20 års fängelse för gängmedlem: Historiskt hård bedömning


BROTTSLIGHET. I går fick danskarna uppleva ett stycke straffhistoria i Köpenhamn. I staden dömdes en ledande medlem av det kriminella gänget Loyal To Familia till 20 års fängelse för bland annat mordförsök.

En utomordentligt hårt straff, som i sig är historisk, är analysen av DR Nyheders juridiska korrespondent, Trine Maria Ilsøe.

”Jag kan inte minnas något liknande. Normalt ger ett mordförsök i genomsnitt sex år i fängelse – här är det två mordförsök. Som jämförelse, fick en sjuksköterska från Nykoebing förra året tolv års fängelse för fyra mordförsök, säger Trine Maria Ilsøe.

Domstolens förklarar att det är en bestämmelse i det senaste ”gängpaketet” som höjer straffet för 27-åringen.

Billal Nabil Hasan döms till 20 års fängelse för mordförsök mot två personer, varav en var en svensk kvinna som råkade befinna sig i stadsdelen Nørrebro den 21 september förra året när skottlossning utbröt. Hon och ytterligare en person träffades av skotten.

Den åtalade, döms också för att ha utsatt ytterligare tre personer för livsfara genom sitt skjutande, men de blev inte träffade, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

– Han är dömd efter gängbestämmelsen, som skärper straffen för brott begångna under gängkonflikter. 

 

Läs mer på DR.dk…

-Pettersson konstaterar att den muslimske invandraren Billal Nabil Hasan, 27, naturligtvis kommer att överklaga, han har knappast något att förlora, men att han ändå är borta från gatorna i många år…

Gänget ”Loyal To Familia” har varit med på bloggen många gånger och shariagänget håller på att etablera sig i södra Sverige, bland annat i Malmö, Helsingborg och Eslöv, för här lär det inte få 20 års fängelse…


5 responses to “20 års fängelse för gängmedlem: Historiskt hård bedömning

 • Mikael Kval

  Det här är ett underbart straff. Hårt därför att brottslingen är en vaneförbrytare och att han varit sällsynt hänsynslös och skjutit på personer som inte var inblandade. Hade önskat att man i detta fall ”sockrat” straffet med kastration och avskärning av penis. Hade nog haft en otrolig avskräckande effekt. Dessa muslimer vill ju ha sina behag i behåll då de reser upp till paradiset och de 70 jungfrurna. Önskar att Akilov fått samma behandling förutom livstid. Hade nog varit kraftigt avtändande på Akilovs efterföljare. Dessutom, kasterade=0 testesteronproduktion=lugn fånge.

  Gilla

 • Bölverk

  Danmark är ju som bekant ett föredöme i många frågor gällande asyl, invandring och gängkriminalitet. Danmark lyckas fånga de kriminella svinen mer frekvent och tilldöma dem betydligt hårdare straff. Dessutom utvisning som mer regel än undantag!
  20 år i Danmark motsvarar kanske löjliga 2-3 år i Asylparadiset! På många håll leker gängen med polisen och skjuter mot Polishus och polisers hem efter behag. Om vi vill ha det så också efter den 9 september röstar vi självfallet på S eller M, annars finns det ju ett bättre alternativ!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  20 år är mycket bra, kan inte Danmarks rättsystem men hoppas att de inte idkar samma vidriga belöningssystem som Sverige gör nämligen att frige brottslingarna efter 2/3 av strafftiden på något av Kriminalvårdens fina fullservade och totalt odisciplinerade hotell eller lekstuga !

  Gilla

 • PatrickStenemark

  Mycket bra av Danmark att visa var skåpet ska stå, i Sverige hade det som alltid daltats och straffet hade blivit mycket kortare!

  Gilla

 • hllviken

  Det har varit så sedan urminnes tider att den som leder ett gäng har ett större ansvar för vad gänget gör än de underordnade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: