Stäng

Av en blev sju

INSÄNDARE. I Sydsvenskan den 26-5 så finns det ett sött reportage om familjen Amiri som är skriven av Micaela Landelius. Tyvärr så är den på nätet som betalsida men jag skall här utan att lägga ner för mycket tid redogöra för det väsentliga i artikeln. Man kan i nätbilagan ändock se när hela familjen Amiri står framför kommunhuset i Vellinge där dom tydligen har häckat i flera dagar i protest mot att dom inte får en lägenhet att bo i av Vellinge kommun.

De senaste dagarna har familjen Amiri tillbringat i Vellinges kommunhus där de hoppas få hjälp. Den senaste månaden har pappa Abdul Ghafar Amiri, Nargis 15 år, Mukhtar 12 år, mamma Fatima, Shir Hussain, 16 år, Shekib 9 år och Mustafa 17 år flyttat fem gånger mellan olika hotell och vandrarhem.
Bild: Tom Wall

Mustafa Amiri som är den äldsta i syskonskaran och uppger sig för att idag vara 17 år, vilket jag i varje fall betvivlar, kom som s k ensamkommande till Sverige från Afghanistan hösten 2015.

Först blev han anvisad till Åstorps kommun men redan efter några månader så flyttade han in hos Grant Snowden och hans familj. Dom senaste 1,5 åren så har dom bott i en villa i Skanör. I artikeln så nämns inget om huruvida familjen Snowden för denna gästvänlighet har uppburit någon ersättning och i så fall hur mycket.

I samma veva så fick Mustafa permanent uppehållstillstånd och inledde då sökandet efter sin familj. I artikeln så påstår han att han gick igenom 30 000 bilder på Röda korsets hemsida och anmälde sig till dom och en dag så kom det ett samtal därifrån om att dom hade hittat familjen. Hans föräldrar och fyra syskon befann sig i Pakistan, alltså inte i Afghanistan därifrån Mustafa enligt egen utsago kom hit från.

Processen inleddes för att få hit föräldrarna och syskonen och i våras blev det klart att alla fått uppehållstillstånd och den 25 april så återförenades familjen i Malmö.

Så av en blev det alltså sju som nu skall försörjas av svenska skattebetalare med allt vad det innebär av gratis boende och sjukvård, tandvård och skolgång med mera.

Nu är alltså familjen lite putta på Vellinge kommun som inte kan hitta något boende till familjen Amiri som är värdigt för dom att bo i. För tillfället så bor dom på ett vandrarhem som den generöse Grant Snowden ordnat fram.

Grant Snowden uppger i artikeln att han och hans familj inte kan härbärgera sju personer vilket jag tycker är taskigt av familjen. Förmodligen så är väl en del av sanningen bakom denna plötsliga platsbrist i villan att det formella ansvaret för Mustafa Amir från Åstorps kommuns sida övergick till dom själva i och med att föräldrarna kom till Sverige och att eventuella ersättningar till Grant Snowden försvann och därmed även hans gästvänlighet.

Personligen så tycker jag att Grant Snowden även i fortsättningen skall ställa upp med husrum åt hela familjen och inte bara det utan alla andra kostnader som familjen Amiri har.

En annan som också skulle kunna ställa upp nu är miljöpartisten Maria Ferm som ju själv har bott i Vellinge kommun. Eller vad tycker du Maria? Lev nu upp till dina politiska floskler om solidaritet, rättvisa, jämlikhet och alla människors lika värde. För det kan väl inte vara så att det bara är truten som glappar på dig utan någon som helst substans när du talat inför publik utan någon som helst vilja att hålla dina fagra löften?

Kontentan av denna artikel om familjen Amiri är hur som helst att det av en person blev sju och att artikeln på ett mycket bra sätt beskriver att den s k ensamkommande pojken Mustafa blev hitsänd av sin familj och att det hela gick ut på att resten när Mustafa hade fått permanent uppehållstillstånd skulle komma efter. Bluffen gick hem enligt planerna och det svenska folket fick ytterligare en försörjningsbörda på sina axlar. Eller rättare sagt sex till.

Under dom senaste åren så har det tydligen kommit ca 40 000 s k ensamkommande och du som läser detta kan ju roa dig med att räkna ut hur många det blir om var och en av dessa likt Mustafa får hit sin familj som består av minst sju personer. För Mustafas familj är säkert inte dom enda som planerat att bli livstidsförsörjda av svenska skattebetalare på detta sätt.

Vill här också passa på att tacka Micaela Landelius för en mycket informativ och upplysande artikel om den s k ensamkommande barnabluffen.

Jag kan bara avsluta mina rader med ett stort FY FAN över att det kan få gå till så här!!!

Sandor Herold, Malmö

17 reaktioner på “Av en blev sju

 1. Snyft Snyft buhuuuu, kan inte Heidi Avallan på Sydsvenskan härbergera dem hos sig, hon har säkert en ganska maffig bostad, dessa
  stackars flyktingar ser ju välklädda o välmående ut, och som den
  flyktingvurmare hon är borde det väl vara en hederssak.?

 2. Vet någon om det f i n n s regler hur snabbt man som ensamkommande får hit sin familj? Är det precis när uppehållstillståndet är beviljat? Jag undrar eftersom man läser om många ensamkommande killar som säger att de ”hittat sina familjemedlemmar på nätet”….. Är det ok att söka som ung ensam och lättare få stanna pga det, men s e n precis när det är klart får hela släkten komma och familjeåterförenas. Måste man låtsas att de varit försvunna eller?Mycket förvirrande..?

  1. I dagens Sverige finns inga fungerande regler eller normer bara rättigheter för politiker det övriga välgödda etablissemanget och pensionsräddare !
   Hela landet är som ett bottenlöst träsk som bara sjunker allt djupare ner i dyn, det råder fria kriget överallt i samhället anarki kan man säga makthavarna har totslt tappat greppet och nu styr indirekt andra krafter Sverige och
   2018 är absolut ett ödesval för Folkhemmets framtid vilket förmodligen en majoritet av svensk väljarkår tyvärr inte inser utan kommer som vanligt att ge 7 klövern nytt förtroende.

  2. De har inga papper och vet inte hur gamla de är, men de kan hitta sin familj på nätet. Det låter så snurrigt att man häpnar. Det är ett enda lurendrejeri och våra makthavare är nöjda på alla sätt. Det är så magstarkt att man mår illa.

 3. Vet någon om det f i n n s regler hur snabbt man som ensamkommande får hit sin familj? Är det precis när uppehållstillståndet är beviljat? Jag undrar eftersom man läser om många ensamkommande killar som säger att de ”hittat sina familjemedlemmar på nätet”….. Är det ok att söka som ung ensam och lättare få stanna pga det, men s e n precis när det är klart får hela släkten komma och familjeåterförenas. Måste man låtsas att de varit försvunna eller?Mycket förvirrande..?

 4. Man undrar om våra politiker är riktigt kloka? Jag kan inte se det.
  Hur många tusen kommer varje månad?

  1. Det vet ju alla infödda svenskar icke tillhörande den mångkulturella 87:an att dagens politiker inom 7klövern inte är kloka !

 5. Islam ska ta över världen! Inte delar av den, utan hela!
  och om så behövs – med våld!

  Något att fundera över, med tanke på det som händer i vårt fosterland.

 6. Ni får gärna tala om för mig vem på bilden som är tolv år!

  Fantastiskt att svensken låter sig förnedras på detta viset!

 7. Varför, vad är problemet ?
  Det finns ju massor av nybyggda dyra fina bostäder idag som inte infödda hemmahörande vuxna barn har råd med att erbjuda, är bara för socialen att hosta upp några skattekronor åt familjen till hyra övriga räkningar till inredning äkta skinnmöbler och allt annat de vill ha och behöver !
  Man blir som naiv konflikträdd solidarisk öpprnhjärtlig svensk bestört över att se och höra hur Sverige behandlar denna perfekta pensionsräddande import, dessutom ska inte Kommunen snåla på kvadraten utan ta till med en rejäl bostadsyta så att familjen får gott om space och inte känner sig trångbodda för det är inte trevligt och är dessutom antagligen både kränkande rasistiskt och strider mot de mänskliga rättigheterna.

 8. Jag svär på att ingen av damerna på bild kommer att jobba en dag i Sverige och därmed inte heller betala en krona i skatt, men allt ska de ha.

  1. Varför jobba i välfärdsparadiset Svetige när man inte behöver och när infödda dumsnälla svenskar istället gör det ?
   Ful får man vara men inte dum.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: