med n det verkliga brottslingar går fria,dom är pixlade. Fy fan.Adolf

 7. Häng ut dom med namn och allt,etnicitet,bostad bild var är expressen.Dom hänger ut rasister med n det verkliga brottslingar går fria,dom är pillade. Fy fan.Adolf

 8. Vem skall knäcka Vad? Trägårdsdvärgen röven, dvärgen Johansson, ynkeman,disneyklubben,ardalan,Ibrahim, konsumkassörskan.Ni förstår hur kan samling dårar styra landet och det händer ingenting.Sverige förtjänar bättre ledning inte massa käbbel.Upp till kamp Sverige förtjänar bättre ledning.Er tillgivne Adolf Nilsson

 9. Oförnuftet tid
  I denna oförnuftet tid som vi lever i är det förövarens perspektiv som gäller.
  Det är terroristen som det är synd om.
  Offren får skylla sig själva för att de befann sig på fel plats!

 10. Hmm… tror det inte förrän jag ser det!
  2 mähän som ömkar för brottslingar och håller varandra om ryggen.
  De borde bli åtalade för åtminstone passiv medhjälp till varenda brott som begås. Kalla det vad du vill. Skyddande av brottsling? Mened? Korruption? Landsförräderi?
  Det mesta de gör verkar skada landet i alla fall men det lär väl sluta som vanligt. De får bli ambassadörer i långtbortistan och andra tjänster som håller dem borta. De inrikes landshövdingstjänsterna är ju redan mer än fullbesatta så något nytt kommer att hittas på i alla fall. Något straff? Knappast.
  Cynisk – jag? Javisst!

  1. Du är klartänkt Anna2. Men Du glömde Bank & Finansdirektörerna. Överheten stjäl så mycket de kan innan de åker utomlands för att gömma sig. Pengarna har de placerat på olika håll Världen runt.

  1. Ta ett sånt där militärt transportplan som man öppnar i bakändan och lasta in dom i. Sedan styr ni ut över Atlanten, stiger brant och öppnar där bak. HOPPSAN !!!

 11. Göteborgs stadsteater sätter upp en pjäs (Jihadisten) som syftar till att förmänskliga islamska terrorister. Bakom pjäsen står Johan Gry.

  4 frågor till Göteborgs stadsteater om Jihadisten.

  Fråga 1: Vad sägs om att sätta upp en pjäs som syftar till att förmänskliga Hitler?

  Fråga 2: Vet ni om att islams grundare Muhammed var pedofil och muslimer således pedofildyrkare?

  Fråga 3: Vet ni om att motivet bakom islamsk terrorism är drömmen om de 72 oskulderna i Allahs paradis?

  Fråga 4: Ordet Jihadist var okänt i Sverige på 70-talet, tycker ni det är berikande att ni fått lära er det ordet?

  Mejl gärna frågorna till
  info@stadsteatern.goteborg.se
  Eller ring
  #31#031708 70 00

   1. Den groteske globalistryttaren Gry har påpassligt nog ansett det vara fan så politiskt korrekt och trendriktigt att via denna spektakulärt och moraliskt urartade uppsättning väcka uppmärksamhet, samt därmed behaga det korrumperade kulturkotteri som dikterar dagens godkända kulturutbud. Jihadistens mänskliga sidor lyfts fram och den sköra sharia-bolsjevikens metafysiska kvaliteter belyses. Politiserat och pretentiöst så det förslår! När skall det förslavade folket erbjudas en föreställning som exponerar exempelvis en ung svenskas utsatta position, betraktat ur ett brottsoffers perspektiv? En sådan scenisk dramatik lär förmodligen dröja.
    Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: