Stäng

Snabb orättvisa: Fallet Tommy Robinson

av Bruce Bawer • 28 maj, 2018

 • Den snabbhet med vilken orättvisan mättes ut till Tommy Robinson är häpnadsväckande. Nej, den är mer än så – den är fasansfull.

 • Utan tillgång till en egen advokat blev Robinson kallad till rätten och dömd till 13 månader bakom galler. Han transporterades sedan till Hull Prison.
 • Under tiden beordrade också domaren som dömde Robinson media att inte rapportera om detta fall. Nyhetstidningar som redan hade publicerat artiklar om hans gripande tog snabbt bort dem. Allt detta hände på samma dag.
 • I Storbritannien har våldtäktsmän rätt till en ordentlig och rättvis rättegång, juridisk representation som de själva väljer ut, tillräckligt mycket tid att förbereda sig, samt rätt att släppas mot borgen mellan rättegångarna. Inga sådana rätter erbjöds dock till Tommy Robinson.

Allra första gången jag satte min fot i London, i början av tjugoårsåldern, så fick jag ett adrenalinrus som varade under hela veckan jag var där. Efter det fanns det ingen annan plats som påverkade mig på samma sätt – inte Paris, inte Rom. Ja, Rom var den västerländska civilisationens vagga, och Paris en knytpunkt för västerländsk kultur – men Storbritannien var den plats där den engelsktalande världens värderingar, framför att en hängivelse till frihet, hade tagit form ordentligt. Utan Storbritannien hade det inte funnits någon amerikansk självständighetsdeklaration, ingen grundlag och inga grundläggande rättigheter.

Läs vidare

-Pettersson undrar när Sverige får sina första politiska fångar bland invandrings- och islamkritiker?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

4 reaktioner på “Snabb orättvisa: Fallet Tommy Robinson

 1. A systematic deliberate attack on Freedom of Speech, on Freedom of Press, on Political Freedom, on Fairness.
  Tommy Robinson stands for Conscience, Integrity and Character. That is why his hero status had to be demolished, he was made victim of a viciously premeditated miscarriage of justice – to warn and frighten, to prevent others from siding with Tommy in their right struggle against political correctness, globalism, Islamization.

  I came across the word ”democide”. This is how Wikipedia explains it:
  Democide is a term revived and redefined by the political scientist R. J. Rummel as ”the murder of any person or people by their government, including genocide, politicide and mass murder”.

  1. Arpi har en internkompass som inte påverkats av PK- och det multikulturella störningsfältet. Arpi, Gür, Teodorescu och Sanandaji går det läsa utan att man vill klösa ögonen ur sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: