SD lika stort som S, M backar och MP under spärren


INRIKES. I Yougovs majmätning får Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna 23 procent vardera. Centerpartiet går framåt.

Att Socialdemokraternas och Moderaternas tuffare migrationspolitik inte gett något lyft i opinionen tyder på att väljarna inte är så lättlurade.

Övriga partier där de nya ingår har ökat något. Från 3,7 till 3,9 vilket tyder på att de inte fått något större lyft i opinionen. I den gruppen finns c:a 30 partier, däribland Alternativ för Sverige, Medborgerlig samling, Nordiska motståndsrörelsen och många fler. Läs HÄR. 

Läs mer på Metro…


18 responses to “SD lika stort som S, M backar och MP under spärren

 • Peter Skoglund

  Yougov från idag, finns med i denna sammanställning av maj månads opinionsundersökningar.

  Kolla länken…….

  https://val.digital/

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Ser att Yougov/Metros väljarundersökning presenteras enligt
  vad man stereotypiskt kan förvänta sig.

  FI redovisas med 1,9 % däremot redovisas inte AfS som finns
  under kategorin Övriga partier med 3,9%.

  Gilla

 • KENT

  Klart uppiggande läsning MP under spärren rejält lyft för SD.
  I går gick nextjet i kk om flygskatten var droppen som fick bägaren att rinna över vet jag inte.
  I nyhetssändningar i går så var det klagan över förlorade jobb flygplatser som blir helt utan trafik och att på vissa flygplatser råder trafikplikt, vad trafikplikt innebär vet jag inte. Inget om MPs agenda om flygtrafiken nämndes.
  Varför klaga detta är beställt av MP samt högre bränsleskatter med stor support av Sveriges journalistkår. Svensken om han inte tillhör nomeklaturan ska inte flyga och ej heller åka bil utan gå, cykla och åka rälsburet.

  Gilla

 • eva

  Åtminstone jag är hjärtligt trött på mångkulturen. I alla sammanhang! Jag har blivit så känslig för allt utländskt att t.o.m. att höra folk som bryter på skånska, tyska, engelska osv. får mig att resa borst.

  Gilla

  • KENT

   I så fall börjar du nog få psykiska problem. Kanske dags för terapi? Fortsätter det så här så kommer säkert en stor del av Sveriges befolkningen att hamna i ett deprimerande sinnestillstånd.
   Att kalla islam för mångkultur måste vara helt fel finns det någon mer monokultur än islam.

   Gilla

 • Kurt

  På kvällen till valdagen kommer vi få veta, allt annat är spekulationer. Än ha Svenne inte riktig vaknat än.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Härlig läsning. Åkesson borde förbereda sig på att ikläda sig rollen som STATSMINISTER

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad ska och kommer herr Åkesson som statsminister att konkret kunna uträtta i verkligheten för oss s.k vanligt folk som J.Å och övriga politiker kallas oss för som arbetar och försörjer alla som inte vill eller känner för att jobba och göra rätt för sig ?
   Skulle vore trevligt att se J.Å som statsminister uträtta några av sina utlovade politiska underverk omgärdad av glada och nöjda väljare.

   Gilla

 • bj

  Under ett 60års kalas blev det tal om politik och till sist avslöjade alla vilket parti som låg oss närmast. Vi var 27 st på festen och alla röstade på SD varför jag är övertygad att partiet kommer att hamna över 30%

  Gilla

  • Ståfräs

   Är övertygad om att det kan bli ännu fler röster, känner gråsossar som är så trötta på det som händer i Sverige och som kommer rösta på SD.

   Gilla

 • age

  Fler och fler människor i Sverige förstår vad som är på väg att hända med vårt fosterland.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vem/vilka kan, kommer, vill och vågar på riktigt allvar göra något radikalt åt Sveriges idag kriminella anarkisamhälle, J.Å och hans parti SD, bra i så fall men fattar verkligen någon i dårhuset Sverige vad som kommer att krävas för att bara få en promilles ordning på dagens Folkhem i fritt fall är någon välmående och verklighetsfrämmande svensk politiker från V till SD verkligen beredd att offra sig för detta ?
   Mycket tveksamt, att prata skit och lova är enkelt men att göra verkstad av detsamma är betydligt svårare och inte minst obekvämt för maktgalna politiker.

   Gilla

  • Ståfräs

   En verkar INTE fatta vad som händer, hopps hen njuter av promenaden i Rosengård eller ngt annat ”utsatt ” område.

   Gilla

 • Nosferatu

  Moderater och sossar har insett att originalet alltid är bättre än kopian.
  De som gått till Lööf och Sjöstedt har inget förstått.

  Gilla

 • Trump jr

  Misslyckande inom område efter område.

  Integration, stölder, våldtäkter, skjukvård, skola, försvaret, välfärden, osv. De etablerade partierna har inte mycket att komma med förutom tomma löften. Det kommer vara många som blir förvånade på valdagen och ställa sig frågande varför de flesta opinionsinstituten kunde ha så fel, med några få undantag som Yougov. Sen finns det andra som inte kommer vara minsta förvånade utan visste hur det förmodligen egentligen såg ut i opinionen. Vilken grupp tillhör du?

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Även om SD klättrar till 51%, eller rent av 100% kommer ingen i regering och riksdag tala med dom.

  Lööf och Löfven kommer anta att folk har röstat fel, och bildar en mini-minoritetsregering inom Bilderberggruppen, som dom båda tillhör.

  Övriga partier kommer att hänvisa till DÖ, och göra allt för att motarbeta SD.

  Om alla ni där ute undrar varför nästan alla partier verkar ha samma politik, beror det på att dom tillhör just Bilderberggruppen, ledd av George Soros.

  Det var länge sedan ”Fria Val” betydde något – våra politiker lyder en ledare – George Soros – oavsett vad och vem ni röstar på, utom SD, är det han som bestämmer.

  Gilla

  • Constantin

   Nobody expects George Soros to live as long a life as Methuselah did (969 years). Suffice to say that up to his present age of 87 he already caused much damage to the world. Think what immoral inheritance of destruction he leaves after him. Dastard bastard !

   Gilla

 • Argus

  Ser fram emot SVT:s version av detta:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: