“Detta måste få ett slut”

Ann Heberlein är inte nådig i sin kritik mot hanterandet av ensamkommande i en artikel på Ledarsidorna.

“När jag stod på Medborgarplatsen och beskådade aktiviteterna kring de afghanska männen tänkte jag att just nu, just här, når den kulturrelativistiska och postmoderna retorik som präglat både debatten och de politiska besluten i Sverige hela 2010-talet sin höjdpunkt. Det hela var surrealistiskt. Jag stod där i höstsolen och tänkte att detta vansinne måste få ett slut”

Tumultet kring de ensamkommande afghanerna börjar bli en parodi på sig självt. Varför detta ståhej och varför alla dessa miljarder på en relativt liten och begränsad grupp?

Ni har läst om ensamkommande afghaner som begått brott, men ändå tilldelas ett uppehållstillstånd. Ni har läst om anhöriga till ensamkommande afghaner som fått en egen liten och nybyggd stugby i Gislaved. Ni har läst om ensamkommande afghaner som bevisats ha ljugit om både åldrar och namn, men som ändå får stanna och ta hit sina anhöriga. Ni har läst om ensamkommande som fått ett avslag på sin ansökan, men som regeringen nu utlovar ett uppehållstillstånd bara de lovar att studera. NI har läst om ensamkommande som slåss mot de lagar och regler som gäller i Sverige och inte minst mot tagna beslut.

Ni har också läst om de ensamkommande afghaner som begått grova brott i vårt land.

Framför allt har ni läst om den ofantliga kostnad som omgärdar de ensamkommande från Afghanistan. Över 23 000 bara under 2015. Just kostnaden är ett inslag som Ann Heberlein tar fasta vid i sin text.

“En svensk fattigpensionär kostar alltså staten 141 600 per år, att jämföra med de 700 000 som läggs på varje ”ensamkommande”…//…skulle kunnat göra skillnad för de 330 000 pensionärer som förväntas bo, äta och leva för mindre än 11 800 kronor i månaden”

Det är ingen tvekan om att andra grupper i vårt eget samhälle tvingas kliva åt sidan för att de ensamkommande afghanerna och deras tillresta familjer ska må så bra som möjligt. I den värld som politiker och myndighetschefer byggt upp, är våra egna medborgare andra klassens människor som de ansvariga ser till att nedprioritera på område efter område. Jag är inte det minsta förvånad över att allt fler börjar tröttna på de här ensamkommande och allt ståhej kring dem. Jag blir inte förvånad om detta kommer märkas redan i höstens val och inte minst när nästa lågkonjunktur slår in över Sverige.

Snart är det förmodligen bara de målade clowner, kulturarbetare, HVB-anställda och minglande vänsteraktivister, som Heberlein beskriver, som sympatiserar med de unga männen och kvinnorna från Afghanistan.

Läs Ann Heberleins text på Ledarsidorna och diskutera den gärna med anhöriga, vänner och arbetskamrater.

22 thoughts on ““Detta måste få ett slut”

 1. Ann Heberleins text och resonemang är helt rätt. Och i normala länder skulle det inte ha hänt det som inträffar i detta land. Det verkar faktiskt helt konstigt det mesta.
  Hoppas verkligen att det blir normalare snart.

 2. Bra skrivet av Ann Heberlein.

  Gillar det mesta av vad Ann tycker och skriver.

  Vad en del än tycker. Så är det faktiskt så att Sverige behöver fler “kappvändare”, för att styra landet åt rätt håll igen.

  Demokrati handlar mycket om, att tänka om och göra rätt.

 3. https://toklandet.files.wordpress.com/2017/07/ordning-och-reda6.jpg

  Här är exempel på hemlösa, skattebetalande pensionärer i dagens socialdemokratiska ”välfärds”-Sverige som är tvungna att bidra med finansieringen av de importerade lycksökarnas lyxleverne i det svenska välfärdsvansinnet.

  Citat

  Så här lever Stockholms hemlösa pensionärer.

  Två nätter med Stockholms hemlösa pensionärer

  I spåren av bostadsbristen blir det allt fler hemlösa äldre i Sverige. SVT har under två nätter följt hemlösa pensionärer i Stockholm, som inte får pensionen att räcka till.

  73-åriga ”Astrid” spenderar nätterna på nattöppna hamburgerrestauranger. 67-årige Martin blev hemlös efter en separation och kollektivtrafiken har blivit hans hem. Många av de hemlösa pensionärerna är missnöjda med hur bostads- och integrationspolitiken förts de senaste åren. Snart är det val och flera av de hemlösa vi har träffat berättar att de ska rösta på Sverigedemokraterna för första gången.

  Slut citat

  Läs gärna vidare, se och lyssna till videon (speltid c:a 12 min.) som finns på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sa-har-lever-stockholms-hemlosa-pensionarer

  Och den sosse-ledda ”solidariska” politikermajoriteten bl a i Stockholms stadshus fortsätter att sussa djupt i sin Törnrosa-sömn.

 4. En och en annan med knytblus finns säkert med också.
  Knytblusen och fittmössorna är i dag ett adelsmärke för ängsliga syltryggar utan någon civilkurage alls. I synnerhet om man sitter i regeringen så har man offentligt visat sin totala inkompetens.

 5. Skulle aldrig att lita på en s.k ny moderat !
  På Göstas tid var M ett klart och tydligt högerparti inte som idag ett öppenhjärtligt fjolligt och månkulturälskande massinvandringsparti.

 6. De sk “afghanerna” så måste man veta att väldigt många av dem kommer inte ens ifrån Afghanistan utan ifrån grannländerna men smyger sig in som ensamkommande…….eftersom det gynnar dem göra så
  Flera länder inom EU godkänner inte dem som flyktingar och Pakistan har skickat hem i stort sett alla.
  Inga krig i regionen vilket kan bevisas på att resebranschen ordnar resor dit och många i den här gruppen åker ofta hem på semester och besöker familjer/släkt vilket visar å att de inte är “ensamma”……
  finns alltså 0 skäl till att behålla denna grupp i Sverige och EU

 7. V, Fi, S, Mp, C, L, Kd och M har alla sina pellejönsare varav Löfven är den största clownen

 8. Jag litar inte på Ann Heberlein. Hon kan mycket väl vara en ulv i fårakläder, med tanke på vad hos skrivit fram tills hon blev “moderat”.

  • Ann Heberlein
   Det är väldigt fint att utses till hedersdoktor, skriver Ann Heberlein i sin krönika i Sydsvenskan. Därför är det beklämmande att Karlstad Universitet utnämnt den norske miljardären Olav Thon, skriver hon. Thon är en påhejare av Fremskrittspartiet och hans titel rättfärdigar främlingsfientliga åsikter,

  • Och J.Å tycker även att precis som 7 klövern PK-media att AFS med sina utsparkade och avhoppade f.d SD:are är ett extremt parti innehållande extremismister som SD inte har något gemensamt med !!!!
   Snart September och ödesval för Sveriges framtid och det blir då helt klart en röst på AFS.
   Den stora skillnaden på SD och AFS sa J.Å i en lördagsintervju i P1 är att SD till skillnad mot AFS anser att alla icke infödda kan bli svenskar om de uppfyller vissa krav och att AFS vill utvisa hundratusentals icke önskvärda personer från Sverige vilket J.Å anser omöjligt att kunna utföra i verkligheten.

   • Det som många SD väljare inte förstått den sista tiden angående Jimmys lite annorlunda tillvägagångssätt politiskt sätt. Så kan jag lugnar eran oro för detta, jag skulle utan tvekan PÅSTÅR att SD’s nya väg är INGET ANNAT ÄN ETT MYCKET smart drag. Och varför, jo för att just på detta sättet ökar chansen enormt att komma in i en position där man verkligen har möjlighet att driva igenom sin egen politik. Tänk efter lite så FATTA nog dom flesta att sitta i riksdagen men ändå inte kunna påverka så många BESLUT bara för att man är utfryst av övriga partier för dom ANSER ATT MAN ÄR extremist eller till och med NAZIST, MEN PÅ DETTA VISET SÅ VERKAR DET SOM SD har blivit mera legitima och SLÄPPS in i värmen.
    SÅ ALLA SD’S VÄLJARE NU KANSKE MÖJLIGHETEN KOMMER DÄR VI KAN VÄNDA UTVECKLINGEN AV SVERIGE INNAN DET HINNER GÅR SÅ LÅNGT ATT DEN MÖJLIGHETEN HAR GÅTT FÖRBI. SÅ UPP MED HUMÖRET SEPTEMBER KOMMER SNART OCH DÅ KANSKE DOM DRÖMMAR VI BÄRT PÅ SÅ LÄNGE GÅR I UPPFYLLELSE. 🤗

 9. Lugn, det tar snart slut. När islamisterna inrättat sina evigt krigande kalifat här så kommer varenda man i knytblus, eller som överhuvudtaget klär sig annorlunda än vad ökenbeduinerna gjorde på stenåldern, att stenas till döds, korsfästas, brännas ihjäl eller kastas ned från en hög byggnad.

 10. Ann Heberlein är en av alla de som promotat just de hon nu ondgör sig över, jag menar hon har tidigare tagit starkt parti för extremvänsterns våld mot de som inte tycker lika som de.

  Minns när hon skrev en hyllning till våldsvänstern och kallade dessa för “frihetshjältar” när dessa ville pryla upp alla som skulle lyssna på Gert Vilders i Malmö för några år sedan, ni vet en sådan tillställning då afa med flera kastar sten, ägg, flaskor, bajs och gör framryckningar för att misshandla sina medmänniskor som ska lyssna på föredrag.

  Ann ger jag inte mycket för, hon är en roddare/kappvändare som har mycket på sitt samvete

  • Är hon inte med Moderaterna? Hur går det ihop?
   Jag har länge skrivit till olika myndigheter undrande om vad är det för krafter de lyder under att de fortsätter att pratar om integration, satsar miljarder på den gruppen, när de ser (och vet) att gruppen kommer hit med kommandot att själv segregera sig? De får inte integrera..
   Bara en ny regering, som vill att Sverige behåller sitt suveränitet, kan ändra på det.

  • Tack Eva-Marie, vi behöver alla friska upp vårt minne av hur dessa kappvändare tidigare förhållit sig.

   • Hon är bipolär, vilket troligen är en bidragande orsak till hennes kappvändande.

  • Ja, hon är ju moderat. Det är ett av världens allra mest vänsterextremistiska socialistpartier som alltid har regerat med, och ytterligare höjt, världens allra högsta straffskatter mot arbete och företagande.

 11. Så länge denna pajasregering sitter kvar så lär inget förändras till det bättre sen faktumet att vi har en opposition som inte är värd namnet som bara sitter och gnäller med armarna i kors och inte ens vill göra något åt eländet.

  • Precis. Det är uppenbart att Löfvén kommer att regera vidare med borgarnas villkorslösa stöd till 2022. Svensk politik är mycket enkel att förutse nu. Alla PK är ju för dumma i huvet för att klara av att göra någonting, så staten är en kuliss. Samhället förändras av islamisterna, det är bara de som har initiativförmåga och politisk vilja i Sverige idag. Inga andra bryr sig det minsta om att de skapar ett evigt helvetessamhälle med värsta fattigdom, förtryck och våld åt sina barn.

Kommentera