Stäng

Nej Sveriges Radio, inte knivdåd – terrordåd

MEDIA. Sveriges Radio ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering

Sveriges Radio

TIDIGARE 2018-05-11. Marockan hånskrattar – slaktade kristna och kvinnor i Åbo enligt plan

ISLAM. På väg hem från moskén beslutade sig den marockanske asylsökaren Abderrahman Bouanane att utföra en terrorattack med Jehovas vittnen som offer. Detta berättade den islamistiske terroristen idag när rättegången mot honom gick in på sin elfte dag.

På Bouananes telefon påträffades över 1800 bilder med Isis-propaganda, halshuggningar, sårade och döda människor. Bouanane hade också låtit sig inspireras av filmer från terrordådet i Barcelona ifjol samt sökt information om bombtillverkning. Bouanane berättade att också videor på halshuggningar inspirerade honom till dådet. I texter som beslagtagits i hans fängelsecell skriver han att han vill göra Finland till en islamsk stat. Han anslöt sig till islamism 3-4 månader före han utförde dådet och uppgav i rätten att han svurit trohet till kalifatet.

Bouanane ville utföra en terrorhandling under Ruisrock i juli 2017, men drog sig ur. Han berättade i rätten att han ville skära huvudet av människor på Salutorget i Åbo och att hans avsikt var att uttryckligen angripa den finska staten. När åklagaren frågade varför han gav sig på kvinnor hånskrattade Marockanen och svarade ”Ni krigar med kvinnokrafter, varför skickar ni inte män?”.

Bouanane berättade att han valde sitt första offer eftersom hon var Jehovas vittne. Han hade tidigare tänkt attackera en finsk soldat, men vågade inte. Bouanane berättade att hans mål var att attackera sina offer bakifrån och att den finske soldaten stod med ryggen mot en vägg. Marockanen berättade att han blev så exalterad efter att ha mördat den första kvinnan att han inte kunde kontrollera sig och urskillningslöst högg i och efter människor medan han skrek ”allah akbar!”. I rätten berättade han att han inte ångrade någonting.

Asylsökaren mördade två människor på Salutorget i Åbo ifjol och försökte mörda ytterligare åtta under sin knivattack, före polisen kunde stoppa honom med ett skott i låret. Rättegången fortsätter imorgon.

-Pettersson säger att det verkar vara en tuff kille, vågade inte attackera en soldat och valde i stället att attackera kvinnor bakifrån…

Från Ålands Nyheter…

Tidigare om herr Bouanane på bloggen…

7 reaktioner på “Nej Sveriges Radio, inte knivdåd – terrordåd

  1. Kan inte denne Erika Gabrielsson åka till Åbo och intervjua lite folk ikring denna knivdådsrättegång, och kan hon inte finska så ställer jag jättegärna upp som tolk. Men hon får inte ändra sig och säga terrorist, utan samma ord som hon skrivit ska användas.

  2. I går ansåg SVT att det var en ”predikant” som såg ut att vinna valet i Irak.
    Vågar dom inte skriva MULLA.

  3. Det finns säkert vissa negativa ord som sammankopplas med muslimer som inte får användas av de som säger sig bekämpa fake news. Tala om att kasta sten i glashus.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: