Minderårighet är inte asylgrundande och utlänningslagen har ingen paragraf som ger rätt till försörjningsinvandring

VALET 2018. Fembarnsfamilj återförenas efter tre år, nu är de hemlösa skrev vi på bloggen häromdagen. Nu tar Merit Wager upp fallet och skriver:  

Det här ter sig – utan tillgång till alla fakta – som ett uppenbart sätt för en afghansk sjupersonersfamilj att ta sig in i Sverige för ”ett bättre liv” och full försörjning av skattebetalarna i landet. När Mustafas familj hade hittats och bevisligen levde så skulle den då minderårige (?) sonen givetvis ha återförenats med den i det land där de alla är medborgare.

Så gjorde man förr i Sverige (i enlighet med utlänningslagen) och så gör man i till exempel Finland, där man har en utlänningslag som är mycket lik den svenska men där skillnaden är att den efterlevs eftersom det råder det som statsminister Löfven ständigt utlovar också här: ”ordning och reda i asyl- och migrationspolitiken”. Och i denna ordning och reda ingår att den som inte har asylskäl inte tillåts stanna i landet oavsett om han eller hon är över eller under 18 år gammal. Och naturligtvis har inte ytterligare familjemedlemmar – i detta fall sex personer – utan asyl- eller skyddsskäl laglig rätt att komma hit som ekonomiska invandrare med försörjningsbehov.

Läs vidare hos Merit Wager…

-Pettersson vet inte varför myndigheter inte följer lagen eller varför journalisterna låtsas som den inte finns.

Hade vi följt lagen och behandlat alla lika hade problemet med de 9000 afghanerna inte funnits.

  • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
  • 99,4 procent är män.
  • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
  • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
  • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
  • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
  • Varför inte följa Dublin-förordningen om första asylland?

Jag misstänker att om flathetens regering beslagtog de unga herrarnas mobiler som de aldrig tappar trots att de tappat sina id-handlingar så skulle vi efter en genomgång se att de har kontakt med sina föräldrar, syskon och övrig släkt på Facebook i de flesta fall och att uppgifterna om att de flytt från talibanerna inte stämmer…

Ovanstående och alla liknande fall bör ses över av Migrationsverket på nytt och det logiska och lagligt rätta är att familjerna

återvänder till sitt hemland och inte tillåts invandra på grunder som inte finns i utlänningslagen, alltså som ekonomiska migranter som söker ett bättre liv bekostat av invånarna i Sverige.

Möjligen var grabbarna flyktingar när de lämnade Afghanistan men i Iran finns en stor Afghansk minoritet och där liksom i alla andra länder de passerat är det fred så de har är inte flyktingar utan turister eller ekonomiska migranter.

8 thoughts on “Minderårighet är inte asylgrundande och utlänningslagen har ingen paragraf som ger rätt till försörjningsinvandring

  1. Tokpartier i Sverige har utan att fråga de som försörjer våra värdelösa politiker och allt skit de hittar på ytterligare bördor som saknar stöd i vår utlänningslag.

  2. Jag undrar om inte Migrationsverkets handlande behöver en grundlig granskning om oegentligheter har pågått under lång tid. Jag har, som många andra tänkt att det kan inte vara möjligt att Sverige har skyldigheter, som världens socialbyrå att villkorslöst ta emot och försörja folk från alla världens hörn, plus deras anhöriga. Det verkar inte riktigt klokt. Hur många lever i Sverige nu med dyrbara bidrag och av fel orsaker. Det saknas stora resurser för landets nödvändiga underhåll av välfärden. Det, som skattebetalarnas pengar varit ämnade för. Vem hjälper Sverige när de dåliga tiderna slår till?

  3. Vissa bedrägerier och lagöverträdelser är helt sanktionerade av politikerna och rättsväsendet, detta är anarki och rättsvidrigt.
    Enda gången Stefan Löfven vaknar är när det kan gynna hans egen plats vid köttgrytorna.
    Som nu senast om politiker som blir kritiserade i sociala medier. Då vill Löfven lagstifta och låta tysta meningsmotståndare.

  4. Alla måste följa lagen, utom byråkrater och politiker förstås. Eliten är undantagen, i Sverige.

  5. Gus

    Don’t worry. His Majesty Carl XVI Gustaf Bernadotte of Pontecorvo will be handed a sheet of paper with a competently written speech that would provide a cover suitable for the event. And, of course, a coach to help him read the text.
    All’s well that ends well. And it usually does.

  6. Vi har en konung som inte är kung, en mes som vänder kappan efter politiska vindkast ! Hur fan ska han uttala sig om Sverigedemokraterna får 52 % i september ?

    • Du riktar in dig på fel måltavla. Med den så kallade Torekovskompromissen kom sossarna och de borgerliga översyns att avskaffa kungamakten och i realiteten demokratin då man samtidigt fimpade tvåkammarriksdagen. Troligen för att Palme skulle kunna införa socialism snabbare. Problemet, för Palme, var att man gjorde en ordentlig blunder och fick en jämviksriksdag, den så kallade lotteririksdagen, 1973, vilket omöjliggjorde en snabb socialisering.

      Inför valet 1976 uppvisade Palme en sådan arrogans att för första gången i mannaminne blev det inte mindre än fyra borgerliga regeringar under två mandatperioder.

      HMK har plikttroget följt den linje som riksdagsmajoriteten bestämt och har bara vid två tillfället uttalat sig i politiska spörsmål, den norska sälslakten och Perssonregeringens vanskötsel av tsunamikatastrofen.

      Det är hög tid att återinföra strikt tjänsteansvar och tvåkammarriksdagen.

Kommentera