Varför upprörda på tiggaren i Oxelösund?

INSÄNDARE. Oxelösundsborna tycks upprörda över Ica-tiggarens till synes välmående leverne i London som vi skrev om igår. Varför då? Han gör väl vad han vill med sina slantar! Precis som alla vi andra.

Tiggeri är inte olagligt i Sverige.

Tiggeri är en villkorslös ekonomisk transaktion mellan två parter: givaren och tiggaren. Den som vill ge ger, den som inte vill ge ger inte. Det är ett fritt val för alla.

Nio av tio tiggare i Sverige är rumänska och bulgariska romer. Romer tigger inte för att de är fattiga. Tiggeri är ett traditionellt romskt yrke. Romer tigger för att det är lönsamt. Ica-tiggaren i Oxelösund är inget undantag. Vanligt är att tiggare förvarar sina tjocka sedelbuntar under sina kläder och mycket väl skulle kunna bo på hotell eller vandrarhem, gå på en restaurang eller bekosta läkar- och tandläkarbesök.

Tiggartaktiken går ut på att väcka medlidande hos betraktare och potentiella givare, oftast genom att fejka, ljuga och luras. Viktiga attribut för tiggaren är lumpkläder, handskrivna lappar, barnfoton, fejkade amputationer och skakningar o.s.v.

Den skicklige yrkestiggaren kan resa runt i Europa och leva ett gott liv med familj, ordnade boendeförhållanden, lyxbil o.s.v. Varför måste en tiggare se ut som en tiggare på sin fritid? Gör brandmän det, eller läkare?

Avslutningsvis: Tiggeri kan aldrig förbjudas. Det enda sättet att få bort tiggeriet är att ingen längre stoppar slantar i tiggarens kopp.

Anonym

Några zigenska hem, dock inte från Londonbons utan från Rumänien…

33 thoughts on “Varför upprörda på tiggaren i Oxelösund?

  1. Tiggaren skickade ett mail med en förklaring.
    Om han nu inte bor i London och det som visas upp på Facebook inte tillhör honom så får man väl utgå från att det är så tills man kan bevisa motsatsen.

  2. I Sverige förbjöds tiggeriet år 1698. 1698!
    I den egna församlingen tilläts det dock till 1847. Där var man ju känd. (Nordisk Familjebok 1919)
    http://runeberg.org/nfci/0038.html
    Förbudet försvann ur lagen 1964 — ”det behövdes inte mer”.
    För Per-Albin och Tage var det ju självklart att ”samhället” skulle se till att du inte svalt ihjäl, och att du hade i alla fall en enkel bostad.

  3. inte nog med det lions klubb i Oxelösund och Kyrkan bekostade denne tiggares tandläkar nota på flera tusen för det var så synd om den stackaren
    rent för jävligt

  4. Det är någonting jag inte förstår om det är ett yrke som är legitimt och kanske t o m har status hos romer. Hur kan de då sitta rakt upp ner och glo i flera timmar dag efter dag, månad efter månad, år efter år för att försörja sig? Det är väl ingen livskvalité. Andra människor skulle ju drabbas av svår psykisk ohälsa för att slutligen bli knäppa.

  5. Vad är problemet Oxelösunds-borna ger väl sina pengar till vem dom vill.
    Dom är inte lurade, de visste att det var zigenare.

      • Bingo !! Äntligen fick du in en vinst Cecilia !
        Vem tror du annars skulle göra sig mödan att flacka runt på nätterna,och stjäla det du nämnt och därtill koppartak,rännor och annat löst på kyrkogårdar.T.o.m. en stor staty i min lilla stad,tog de med sig p.g.a. att den var av gjutgods… ;(
        Och sådant sker numera i hela Europa,av dessa kriminella nomader.

      • Jo så är det…I mitt ghetto norr om väggen till ”mitt stora rum”,bor några zigenarfamiljer sedan år tillbaka. Dessa får ofta besök av samma sort.Det som förvånar mig är att inte polisen intresserar sig för deras fordon,som är mer skrot än bilar.På nätterna saknas dessa utmed gatorna,vilket är en fördel när man kommer hem lite senare,och söker en P-plats.

      • Förutom tiggeri är metallhantering en zigensk specialitet.
        Lurendrejeri med klockor, bilar, hästar you name it.
        Förr i tiden när man använde mjölkkannor och andra metallkärl så förtenade kringresande zigenare dylika kärl. Vilket de var duktiga på.

    • En intervju med honom, tänk att de skyldiga gör detta mot en arbetande, sanningstalande och god medborgare…..ja det svindlar att lyssna .

      • Usch tror knappt det är sant Fy vilka hycklare det finns Förstår inte vad folk är rädda för Bra Bra gjort av dig. Skulle finnas fler som dig Fan blir så arg när man hör detta. Ut med detta i Media Uppdrag granskning Ska berätta för så många jag känner

  6. Har aldrig lagt en krona åt detta organiserade tiggar-hyckleri.

    Har även hela tiden propagerat för att nära och kära, inte ska skänka något heller. I denna mugg, då utplacerad på medvetna lögner, som då enbart ska spela på andra människors (skuld)- känslor.

    En gång i tiden gav jag av mina pengar till tiggare.

    Det var under mina tågluffarresor till Grekland i början på 1980-talet. Där lytta och halta samt krigsveteraner, sålde lotter för den grekiska statens räkning. Gav dem alltid lite pengar, utan att ta några lotter. Dessa människor hade verkligen svåra handikapp, av alla de slag.

    Vill ni hjälpa till lite, så finns i vårat lokalområde, Träffpunkten i Nyköping.

    http://traffpunktennykoping.dinstudio.se/news_1.html

  7. Appropå det hitresta,kriminellt organiserade tiggeriet som juntaledare Löfven ömmar så mycket för.
    Verkligen härligt att se unge herr Kasselstrand i farten, vilken underbar frisk fläkt han är här i det mycket sjuka och galna Sverige.Smart tilltag det här och faktiskt lite kul med får man säga.

    ”I dag, på EU-dagen, har företrädare för Alternativ för Sverige, tagit till gatorna för att informera EU-migranter i Stockholm om var de har bäst chans att fylla pappmuggarna till bredden.”

    https://www.svegot.se/2018/05/09/alternativ-for-sverige-hjalper-eu-migranter-i-stockholm/

  8. ”Det är ett samhällsproblem att vi har Svenska fattigpensionärer”, vilken djävla tur att det inte drabbar nyadeln, då hade PK , Feministregeringen, Alliansen o Jonas kommunister rasat

  9. Har inte skänkt ett enda öre till tiggarromer. Däremot några hundringar till utslagna Svenska pensionärer i Stockholm men det är en helt annan grej och moralisk skyldighet.

    • Håller fullständigt med dej !!!
      Vill man bli av med ”tiggare” utanför någon affär eller dylikt så be då ”affärscheften” gå ut och fråga om de har tillstånd och säger de ja, bara be om att få se tillståndet !!!
      Här ute på landet har de försvunnit efter att affärerna aktivt frågat efter tillstånd !!! (dom vet väldigt väl att de ska begära tillstånd hos polisen för att få sitta med ”mugg eller dylikt och samla in pengar” som det står i varje kommuns ordningsregler)
      Skönt att det är rent utanför affärerna nu för tiden !!!

  10. Som sagt PK är tame fan kompletta idioter, i sina godhetsknarkande drömmar, ta hand om Era egna nära o kära om Ni har några, verkar ju tveksamt, eller är Ni så djävla korkade att Ni tror ”samhället bryr sig”?

    • Det ger inga godhetspoäng att ge pengar till svenska pensionärer.
      Det här handlar inte om humanitet det handlar om egocentriska idiot svennar som vill visa hur in i helvete duktiga dom är.

  11. Han sitter som vanlig utanför ICA Kvantum, och inte verka Oxelösundsborna vara märkbart upprört, man borde tjära och fjädrar dessa livsformer.

KommenteraAvbryt svar