Stäng

För första gången – vi har en siffra på antalet invandrare som vi klarar

INVANDRING. Förra året tog Sverige emot 26 000 asylsökande men de borde ha varit ungefär hälften, menar Socialdemokraterna. – Vi ska ta emot vår andel, men inte ett oproportionerligt stort ansvar, säger Stefan Löfven.

Hälften av 26.000 är 13.000 och nu är det socialdemokratisk politik att säga det Pettersson och andra sagt i många år, och som socialdemokraternas Bagdad-Bob förnekat.

Det handlar om kraftfulla skärpningar på en rad områden, både i fråga om antal, mottagande och vad som ska ske när någon får nej till att stanna i Sverige.

– Det är en återgång till en traditionell socialdemokratisk flyktingpolitik, säger statsminister Stefan Löfven (S) till Aftonbladet.

-Pettersson som inte är så smart undrar naturligtvis vems politik Löfven och S fört sedan de vann valet 2014 och vems politik Bagdad-Bob Löfven förde 2015 då vi tog emot 163.000 och Löfven stod på Medborgarplatsen och ropade ”mitt Europa bygger inga murar”…

Den vänstra har enligt S drivit klassisk socialdemokratisk sedan 2003, men för det fått mycket mycket skit av S…den högra försöker också förs klassisk socialdemokratisk politik och begränsa invandringen och för det får han skit av S…
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

14 reaktioner på “För första gången – vi har en siffra på antalet invandrare som vi klarar

 1. Med andra ord behöver vi öka takten?

  Vad är det han säger? Ta emot fler flyktingar?

  Om vi talar om flyktingar, det vill säga kvot- eller konventionsflyktingar är det blott runt 7% av alla 2,2 miljoner utdelade uppehållstillstånd mellan 1980 och 2017 som gått till denna kategori. Det är i genomsnitt färre än 5 000 personer om året.

  Flyktingar är inget problem, de är tacksamma för skydd och försörjning. Det är de ekonomiska migranterna som är problemet. Inget verkar vara gott nog för väldigt många av dem.

  Vi måste sluta blanda ihop arbetskraftsinvandring, flyktingmottagning och ekonomisk migration.

 2. Apropå den havererade svenska migrationspolitiken…….som blev världsberömd. Som försvarades med alla möjliga lögner, av okunniga och naiva politiker.

  Tino har haft det klart för sig rätt länge. Med den viktiga fakta-biten.

  ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

  Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

  Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

  https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

 3. Svenska kronan har fallit mycket kraftigt den senaste tiden, den har fallit mot alla världens valutor bortsedd från Venezuelas bolivar som kronan stigit något.
  Finansministern påstår att svenska ekonomin går som tåget, men kanske tåget är på väg utför en ravin ?
  Kronan flyter därför finns det framförvarande problem i Sverige, kan det vara den okontrollerade asyl och anhörighetsinvandringen, som kanske omvärlden anser att den svenska ekonomin kommer att tänjas till bristningsgränsen med.
  När kronan går ned på det här sättet kommer importen att bli mycket dyrare som olja och bensin och mycket annat, det kommer att skapa inflation och då måste det till räntehöjningar.
  Med räntehöjningar kommer bostadsmarknaden att krascha därför många sitter med stora lån och är inställda på en låg ränta.

  1. När han säger att Svensk Ekonomi gå som tåget syftar han väl på SJ
   och hur deras tåg gå vet vi ju alla.

  2. När man ser till svenska kronans utveckling jämfört med andra valutor börjar den falla i mitten på 70 talet som kan kopplas till den politiska invandringen av människor med vänstersympatier.
   Tidigare hade Sverige stor invandring men det var arbetskraftinvandring som också gjorde att den svenska kronan var mycket stark.
   Sedan mitten av 70 talet har den svenska kronan varit i en fallande trend mot andra valutor och nu det senaste halvåret har den gjort en djupdykning.
   Mycket tyder på att det är den okontrollerade asyl och anhörighetsinvandringen som bär skulden till det, med mycket stora kostnader och inga inkomster från dem.
   De som bär skulden för den här utvecklingen är de svenska politikerna som är valda av svenska folket.
   Asyl och anhörighetsinvandrarna har ingen skuld till det, utan de har tagit för sig det som blivit serverat till dem, utan någon motprestation.

   1. Vid mitten av 70 talet hade Sverige med Schweiz den högsta levnadsstandarden i Europa och nu ligger Sverige i botten i Europa.
    Svenska industrin har varit mycket duktiga på att strukturera om och rationalisera sin industri, mycket bättre än andra europeiska länder, därför är inte felet industrin, därför Sverige har halkat efter de övriga europeiska länderna.
    Välfärden i de övriga europeiska länderna som sjukvård, skola m.m. är inte alls sämre utan snarare bättre än i Sverige.
    Sverige har stora naturresurser som inte andra länder i Europa kommer i närheten av, därför borde Sverige ligga i topp som de gjorde vid mitten av 70 talet.
    Det finns en sak som är den sannolika orsaken att Sverige halkat efter, och det är att Sverige bedrivit en styrd invandring, som varit inriktat på att få vänsterröster.
    Sverige behöver invandring men det skall vara en arbetskraftinvandring, och inte det som ger politiska röster för ett visst parti.

   2. Från Syrien har kommit många asylinvandrare finns ingen tvekan om det.
    Men konflikten i Syrien har startats av USA, Saudi och EU, motivet var att försvara petrodollarn och få kontroll på att oljan och gas säljs i US dollar.
    Planen fanns att bygga en gasledning från Qatar till Europa som skulle gått över Syrien, som skulle gjort att USA fått kontroll på Syrien och Europa kunde köpa gas från Qatar i petrodollar och Ryssland får drastiskt minskade inkomster, som var en stor önskan för USA.
    Syrien accepterade ingen gasledning över deras territorium och därför startade kriget med lejda terrorister som finansierades av USA, Qatar och Saudi.
    Planen var att störta regimen i Syrien och införa en Saudi liknande islam regim, kontrollerad av Saudi och därmed USA också.
    Man trodde att regeringen i Syrien faller efter några månader och sedan kommer bygget på gasledningen igång.
    Syrien satte hårt motstånd mot inkräktarna men var i kritiskt läge 2015 när de var tvungen begära hjälp från Ryssland och Iran, och nu är kriget i princip vunnet över terroristerna.
    Det som USA gjort i syrienkriget är att de stöttat terroristerna med träning och utbildning, och borde försvinna från Syrien, att en återbyggnad kunde starta.
    Här borde EU länderna ställa upp för en återuppbyggnad som ger möjlighet för flyktingar som lämnat Syrien att återvända, som sannolikt är det bästa för dem.
    USA har satt skarpa sanktioner på Syrien, Ryssland och Iran, som hindrar EU för en återuppbyggnad i Syrien.
    USA har själva uttalat att de kommer inte bidraga till någon återuppbyggnad, men det är vanligt de startar krig i olika länder och sedan när de förstört och massor med människor blivit dödade lämnar de alltsammans.
    USA har startat många krig sedan andra världskriget och förlorat alla, samma sak kommer att ske i Syrien också.

   3. Det satsas enorma pengar på asyl och anhörighetsinvandringen det borde istället satsas i länderna själva att människorna där får en dräglig tillvaro och inte kommer till Europa där de skall leva på bidrag en stor del av dem. Att skapa drägliga förhållande i exempelvis Syrien är inga problem för EU med relativ små investeringar, därför kostnaderna är låga där.
    USA:s härjningar i Mellan Östern som startade efter 9/11 raset har att göra med att petrodollarn måste försvaras.
    Exempelvis om EU köpte gas från Qatar betalas den i US dollar som är mycket positivt för petrodollarn.
    Nu köper EU gas från Ryssland som vill ha betalt i euro, som blir negativt för dollarn.
    När fler länder som köper och säljer olja och gas, går över till annan valuta blir det problem för petrodollarn, den kommer att falla i värde.
    Ryssland, Kina, Iran och Iraq kommer att lämna dollarn och gå över till annan valuta och Kina har utmanat petrodollarn att det blir den kinesiska yuan som blir världsvalutan.
    Kina är idag en enorm importör av olja och gas och växer hela tiden. Det finns många länder som är ”fed up” med USA:s arrogans och krig i olika länder som skapar problem för folken i de länderna.
    USA kunde inte ha försvarsutgifter på 610 miljarder per år och ett budgetunderskott på 21 trillioner US dollar om det inte var för petrodollarn, som gör att de behöver endast trycka upp mer sedlar,
    När man ser hur USA agerar i Syrien verkar de vara i panik för att få kontroll på de oljeproducerande länderna.

 4. Skadan är redan skedd. Att prata om minskad invandring nu är som om man på Titanic efter kollisionen med isberget skulle sagt att man hädanefter ska ta det lite lugnare för att undvika att krocka med fler isberg.

 5. 13000 är 13000 för mycket och endast ca 3% av dem är verkliga flyktingar ev enligt UHNCR egna beräkningar. så av 13000 bör ca 400 max ha rätt att stanna eventuellt-helst bara tillfälligt då det är ju meningen de ska hem när det lungnat ner sig och bygga upp sina länder

  Visste ni att tex av de som anländer till Italien via havet är nästan ingen flykting: de kommer ifrån NIGERIA-GUINEA-ELFENBENSKUSTEN-BANGLADESH mm……………………….

  1. PS glöm kvotflyktingar för de kommer ifrån samma länder ungefär som ovan nämnts dvs 0 asylskäl

 6. När SD talade om antal var det fascism och rasism det skreks om i högan sky. Några antal fick absolut inte nämnas. Nu när S ligger runt 25 % i opinionen låter det annorlunda. Nu gäller det att till varje pris klamra sig kvar vid makten och då är kopiering av SD:s politik helt legitimt.

 7. Har hört denna patetiska slogan förut att Sverige inte ska ta emot oproportionerligt många pensionsräddare, VARFÖR GÖR SVERIGE DET DÅ ?
  Hycklande politiker kommer att fortsätta med en hänsynslös okontrollerad massinvandring tills landet är totalt sänkt avkristnat och vi infödda äkta svenskar är i klar minoritet och det lär inte dröja länge.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: