Vilka är afghanerna?

”Japaner, japaner…”. Sven Jerrings klassiska referat från OS i Berlin 1936. Idag går vi ut på stan, tittar oss omkring och använder orden ”afghaner, afghaner…”

23 480 ensamkommande afghaner registrerades som asylsökande i Sverige enbart under 2015. Förutom att detta skett till en ofantlig kostnad, har det fått andra oönskade konsekvenser.

Merparten av de asylsökande afghanerna sade sig komma från Afghanistan och ett antal nämnde Iran där de bott i flera år, alternativt hela sitt liv. Gemensamt var att de alla hade tagit sig hundratals mil fågelvägen, vilket är betydligt längre i verkliga mil och samtliga har berättat om mödosamma dagar till fots, hur de legat gömda i lastbilar och hur man tagit sig till Europa i rangliga båtar.

Alla har berättat ungefär samma historia med ytterst få avvikelser. Alla uppger att de känt sig hotade, förföljda, rädda. Det stämmer säkerligen i många fall, likaväl som många historier är rena lögner och man kan smått ana sig till att merparten övat in en berättelse man sedan framfört vid ankomsten till vårt land. Lögner om ålder och identitet har också visat sig vara vanliga.

Dessa lögner har fått ödesdigra konsekvenser när fullvuxna män placerats i HVB-hem tillsammans med riktiga barn och 25-åringar satts i skolklasser med 16-åringar. Tyvärr har lögner premierats p.g.a. regering och riksdags rädsla för att spä på motsättningar och för att inte ge de högerextrema krafterna vatten på sin kvarn.

Regeringen tänker nu dessutom ge 9 000 asylsökande unga män från Afghanistan uppehållstillstånd, vilket kommer visa sig vara ett förtäckt ord för amnesti. Några tusen av dessa har redan fått ett avslag, men kommer ändå att få en ny chans bara de lovar att studera.

Vilka dessa afghaner egentligen är, förblir en fråga som bör tas upp till diskussion. Afghanistan är världens ledande exportör av opium och varför skulle inte knarkbaroner och andra kriminella nätverk utnyttja detta? Kan många av de ensamkommande från Afghanistan vara en länk i en kedja som bygger på att afghanska nätverk vill bygga upp en fungerande verksamhet i Sverige? Kan det vara så att många av dessa afghanska unga män redan tillhörde kriminella nätverk och kanske t.o.m. terrorceller i hemlandet? På samma sätt som kriminella ligor i Rumänien och Bulgarien utnyttjar människor för sin egen vinnings skull, genom att skicka dem till Sverige för att tigga, kan väl kriminella i utomeuropeiska länder utnyttja den svenska naiviteten och godhetetn i egna syften. De vore dumma om de inte gjorde det.

Frågorna är många, men sanningen är att förbluffande många afghaner är inblandade i brottslig verksamhet i landet de flytt till. Vi talar här om hela kartan, från mindre stölder, via drogförsäljning till gruppvåldtäkter och mord.

Nedan följer ett axplock:

40-årig kvinna våldtas av afghanska ensamkommande

Polis knivhuggs i nacken av ensamkommande afghan

”Arboga-kvinnans” afghanske pojkvän mördar hennes far och skadar hennes mor

21-årig afghan mördar en 89-årig kvinna brutalt

20-årig afghan våldtar 13-årig flicka på en toalett

16-årig afghan knivmördar 15-åring på ett gym

Ensamkommande afghan mördar en annan ensamkommande afghan på en kyrkogård

Två unga afghaner våldtar ung flicka

Stort heroinmissbruk bland ensamkommande afghaner i Uppsala

Heroinmissbruk bland ensamkommande afghaner i Stockholm

Afghanska ungdomar inblandade i skolbråk

Afghaner inblandade i storbråk med knivskärning

Tre unga afghaner våldtar 13-årig pojke

Två afghanska män våldtar 12-årig pojke utanför ett hvb-hem

Ensamkommande afghaner sextrakasserar flickor på festival

21-årig afghan knivmördar 20-årig asylsökande

Fem afghanska ensamkommande våldtar minderårig pojke

Fyra ensamkommande afghaner misshandlar och rånar

Tre afghanska ungdomar våldtar ett barn

Flera unga afghaner knivskär flera personer på perrong

Ung afghan vandaliserar socialkontor och hotar döda socialsekreterare

Afghaner i storbråk. Knivhugger ensamkommande syrier.

Bara ett axplock som sagt. Sedan finns det otaliga begångna brott där förövarna benämnts som ”ensamkommande”, men hur många av dessa förövare som är afghaner vet bara de själva och möjligen polisen.

Utöver det florerar givetvis många rykten om ensamkommande afghaner, bl.a. i en stad väldigt nära mig, men rykten tar vi inte upp förrän de är bekräftade fall.

12 thoughts on “Vilka är afghanerna?

  1. Om Afghaner sa Usama Bin Laden att de är de bästa terroristerna, helt orädda!
    AFA och liknande slödder anlitar dem för demonstrationer och attacker mot motståndare till massinvandringen!
    Det är bråttom nu, det kommer att gå snabbt utför med Sverige om vi inte får bort de politiskt korrekta från köttgrytorna.
    Nya Moderaterna och Christensson måste bort liksom Stefan Löven, nytt blod måste till och där ser jag idag bara AfS som ett alternativ för framtiden, – ledningen är runt 30, de är den grupp som är de stora förlorarna på massinvandringen…
    Kommande val SD, AfS om de når över 4% i kommande opinionsmätningar. För att förändra utvecklingen och Sveriges UNDERGÅNG måste AfS, SD och krafter vi inte ser idag bli en FOLKRÖRELSE som sätter P för det värsta vansinnet och dit hör detta dalt med ”ensamkommande”-drägget….!!

  2. Många Afghaner knarkar i Sverige eller säljer knark. Polisen vågar inget göra då Afghaner är väldigt aggresiva.

Kommentera