Sverige har aldrig varit tryggare, fler än 20 våldtäkter om dagen


BROTTSLIGHET. Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året. 2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen. Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.

Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare.

Våldtäktsmännens etnicitet har också blivit en fråga i den politiska debatten. Senast Brottsförebyggande rådet publicerade någon utredning om detta var 2005. Då handlade det om förhållanden under åren 1997-2001. Slutsatsen i den rapporten var att utrikes födda under den perioden hade en så kallad ”överrisk” på fem gånger jämfört med dem som var födda i Sverige med svenska föräldrar vad gäller misstanke om våldtäkt. I den utlandsfödda populationen var 0,22 procent misstänkta för våldtäktsbrott. I den ”svenska” populationen var andelen 0,04 procent.

Sverigedemokraterna har i många år krävt kartläggning av brottslingars etnicitet, i slutet av 2017 klev också moderaterna på tåget. Dock finns ingen politisk majoritet för att beordra Brå att göra någon ny undersökning

Våldtäkt är ett brott som ger relativt höga straff i Sverige. Det ligger i straffskalan på mellan 2 och 6 år. Vid grov våldtäkt 4-10 år. Det genomsnittliga straffet vid Sveriges domstolar var 2013 drygt 4 år för grov våldtäkt. Straffrabatt ges för unga dömda, en 18-åring får straffet minskat till hälften.

En diskussion finns om att öka straffens längd, och att inte det sker är obegripligt. Lagar finns,ändå hamnar domarna ofta under minimistraff och många slipper utvisning.

-Pettersson läser i Östra Småland, det genomsnittliga straffet för grov våldtäkt var drygt 4 år. Märkligt, 4 år är minimistraffet för grov våldtäkt!


16 responses to “Sverige har aldrig varit tryggare, fler än 20 våldtäkter om dagen

 • gamgubben

  Om samhället kunde koncentrera sina resurser till att fånga och lagföra våldtäktsförövare, vilket sker utanför hemmet samt se till att straff utmättes. Icke svensk, utvisning oavsett PUT, medborgare eller inte. Svenskar sterilisering vid återfall, grovt minst 12 år, ingen rabatt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bara 20 våldtäkter inklusive all annan daglig brottslighet, det kanske är Lövets gräns för en total svensk trygghet i dagens kriminella anarkisamhälle ?

  Gilla

 • Unconvenient Observations

  Våldtäkter drabbar vanligt folk medan eliten i Stockholm har fullt upp med sina knytblusar. Blir snart galen!

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Det är väldigt lätt att ”ragga” för att få sig ett ligg i Sverige idag. Man bara övermannar och spöar upp sin partner. Precis som med knölpåksskämtet om stenåldern. Fast det här händer här och nu på riktigt! I världens mest feministiska land.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alling är relativt, även trygghet !!!!

  Gilla

 • Gus

  Sverige har aldrig varit otryggare än idag !

  Gilla

 • Krister

  Med en feministisk regering borde det här vara en av de största frågorna men eftersom de tänker som kärringar och inte på kvinnor händer inget.

  Gilla

 • Mia

  Den ständigt upprepade frasen ”Sverige har aldrig barit tryggare” gäller ju inte längre så varför fortsätter man att använda den.
  Varken svenska folket eller politiker håller med om detta längre så nu är det dags att uppdatera sig.

  Gilla

 • ruben

  Sist jag hörde aktuella siffror var att 13 våldtäktsanmälningar eller försök till våldtäkt lades ned per dag. Delvis är orsaken polisbrist, samt brist på resurser i rättsinstanserna osv. Undrar hur många det är idag? Vad hände och vad händer nu?
  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/_H5023396

  Gilla

  • Suzie

   Polisen har andra viktiga uppgifter som att jaga svenska pensionärer på Fb som i vrede,sorg och oro efter att ha blivit rånade misshandlande av id lösa främlingar från tredje världen som ockuperar vårt land med socialistjuntans beskydd skrivit av sig för de vill berätta sanningen, så har polisen börjat bistå invandrarkvinnor med att lära dem cykla etc .Fikakontot för polisen har väl stigit avsevärt kan man tänka sig men där hörs inga indragningar,medans våra gamla som själva betalar sitt uppehälle till ockerpriser på äldreoenden inte ens får sucketter till kaffet längre för det är för dyrt,det otäcka är att våra gamla tvingas att långsamt svälta ihjäl tills all maten är indragen.Vilken djävulsk människosyn företrädarna för världens första feministiska regim tillika självutnämnda humanitära stormakt har.

   Gilla

 • Avmaskad

  En majoritet av svenskarna röstar på partier som vill ha invandring med nya värderingar. Då får vi välja oss, i synnerhet kvinnor som i lägra grad än män röstar på SD, partiet som kan bromsa i utförsbacken.

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Politikerna både stiftar och dömer enligt lag. Det betyder att lagen har helt godtyckligt olika tillämpning från fall till fall, beroende t.ex. på vilken etnicitet eller politisk övertygelse den åtalade har.

  Politikerna har ensamt totalitär makt i Sverige. Det existerar enligt vår grundlag inte någon institution som har någon som helst rättighet som inte politikerna godtyckligt kan avskaffa. (Annat än EU på sitt sätt, men alla medlemsstater fuskar ju med EUs lagstiftning. Straff utdelas helt godtyckligt beroende på brottslingens politiska ställning. Kom ihåg att även Tyskland helt ostraffat bröt mot EUs krav på balanserad budget och måttlig statsskuld, vilket ledde till eurokrisen sedan 10 år).

  Gilla

 • KENT

  Om man tillämpar ett kortare straff när det kombineras av ovillkorlig utvisning är väl ekonomiskt lönsamt.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Och denna information stämplas som ”främlingsfientlig propaganda” av universitet och högskolor…. !!!

  Den som sprider denna information på nätet ska, enligt regeringen, förbjudas från sociala medier och från Internet. Den som delar ut denna information som flygblad på gator och torg kan gripas för ”störande av allmän ordning”.

  A L D R I G förr har Sverige varit närmare DDR och Nordkorea.

  Gilla

 • Tony

  Jag tycker att det är ovanligt tyst från figurer som Magnus Betner,
  Pizzaekonomen , Malena Ernman, ÖSS NYJEN, och andra
  likadana verklighets förnekare?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: