Stäng

Varför ställer inte svenska pensionärer samma krav?

INVANDRING. Armani Al-Saleh har vant sig vid att få gratis sjukvård i de tio år hon bott i Sverige. Damen har varit långtidsarbetslös. Jobbar nu i butik i Malmö med eller utan bidrag framkommer inte. Nu är Armani missnöjd med den svenska välfärden och undrar varför det är så dyrt att laga tänderna när ”annan sjukvård är gratis i Sverige”…

George Andersson ställer en berättigad fråga på Facebook.

VARFÖR ställer svenska pensionärer INTE sådana krav?

-Pettersson undrar om Sydsvenskan inte hittade några fattiga svenskar med dåliga tänder? Sedan ska vi naturligtvis inte skylla på invandrarna utan på de politiker och journalister som gjort galenskapen möjlig…

30 reaktioner på “Varför ställer inte svenska pensionärer samma krav?

 1. Kärringen har fullständigt fel, Svensk sjukvård är inte gratis. De arbetande Svenskarna betalar världens högsta skatt, kärringen tycks inte veta det.
  Finns det ingen som kan upplysa henne om det?

 2. Jag tycker att dem som har arbetat i landet och betalat skatt skall ha reducerad(gratis) tandvård. Har man dragit sitt strå till stacken skall man få någonting tillbaka. Naturligtvis när man blir äldre händer det saker både med kroppen ,knoppen och tänderna. Vi kunde ha en progressiv sjukvårdsersättning baserad på hur mycket man har arbetat och betalat skatt från arbete till sjukvårdsbanken. Som det är idag ,vill man inte leva med vetskapen att alla våra skattepengar är borta. Man är bara ledsen. Snacka om allas lika värde!

 3. Själv betalade jag nästan 50 000. Det var för
  5 år sedan. Jag avbetalar fortfarande till
  Tandläkaren. Men jag är ju bara en svensk
  Fattigpensionär. Arma land

 4. Läst ett antal artiklar och kommentarer. Tröttsamt med alla KKK-anhängare och fördomsfulla rasister. Själv röstar jag faktiskt på SD men ni här inne är helt otroliga. Hur är det att leva med så mycket hat och galla i kroppen?

 5. Hade jag varit den beduin,som Sydsvenskan anser vara ett utmärkt exempel på vår över alla gränser utnyttjade vårdapparat,skulle jag åkt tillbaka hem.
  Hem till det moderna samhälle hon utvandrat från,och fått fixat betarna !

 6. Äldre människor som jag i olika sammanhang har mött under mitt liv, både i Sverige och i övriga Europa, var duktiga på matematik.
  Så att människor idag inte kan räkna / alternativt inte förstå matematik måste ha en grund i miserabel undervisning i skolorna eller något annat.

 7. Det är inte gratis för Svenskar i heller att laga tänderna, detta kunde
  den insnöade reportern på Asyl Svenskan upplyst tanten om, men
  det passade väl inte in i deras agenda. Svensk Journalistik intar
  en absolut bottennotering!

 8. Under detta valår så skryter nu regeringen och deras bundsförvant Vänsterpartiet med de genomfört en s.k reform så att alla stackars infödda svenskar nu ska få en bättre och billigare tandvård i och med att det s.k tandvårdbidraget nu höjs med några futtiga hundralappar/år !!!!!
  Man får tacksamt bocka och buga inför den snälla röd/gröna sörjan och kommunisterna.

 9. I dagens trygga heligt mångkulturella och kriminella anarkisamhälle så har vissa grupper bra tänder andra inte, ett tips till tandlösa fattigpensionärer och andra infödda svenskar med icke fet plånbok är att ta in på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell som patetiskt kallas för fängelser och där bli mycket omhändertagen och bland annat få bra tand och sjukvård !!!!

 10. Inget är gratis, ”gratis” betyder att någon annan betalar -i många fall via skatten.

  (Gissar att det är ”allt åt alla-vänstern” som är framme igen och använder gumman som nyttig idiot.)

 11. Det mesta en tandläkare gör borde man göra göra själv. Skrapa tandsten, slipa bort karies och fylla i med en lagning. Kan inte vara svårare än att klippa håret, bara det att det hjälper om man är två. Behövs ingen läkarliknande utbildning för det.

 12. Vidrig agendajournalistik för att vilseleda,lura västvärldens mest vilseledda och hjärntvättade folk.Dessa regimtrogna mediajournalister har nog inte ett uns skam i kroppen för då hade de inte bedrivit en sådan svenskfientlig propagandajournalistik i värsta Goebbels-stil.Våra gamla som jobbat och slitit ett helt liv har inte ens råd att få sina tänder lagade pga att den svenskhatande socialistjuntan skänker bort gratis sjukvård,tandvård,medicine,bostäder och säkerligen runt 600 miljarder per år av våra skatteintäkter till främlingar från tredje världen som inte bidragit till vår fd välfärd,lyxmigranter,ljugande vuxna män från långtbortistan i vapenför ålder som låtsas vara barn och blir behandlade som barn kastas det miljardregn över.Vilket sjukt land Svea rike blivit pga galna socialistregimen.Hoppas svenska folket kommer till sans och vett och vill göra sig av med folk och landsförrädarna i sjukklöverligan innan det är alldeles för sent.

 13. Hon gör som många svenskar, undrar varför tandvård är så dyrt och det gör jag också.
  Sjukvården kostar ju aldrig mer än 1.100 kr under ett år vilka dyra operationer man än genomgår.

  1. Mia, du glömde att medicin för minst 2000:- tillkommer. Blir du dessutom inlagd så ökar kostnaden med ca 100:- per inlagd dag. Det är billigt förutom för de, mestadels äldre kvinnor, med endast garantipension.

   1. Man läser ibland om pensionärer som inte har råd att hämta ut sin medicin. Men den går att betala med faktura på 200 kr/mån.
    Jag tror att kostnaden för att vara inlagd på sjukhus är 80 kr/dygn och då ingår frukost, lunch och middag.

   2. Mia! Avbetalning eller inte 2000:- ändras inte. Kostnaden vid sjukhusbesök är helt beroende på vilket Landsting du tillhör. Mia, förmodar att du tycker att en sjuksköterska som jobbat 22 år för stat och kommun ska klara sig bra på 8013:- i månaden. Hennes arbetsinsats är betydligt längre än vad många av de nu hitkomna opportunisterna kommer att klara men de får mer uppmärksamhet och omsorg.

   3. En sjuksköterska tjänar inte 8.013 kr/månad, inte ens en undersköterska.
    Om du menade 18.013 så stämmer inte det heller.

   4. Han menade givetvis vad en pensionerad sjuksköterska får klara sig på efter ett långt arbetsliv, fast det blev väl för
    svårt för Mia?

   5. Hoppsan, det var ju litet klantigt av mig.

    Men 22 år kallar jag inte ett långt arbetsliv, vilket man också kan se på pensionen.

   6. Men du Mia, hon har kanske tidigare fostrat ett par
    tre barn till att bli goda skattebetalare, tycker du inte
    det ska ge något tillbaks från staten när hon blir
    pensionär när här kan komma hit halvgamla människor
    och leva på bidrag resten av livet?

   7. Tyvärr är det ju så att mammorna ska ut och jobba så tidigt som möjligt innan barnen knappt hunnit varken lära sig prata eller gå. Det tycker jag är fel. Men så är politiken i Sverige.
    Jag är inte alls någon fanatisk sosse som du fått för dig utan kan vara kritisk mot dem.

    Att det kommer hit halvgamla människor som du tar som exempel innebär ju för dem att de inte heller hinner arbeta så många år att de får en vettig pension.
    Det kommer att bli ett stort antal fattigpensionärer bland dem.

 14. Tandläkarna skär guld med täljkniv i Sverige. Det stora behovet av gratis tandvård för nyanlända asylanter driver upp priserna. Det är enkel utbudsekonomi enligt lagen om tillgång och efterfrågan.

 15. Svenska gamlingar är tysta, de vil intel klaga o besvära. De är fostrade så.
  Andra gör tvärtom, kräver,gapar o skriker. Vips så kommer hjälpen i
  Form av pengar eller förtur. Märkligt att inget parti vänder sig till
  Pensionärerna. Två miljoner röster finns där att hämta

 16. Göran Persson sa samma sak om det nya pensionssystemet.
  Jag bollar tillbaka frågan både om tänderna och pensionen, Till vem ställer man krav på billigare tandvård och högre pension?
  Kan någon säga vart jag ska vända mig, vänder jag mig direkt?
  Jag kan använda de flesta strategier som tal, skrift och om jag blir lika fattig som min fattigpensionärgranne i sommarstugan kan jag tänka mig en gnutta våld.
  Jag har talat med många politiker, men konstaterat det ända som kommer att ge mig billigare tandvård och högre pension är att gå och RÖSTA på SVERIGEDEMOKRATERNA i höst.
  PS det är den gruppen som klagar som är orsaken till den dyrare tandvården, Flyktingarna. DS

Kommentera

%d bloggare gillar detta: