Nej Sveriges Radio, inte knivdåd – terrordåd


MEDIA. Sveriges Radio ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering

Sveriges Radio

TIDIGARE 2018-05-11. Marockan hånskrattar – slaktade kristna och kvinnor i Åbo enligt plan

ISLAM. På väg hem från moskén beslutade sig den marockanske asylsökaren Abderrahman Bouanane att utföra en terrorattack med Jehovas vittnen som offer. Detta berättade den islamistiske terroristen idag när rättegången mot honom gick in på sin elfte dag.

På Bouananes telefon påträffades över 1800 bilder med Isis-propaganda, halshuggningar, sårade och döda människor. Bouanane hade också låtit sig inspireras av filmer från terrordådet i Barcelona ifjol samt sökt information om bombtillverkning. Bouanane berättade att också videor på halshuggningar inspirerade honom till dådet. I texter som beslagtagits i hans fängelsecell skriver han att han vill göra Finland till en islamsk stat. Han anslöt sig till islamism 3-4 månader före han utförde dådet och uppgav i rätten att han svurit trohet till kalifatet.

Bouanane ville utföra en terrorhandling under Ruisrock i juli 2017, men drog sig ur. Han berättade i rätten att han ville skära huvudet av människor på Salutorget i Åbo och att hans avsikt var att uttryckligen angripa den finska staten. När åklagaren frågade varför han gav sig på kvinnor hånskrattade Marockanen och svarade ”Ni krigar med kvinnokrafter, varför skickar ni inte män?”.

Bouanane berättade att han valde sitt första offer eftersom hon var Jehovas vittne. Han hade tidigare tänkt attackera en finsk soldat, men vågade inte. Bouanane berättade att hans mål var att attackera sina offer bakifrån och att den finske soldaten stod med ryggen mot en vägg. Marockanen berättade att han blev så exalterad efter att ha mördat den första kvinnan att han inte kunde kontrollera sig och urskillningslöst högg i och efter människor medan han skrek ”allah akbar!”. I rätten berättade han att han inte ångrade någonting.

Asylsökaren mördade två människor på Salutorget i Åbo ifjol och försökte mörda ytterligare åtta under sin knivattack, före polisen kunde stoppa honom med ett skott i låret. Rättegången fortsätter imorgon.

-Pettersson säger att det verkar vara en tuff kille, vågade inte attackera en soldat och valde i stället att attackera kvinnor bakifrån…

Från Ålands Nyheter…

Tidigare om herr Bouanane på bloggen…


7 responses to “Nej Sveriges Radio, inte knivdåd – terrordåd

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: