Det är dags för irakierna att återvända hem…


INVANDRING. En grupp studenter har hittat sin uppgift i Mosuls ruiner: att rädda det som finns kvar av kulturarvet och att bedriva frivilligarbete i spåren av terrorgruppen IS skövlingar, rapporterar Reuters och Samaa TV.

Projektet startade när sjuksköterskestudenten Raghad Hammadi, 25, och hennes studiekompisar bestämde sig för att återuppbygga centralbiblioteket vid Mosuls universitet. De trodde att det skulle vara kört – men under rasmassorna hittade de runt 30 000 böcker i princip intakta, skriver nyhetsbyrån.

– Situationen i Mosul är så mycket bättre nu och det är på grund av den här revolutionen i Mosul, bland dess unga människor, säger Hammadi om projektet.

-Pettersson läser och fattar inte. Kvinnliga studenter tänker försöka bygga upp Irak medan de manliga desertörerna sitter arbetslösa och gnäller i Sverige.

Kanske regering, migrationsverket, journalister och andra ska ge männen en vänlig men bestämd vink om att det är dags att återvända hem, eller är de irakiska männen i Sverige kriminellt avskräde som inte törs återvända hem?

Mosul är Iraks näst största stad belägen vid floden Tigris 40 mil nordväst om Bagdad.

Mosul, för en vecka sedan…

Mosul år 2013, före IS…

 


3 responses to “Det är dags för irakierna att återvända hem…

 • Tony

  Ja inte bara Irakier, även Syrien Somalia och en hel del
  andra länder har stora behov av folk som kan hjälpa till och
  bygga upp länderna som dom säger sig flytt ifrån, så Goodbye.

  Gilla

 • age

  ISIS tolkar väl och följer koranens lagar?
  Är de extremister då?

  Jag följer svenska lagar!
  Är jag extremist då?

  Gilla

 • Mm

  Underbart, härligt då blir vi av med irakierna, då är det bara resten kvar. Sedan skall vi debitera extraskatt för alla politiker i 7 klövern.
  De har kostat oss alldeles för mycket, inga förmåner mer. Ett år avgångsvederlag sedan börja jobba som vi andra. Det skall gälla retroaktivt. Det skall kosta att använda mina skattepengar utan att fråga mig om jag tycker det är ok att ha en urusel pension, när jag de facto har betalat in det själv på en lika urusel lön i sjukvården. Prata om att subventionera politiker maffian som flyger runt, åker taxi när det passar. De kan göra som vi andra, vänta på tåget som är försenat pga dåligt underhåll. Dags att vakna upp nu Maggan, det går INTE som tåget. Statens ekonomi är som vilken annan hushållsbudget. ALLA måste arbeta för att de skall kunna äta, ringa på den senaste mobilen. Det gäller även invällarna. Vill man ha sin hucklekärring hemma då får man ha två jobb och betala dubbel skatt för att försörja de som är sjuka, unga, gamla. Det är villkoren för att bo i en demokrati.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: