Ett journalistiskt jättebedrägeri, värre än forna tiders hästhandlare


FEJKMEDIA. För en tid sedan berättade DN, SvD, SR och SVT att de går ihop för att motverka falska nyheter inför valet i höst, andra aktörer kommer att bjudas in. Statliga Vinnova hjälper till skattepengar. 

Det egendomliga med detta samarbete är att ovanstående aktörer själva erkänner att de inte arbetar med faktabaserat utan agenda-sättande journalistik.

Exempelvis har Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski öppet sagt att DN under hans ledning inte är intresserade av fakta utan ”Vi kommer att satsa mer på denna typ av agendasättande journalistik som får oss att både tänka och känna…”

I en platsannons på arbetsförmedlingen sökte Sveriges Radio en ”oberoende agendachef”, vars arbetsuppgifter ska gå ut på att ”kontinuerligt producera agendasättande nyheter”. 
Från platsannonsen: ”Agendachefen ansvarar för kanalens nyhets- och aktualitetsjournalistik, för planeringen på både kort och lång sikt och ser till att kanalen kontinuerligt producerar agendasättande nyheter. Agendachefen arbetar nära tillsammans med dagproducenten som leder det dagliga arbetet.” ”Vi förutsätter att du delar Sveriges Radios värderingar”

”I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund”.

-Pettersson läser inget om variation i åsikter men det behövs kanske inte när SR:s medarbetare till 82 procent röstar rödgrönt och hela 54 procent på Miljöpartiet. Snacka om enfald…

Jan Helin, f.d. chefredaktör på Aftonbladet, numera programdirektör på SVT tror att SVT ska bli det nya Aftonbladet.

Dessa ”journalister” och många fler menar att deras uppdrag är att är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor, inte att beskriva verkligheten korrekt.

Tyvärr finns det fortfarande människor som tror på så kallad agendasättande journalistik som hästhandlarna Peter Wolodarski, Jan Helin, SVT, SR och många andra ägnar sig åt.

-Pettersson säger som en okänd sa en gång ”Det är synd att 99 % av
journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

Det verkar inte vara det demokrati och det fria ordet den svenska journalistkåren slåss för…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


24 responses to “Ett journalistiskt jättebedrägeri, värre än forna tiders hästhandlare

 • Hassan Zubier, hjälten från Åbo är en bedragare | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] MEDIA. Sveriges Radio ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering.  […]

  Gilla

 • Marockanen Abderrahman Bouanane döms till livstid för terroristbrott | Petterssons gör skillnad!

  […] MEDIA. Sveriges Radio ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering.  […]

  Gilla

 • Mediehusens faktagranskningen är mestadels ett fiasko | Petterssons gör skillnad!

  […] Sanningen är att mediehusens satsning är Ett journalistiskt jättebedrägeri, värre än forna tiders hästhandlare.  […]

  Gilla

 • DN:s Trump-hat sjukligt… | Petterssons gör skillnad!

  […] MEDIA. DN ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Detta trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering.  […]

  Gilla

 • Opartiska SVT och valbevakning | Petterssons gör skillnad!

  […] VALET 2018. SVT ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering.  […]

  Gilla

 • Nej Sveriges Radio, inte knivdåd – terrordåd | Petterssons gör skillnad!

  […] MEDIA. Sveriges Radio ingår i den grupp hästhandlare som består av SR, SVT, SvD och DN som ska granska och motverka falska nyheter inför valet i höst. Det trots att de själva erkänner att de använder agenda-sättande nyheter, alltså inte fakta i sin rapportering.  […]

  Gilla

 • DN påstår att Jimmie Åkesson har fel om utvisningar | Petterssons gör skillnad!

  […] Det är ett journalistiskt jättebedrägeri, värre än forna tiders hästhandlare. […]

  Gilla

 • Lena

  Ta upp den här statistiken då era otäckingar, den är sann !
  http://www.bbc.com/news/world-europe-43167309
  Är ni helt immuna till vad som sker med europeiska flickor och kvinnor ?

  Gilla

 • ?

  Sverige 2018

  Gilla

 • Valter

  Familjeföretaget SVT följer sin anställnings kutym, barn ,släkt och vänner med rätt åsikt. Men vem tror dom att dom lurar, de börjar bli färre och färre, snart sagt bara dom i samma garderob. Valet i höst handlar om frihet från, den inbundenhet som SVT och dom grön röda vännerna eftersträvar, för. Leve friheten och det fria ordet. Må Sverige vakna.

  Gilla

 • El gringo

  Helkorkade statskontrollerade medier vi har! De går ihop för att motverka sig själva!? För det är ju bara de som sysslar med fullständig självcensur och lögnpropaganda!

  Gilla

 • ossie

  Det är som videobloggaren Pat Condell sade i en av sina krönikor att längst ned på samhällsstegen står pedofiler, våldtäktsmän, barnamördare samt svenska journalister.

  Gilla

  • Bosse

   Någon skrev att inte folket har vaknat än! Ja det är helt otroligt.Jag tror att dom är beredd att plåga sig igenom fyra år till med detta helvete.Börjar man inte att göra något nu så blir det fyra år till med idioten Löfven och det ser ut som om han får hjälp av Lööf.Då är det inte mycket kvar av Sverige.Jag förstår inte SD som gör sig av med Kent Ekroth! Vill man inte vinna valet och vill man inte göra dom förändringar som är nödvändiga för att rädda Sverige? Mycket märkligt.

   Gilla

 • Gruvmor

  Inte konstigt att SVT har anställt Simon Pollack Sarnecki som kulturredaktör. Helt i den agendasättande linjen.

  Men min största fråga (och den skavar hela tiden i bakhuvudet) är, varför det verkar som att det svenska folket fortfarande inte vaknar? Det är ju elfte timmen före septembervalet. Snart klämtar klockan för oss.

  Gilla

  • ossie

   Släkt med Snicke Snacki ??

   Gilla

   • Gruvmor

    Son, vad jag har förstått, men är inte säker. Befolkningsskivan når bara till och med 1990 och Simon är född 1991. Dock kommer namnet Pollack från Simons mor och hon har ju varit g m Snickesnacki. Så sannolikheten är rätt stor, eller hur.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad är och vem har mandat att avgöra vad som är s.k fake news eller inte ?
  Etablissemanget börjar få kalla fötter är naturligtvis livrädda för att sanningen ska komma fram, censuren äter sig allt mer in i dagens s.k svenska demokrati.

  Liked by 1 person

  • observatör

   En nyhet som inte var ”fake news” – Löfvéns uttalande i Expressens TV den 9 oktober 2016, en månad före presidentvalet i USA, då han sade om ett av Trumps uttalanden att ”det är så vidrigt”, samt att det var ”fullständigt ofattbart att en sådan person (Trump) är med i racet”.
   President Trump skall nu träffa den svenske statsministern i USA om några veckor. Har Löfvén tagit tillbaka sina förolämpningar eller bett om ursäkt för dem?

   Gilla

   • Orvar d.ä.

    Löfven får väl passa på och skälla ut den där småhandlaren Trump, och sätta honom på plats nu när han ändå träffar honom.

    Varje dag i Svensk TV och tidningar skriver dom något negativt om USA´s president, kallas för agendasättande journalistik.

    Gilla

   • Billy Boy

    Så Sveriges s k ”statsminister” riskerar åter att skämma ut sig själv och hela Sverige när han ånyo möter en demokratiskt folkvald amerikansk president i Vita Huset. Denna gång blir det presidenten Donald Trump (Republikanska partiet) och hans ministrar Löfven får träffa.

    Förra gången var det president Barack Obama (Demokratiska partiet) med ministrar, som Löfven fick träffa. Då utspelade sig bl a det här:

    Stefan Löfven: ”We are not drunk yet”. Stefan Löfven skämmer ut sig på sin resa i USA. (Publicerades den 15 maj 2016)

    Gilla

 • Gus

  SR letar efter en oberoende agendachef. Synd att Paul Joseph Goebbles inte är i livet. Han hade säkert passat då han sysslade med propaganda och folkupplysning i statens tjänst.

  Gilla

  • Stenbock

   Nja, idag hade han inte ens platsat bland de 100-tals absurdska sagoberättarna…Ett har dagens press gemensamt med honom, båda var/är sexifiserade !
   Även om dagens generation ”henare”,är klassen värre. 😦

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: