Grannar överklagar beslut om böneutrop i Växjö


ISLAM. Två grannar har valt att överklaga beslutet om att tillåta böneutrop i moskén i Växjö, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Polisen gav klartecken för utropen för en dryg vecka sedan men grannarna anser att beslutet är felaktigt eftersom en grundlig förstudie där grannarna fått lämna synpunkter inte gjorts.

Personerna som har överklagat, som bor 700 meter från moskén, anser att utropen utgör ett stort ljudproblem i hemmet.

För många år sedan fick Katolska kyrkans församling Sankt Mikael i Växjö avslag på sin ansökan om klockringning, rapporterar Smålandsposten. Anledningen till avslaget var att klockan kunde störa boende i området enligt församlingens kyrkoherde Ingvar Fogelqvist.

-Pettersson menar att ljudet är en sak, det går att mäta nivån men islams ideologiska propaganda är en annan. Och kom ihåg, muslimerna kommer aldrig att nöja sig med ett par minuter varje fredag. Deras mål är böneutrop fem gånger per dag som i islamska länder.

Böneutropet ska proklamera islam över en stad. Denna innebörd i böneutropet återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik. I den kan vi läsa under kapitlet för böneutrop ”Adhan”. Jag citerar: ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam). Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

Här följer en direkt översättning av böneutropet:

Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud (som är värd tillbedjan) utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.

***

Det finns olika villkor för hur böneutropet ska utföras: Böneutropet ska utföras av en man som har vacker röst. Kvinnor är inte tillåtna att höja sina röster eftersom en kvinnas röst skulle kunna innebära en frestelse för män (A”oura på arabiska).

Böneutropet ska utföras med hög röst. Det finns löfte om en belöning från Allah för en hög röst som når så långt som möjligt.

TIDIGARE 2018-03-22. Växjö moské ska inte ha böneutrop, den ska stängas för hat, hot och kvinnoförtryck

ISLAM. Det har varit mycket om Växjös Islamska Centers begäran att få ha böneutrop den senaste tiden. Min inställning är enkel är enkel, de ska nekas. Inte bara till att ha böneutrop utan hela anläggningen borde stängas och framförallt skolan. Det finns flera skäl: 

 1. Det stör och inskränker på det offentliga rummet, och får de tillstånd en gång kommer på flera utrop om dagen. Därför bör de nekas.

2. Det står i koranen att muslimerna ska anpassa sig till det lands lagar och seder de kommit till. Det kallas Darura.  

3. Det behövs inga böneutrop, muslimerna i Sverige äger klockor.

4. Dessa skäl räcker men det finns många fler. .

5. Växjös islamska center och dess moské bör stängas, totalt. Det är en moské som hetsar och sprider hat mot judar och kristna. Moskén uppmanar män att kontrollera sina döttrar och kvinnor, de använder Saudiarabiens officiella läroplan och böcker i sin islamska skola, de uppmanar muslimer att inte umgås med kuffar, det vill säga otrogna.

6. Det är en rasistisk moské och islamsk centrum. Slå igen skiten, vi ska inte ha muslimska stridsledningscentraler i vårt land. 

På sin officiella Facebooksida visar de öppet på sin antisemitiska, hatiska och kvinnofientliga inställning.

”Eid Alfiter allmosor kollekt”

”Allmosorna för Alfiter kommer att samlas in i år för våra familjer i Palestina Gaza må Gud bevara, och svika judarna Guds fiender”

”Dessa böcker är officiella läroplan för islamisk uppfostran i Saudiarabien och används av den islamiska skolan i den svenska Växjö”

”Han låtar sin dotter klä sig vad hon vill av nakna och västliga kläder med motiveringen att hon är ung. När hon bli äldre kan han inte rätta till henne. Lär era döttrar att klä sig anständigt sedan barndomen”

”Vore bättre om en av er bli huggen med en nål av stål i huvudet än att röra en kvinna som är inte tillhör dig”

”Ät och drick inte med din vänstra hand därför att satan äter och dricker min sin vänstra”

”Oh muslim, de firar Jesus som Gudson och detta är hädelse må Gud hjälpa oss. Hur kan du delta med dessa ”Kuffar” otrogna i sin högtid”

”Förbud mot att döda muslimer”

”Ingen större synd än att döda en oskyldig muslim”

”In hadith står det”

”Om hela existensen förintas är det lättare för Gud än att döda en muslim man”

…..

Det finns fler bilder men nu tror jag att bilden har kommit fram. En hatisk, rasistisk och antisemitisk moské som ägnar sig åt att sprida hatpropaganda mot kristna och judar bör inte ha plats i vårt samhälle. Ännu mindre att tillåta denna hat, rasism och sekulärfobi får högtalare för att förgifta Växjö och resten av Sverige med sitt hat.

Bassam Al-Baghdady

-Pettersson tackar Bassam Al-Baghdady för bilderna och översättningen. 

Samtidigt undrar jag varför inte alla ”seriösa medier” som har synpunkter på böneutrop och islam kollar upp vad muslimerna håller på med.

*Uppdaterad 22/3

Miljöpartisterna i Växjö kommun erkänner att de struntar i de budskap som förmedlas i moskén.

SVT


13 responses to “Grannar överklagar beslut om böneutrop i Växjö

 • Suzie

  Walid Shoebat berättar att Allah har 99 namn enligt koranen och han nämner flera av dem och vad de betyder.Ganska skrämmande faktiskt.

  Gilla

 • Constantin

  Do something, act together – all of you ! Do not leave your two neighbours stand persecutions and defeat. The abusers won’t go away willingly after a few lines on a site, they’ll laugh at you, if not worse.
  Be firm and unafraid. Fear nourishes, strengthens and gives expression to an abominable faith that threatens to swallow christianity.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Dear sir,
   Your well-phrased and earnest encouragement is richly appreciated, wherefore I would like to proffer my best thanks on behalf of my fellow countrymen and adherents amongst the opponents.

   Växjö is not situated within my part of Sweden, however this detail bears no significance since the whole country is affected by this incomparably hostile decision, which will prove to be nothing less than a declaration of war towards the civil society.

   Your edifying exhortation shall not be forgotten!
   Yours faithfully,
   Andreas, conservative nationalist, realist and true Christian believer.

   Gilla

 • Erik Bergman

  Kan inte muslimskt böneutrop betraktas som hets mot folkgrupp; det kan betraktas som hotfullt gentemot judar och kristna?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara önska dem lycka till med sin överklagan men är 100% säker på att de inte hjälper, mångkultur förutom kristendomen är helig i dagens trygga Sverige !

  Gilla

 • gamgubben

  Vad är det för fel på svenska myndigheter? Hur kan Polisen undgå att stipulera ”meddelanden till allmänheten måste alltid uttryckas på svenska.”
  Förutom detta så är det otroligt vad vi kryper för Islam, det finns ingen rimlig logik i att församlingsmedlemmar skall behöva kallas till bön när påminnelser kan gå ut på SMS.
  Vill de uppmana folk att komma, använd våra seder ring i en klocka.

  Gilla

 • age

  Koranen 9:123:

  ”Make war on the infidels living in your neighborhood!l

  Vi har sekten i hela vårt fosterland!
  Känner du dig också hotad?

  Gilla

  • Stenbock

   En av orsakerna till att jag ideligen framhåller,att det som sker hos i form av bränder av olika slag är sabotage,och välplanerade attentat.
   I deras islamska värld får barnen från början lära sig hata oss.
   Ingen tillfällighet att en liten 4-årig flicka på dagis,förklarade att de som bär hyckle tycker Allan speciellt om ! Vem om inte föräldrarna, har lärt henne denna dårskap ?

   Gilla

 • ruben

  Böneutropet ska proklamera islam över en stad. ”…utropet visar att folket i staden är muslimer…” Det är för det första inte sant att folket i staden är muslimer och kommer därför inte att ske. Betyder alltså inget böneutrop i några Svenska städer. Vad tar de sig för egentligen? De bör åka hem, dit där de kan utföra sina ritualer bäst de vill.

  Gilla

 • tikamax

  INGA BÖNEUTROP I SVERIGE, TACK!

  Gilla

 • Argus

  Jag trodde att vita människor och västvärlden står bakom nästan alla uppfinningar av värde. Men det måste uppenbarligen vara fel. Enligt Mohammed och koranen får ingenting ändras i islam. Det innebär att både högtalaranläggningar och strömförsörjning måste ha funnits i öknen för 1 400 år sedan. Ett tips till alla arkeologer, börja gräv.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: