Två arabiska mammor stod på en gångbro medan deras barn kastade stenar mot bilar


BROTTSLIGHET. I onsdags blev en kvinna allvarligt skadad när hon träffades av stenar i Flensburg, vid danska gränsen.

På torsdagen chockades ett gift par när deras bil träffades av stenar kastade från en gångbro över Munkebovej på Fyn. Gärningspersonerna var två småflickor och en bit från dem stod barnens mammor utan att ingripa, rapporterar Den Korte Avis.

Föraren lyckades behålla kontrollen över bilen, bromsade in och stannade vid sidan av vägen. Paret kunde därifrån se två tjejer springa från gångbron. De följde efter flickorna och konfronterade mammorna med barnens agerande.

Svaret blev dock inte det förväntade. Mammorna som nästan bara talade arabiska och mycket lite danska ansåg att det hela bara hade handlat om en oskyldig lek som flickorna ägnat sig åt.

Paret kontaktade då polisen för att få en tolk på plats och kunna få de uppgifter som behövdes för det försäkringsärende man måste lämna in efter skadorna på bilen. Polisen var dock inte heller särskilt behjälplig – efter ett kortare samtal med kvinnorna tilläts de lämna platsen.

Paret som på det här sättet i torsdags fick sin bil vandaliserad och utsattes för livsfara är kritiska till att polisen inte följt upp saken. Frågan ställs nu också varifrån de små flickorna som är i sjuårsåldern har fått inspirationen till att kasta sten på bilar från gångbroar.

Så sent som i onsdags blev en kvinna allvarligt skadad när hon utsattes för stenkastning i danska Flensburg. Flera liknande stenkastningsincidenter har inträffat på senare tid och i samtliga fall där gärningspersonerna har kunnat identifieras eller gripas har det enligt dansk polis rört sig som personer med utländsk bakgrund.

Den danska polisen menar också att stenkastningen många gånger är att rubricera som mordförsök. Stenar så tunga som 50 kg har vräkt ned från gångbroar mot bilar och betydligt mindre stenar än så är livsfarliga om de träffar vindrutan på en bil som kör i 100 km/tim på en motorväg.

-Pettersson säger att det är tur att vi inte har dessa stenkastarstammar i Sverige och när vi någon enstaka gång hör talas om stenkastare i vårt fina land så rapporterar varken media eller polis om deras bakgrund…


21 responses to “Två arabiska mammor stod på en gångbro medan deras barn kastade stenar mot bilar

 • volse

  Gruppvåldtäkter mörkas och straffen är löjligt låga och sällan utvisning. Gängskjutningar klaras sällan upp och straffen är oftast samhällstjäns eller 1-2 år, aldrig utvisning. Stenkastning från broar är små lekar som polisen ens ids att undersöka.
  Varför inte utkräva ansvar och straff för ansvariga politiker, polisbefäl och tjänstemän?
  Lämpliga straff i lindrigare fall 40-1 spöstraff och i allvarligare faff, stening!

  Gilla

 • Cilla

  Bus enligt politikerna..
  Samma sak hände i Malmö när Polischefen körde på inre ringvägen förbi Rosengård, Han fick en cementgris genom vindrutan, därefter flyttade han från Skåne.

  Gilla

 • introvert

  Importen av menlösa? Massinvandring och låg förståelse/empati
  har visat sig slående.

  Gilla

 • Carl ekstrom

  Detta visar att vi inte ska ha muslimer i vårt land.Man lär sina barn i tidig ålder.

  Gilla

 • br

  Bygg på alla broar över vägar höga väggar ca5 meter höga.de ska vara rejäla samt heltäckande.finns ingen anledning att människor ska kunna se fordonen på vägen som åker under bron.inte så snyggt men fyller sin funktion och räddar liv

  Gilla

 • Stenbock

  Ännu ett bevis för att detta avskräde kommit till Europa,för att skada oss mesta möjligt.
  Tog del av hur små flickor (5-6 år) hjälptes åt att förstöra dörrstängaren på huset rakt över.Den större lyfte den mindre upp,när denna fått tag i den så hatade stängaren,släppte hon henne och vips uppstod en dyr skada !
  Tala om att bli förvånad när man ser hur tidigt de får lära sig Dj-skap !

  Gilla

 • Sven

  ”äpplena faller inte långt från träden resp. sådan far/mor sådan son/dotter”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Stenkastning ingår väl i deras kultur, så detta är ju självklart inget problemet för dem bara för oss som inte förstår helig mångkultur !!!

  Gilla

 • Monica

  Mycket konstigt att den danska polisen lämnade det därhän. Trodde att de var mer tuffa och hade mer krut och engagemang än svenska myndigheter. En incident hände 2016. Det har ju förekommit i Danmark på ön Fyn en vidrig händelse. En stenbumling kastade från en bro. Kvinnan i framsätet dog, hennes man blev blind och invalidiserad. Den enda som klarade sig oskadd var deras son som satt i baksätet. Detta fall mig veterligen har den danska polisen inte löst. De misstänker att det är någon som skyddar gärningsmannen(kvinnan).

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Även Danmark börjar mjukna, vad har dagens mångkulturella västländer att välja på ?
   Pensionsräddarna komner aldrig att ge sig eller rätta in sig i ledet och det vet makthavarna och om inte galoscherna passar så kan de nyinflyttade ta till rejäla doningar för att visa vem som bestämmer och då blir det byxbyte för dagens ryggradslösa skitpratande politiker.

   Gilla

 • Roland ram

  Jag säger som mia – det har alltid kastats sten från broar på bilar.

  Gilla

 • Kent

  Fär rätta Pettersson. Flensburg ligger i Tyskland precis vid den danske gränsen. Granne med Flensburg norr om ligger den danska orte Kruså.
  Fritidssysselsättningen att kasta sten på bilar och bussar praktiseras i Malmö ibland.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Frågan är också varifrån stenarna kom och mycket troligt är att de medförts just för att användas i detta syfte.

  Vårdnadshavarna som avsiktligt underlåtit att utöva uppsikt över sina minderåriga barn, har i detta fall inte bara brustit i ansvarstagande, då det finns skäl att misstänka att de också skyldiggjort sig till anstiftan till allmänfarligt brott – trots polisens medvetna oförmåga att skilja på ”oskyldig lek” och att utsätta andra för fara.

  Småflickor är i regel inte kända för att kasta sten, men mödrarna har tydligen av en händelse stannat till just på denna strategiska plats, varför gemene kulturmarxist får ursäkta om man drar vissa slutsatser.
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  Ett bevis som något på att detta folkslag ännu inte lämnat Stenåldern,
  det verkar vara det enda material som dom sysslar med?

  Gilla

 • putte

  Dessa individer måste ha något programmeringsfel i sina hjärnor , för hur ofta är det inte som dom måste kasta sten i skallen på folk . Kan det månne bero på att därifrån som dom kommer så finns det ingen sten utan bara sand och med sin medfödda lust att hiva iväg saker så är det något av lilla julafton när dom upptäcker att sten kan man kasta skit samma vem det är man träffar , det ska böjas i tid det som krokigt ska bli .

  Gilla

 • Torleif

  ”Olika kulturer ska vi bejaka” brukar det heta…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: