Stäng

Skyddsombud stänger polisstation, bristande säkerhet för personalen

BROTTSLIGHET. Åstorp är en liten kommun i nordvästra Skåne med knappt 16.000 invånare, där öppnades en polisreceptionen som var bemannad en dag i veckad i september 2017. Man ville komma närmare medborgarna. 

Nu stängs dock polisstationen ned på obestämd tid. Polisens huvudskyddsombud i nordvästra Skåne hänvisar till personalens säkerhet.

– Det är som öppen gata från vägen in till kontorslokalerna, när vi har gjort riskanalysen har vi kommit fram till att säkerheten inte är bra. Dörren in är olåst och sedan är det en direktpassage vidare till personalutrymmen, säger Åsa Wulff till SVT Nyheter.

Beslutet grundar sig bland annat på en händelse i höstas då en berusad man kom in i lokalerna och härjade. En polis fanns just då på plats som kunde hantera situationen.

Man hoppas nu kunna hitta en lösning för att på sikt öppna upp igen. För att det ska bli möjligt krävs en traditionell polisreception med en lucka som kan stängas vid något form av angrepp.

-Pettersson funderar lite. När polisen är orolig för sin säkerhet och flyr, hur ska de då kunna skydda allmänheten?

I Sverige finns c:a 20.000 poliser på 10 miljoner invånare. Det borde betyda en polis på 500 invånare och 32 poliser i Åstorp plus civilanställda. Var är alla poliser?

16 reaktioner på “Skyddsombud stänger polisstation, bristande säkerhet för personalen

 1. Polisens arbete är just att arbeta med säkerhet. Måste polisen hyra in nya poliser för att säkerheten ska höjas?

 2. Om inte polisen känner sig trygg, hur ska vi andra kunna göra det då?
  Polisen är patetisk. De borde skämmas och de riktiga poliserna gör nog det; skäms över sina fjolliga kollegor.
  Men till deras försvar ställer jag frågan; ska det verkligen behöva vara så här i ett fungerande samhälle?

 3. Nu är ju ca hälften av ”poliserna” civilanställda och odugliga för polisiär tjänst. Möjligen kan de utreda brott, men får väl inte ens ingripa vid någon typ av brottslighet, som polis. Alltså handlar det på sin höjd om 1 polis per 1000 invånare och 16 poliser. Men även polisutbildad personal kör ju femhjulingarna. Då nedgår polistätheten till 1 polis per ca 1500 invånare, d v s 8 poliser. Men förmodligen syns dessa inte till heller, då de är lediga efter att ha jobbat övertid på en massa jippon, typ pride, fotbollsmatcher, etc.

  1. Svensken vaknar även när det är dags för Mello, hela Sverige bakar med kramgoa vänstervridna hycklande Tilde och Pride !!!

 4. Undrar om det var Dan Eliassons uppdrag att hålla nere antal operativa poliser? Säkerheten har blivit sämre, men det beror inte på att vi har färre poliser och fler kriminella tack vare alla importer. I Sverige bör det vara 30 000 poliser när de räknar EU-genomsnittet. Det är klart det försvinner många med barnledigheter, sjukskrivningar od. men 30 000 sägs det är EU-snitt. Hur kan det ha missats så stort? Högmodet i riksdagen har blommat för länge nu.
  http://www.dagensjuridik.se/2016/02/enligt-eu-snittet-borde-sverige-ha-30-000-poliser-klarar-inte-sitt-uppdrag-idag

  1. Det blev fel: ”Säkerheten har blivit sämre, men det beror inte på att vi har färre poliser och fler kriminella tack vare alla importer”.
   skall vara:
   Att säkerheten har blivit sämre beror inte på att vi har färre poliser utan det beror på att det blivit så många fler kriminella tack vare alla importer.
   Rätt skall vara rätt…

 5. Man får hyra in en väktare vid polisstationsdörren. Det måste ju allmänheten göra vid sina dörrar. Eller hur Johansson och Ygeman?

 6. På den gamla goa tiden i ett icke mångkulturellt Sverige fanns det en öppen polisstation i varje svensk stad oavsett storlek ! I dagens trygga mångkulturella Sverige stänger skyddsombud polisstationer på grund av bristande säkerhet för personalen, det är nästan lite förvirrande.
  Vad säger landsfader Lövet och hans lilla kompis justieminster Molgan om detta mån tro?

 7. Det skojas redan i Danmark om att svensk polis låser in sig i bilarna och bygger murar runt polisstationerna!
  Sverige är så feminint att svenska soldater på mission utomlands inte får använda våld och vapen och polisen i Sverige gömmer sig.
  Det är skrattretande, men en katastrof för Sverige, i alla fall det som är kvar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: