Regeringen och tidningarna överens om olaglig censur

YTTRANDEFRIHET. I går träffade IT-minister Peter Eriksson (MP) och representanter för mediernas organisation Tidningsutgivarna, TU, företrädare för YouTube och Twitter. Facebook avstod från deltagande. Regeringen och medier anslutna till TU, bland annat Dagens Nyheter och Expressen, har krävt en hårdare censur på de sociala medieplattformarna av material från aktörer som kritiskt granskar det svenska politiker och medier producerar.

Officiellt verkar man för demokrati och yttrandefrihet men i verkligheten slåss medierna för sina annonsintäkter och sitt f.d. monopol på nyheter så de kan informera väljarna om ”rätt” saker i ”rätt” frågor inför riksdagsvalet i september.

IT-ministern Eriksson förklarade sig nöjd med vad han rubricerade som ”ett mycket konstruktivt möte”. Han berättade att regeringen och TU bland annat fått löften från YouTube där det utlovas ”åtgärder” och ”skärpt kontroll” mot det Eriksson betecknade som ”illegalt hat och olagligt innehåll på nätet”.

– Utgångspunkten måste vara, och det är vi överens om, att det som är illegalt utanför nätet också ska vara det på nätet. Det har alltför länge varit så att det inte hänt något, sade Eriksson.

Mer på GP.se…

-Pettersson undrar lite över slutsatsen, givetvis ska det som är olagligt utanför nätet vara olagligt på nätet också. Men vad som är olagligt ska rättsväsendet avgöra och inte Expressen eller diverse vänsteraktivister.

Det som sker på nätet nu är att regeringen gör som Dagens Nyheter och Expressen vill, de utövar påtryckningar på nätjättarna för att få dem att ta bort publicistiskt material utan vare sig någon föregående eller efterföljande rättslig prövning av om materialet varit olagligt eller inte. Petterssons blogg, Granskning Sverige och många andra är exempel. Flera års arbete raderat utan rättslig prövning.

Justitieminister Morgan Johansson, som också deltog på presskonferensen sade att ett krav från den svenska regeringen och medierna är att dessa snabbare ska kunna komma i kontakt med de sociala nätjättarna så att material som påstås vara illegalt kan tas bort omedelbart. Alltså utan rättslig prövning helt i strid med de svenska grundlagarna.

I stället för de svenska rättsinstanserna ska det som Morgan Johansson på presskonferensen kallade för ”frivilligorganisationer” sköta bedömningen av vad som är olagligt innehåll på de sociala medieplattformarna och snabbt kunna flagga sådant för omedelbar borttagning.

Dessa ”frivilligorganisationer”, har tidigare visat sig vara vänsterpolitiska aktivister som agerar långt utöver de begränsningar som finns i de svenska yttrande- och tryckfrihetsgrundlagarna.

-Pettersson tycker att en bra början vore om nätjättarna kunde vara enkla att komma i kontakt med och kommunicera på svenska.

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga skötta av vänsteraktivister. 

10 thoughts on “Regeringen och tidningarna överens om olaglig censur

 1. Etablissemanget i Sverige vill ta ifrån oss vår rätt att protestera mot galenskaperna och om de lyckas, om vi inte gemensamt står upp för vår yttrandefrihet så kommer vi att sjunka ned till en total diktatur…

 2. Katerina Janouch skriver mycket klokt i sitt inlägg (se länk nedan).

  Men, jag varnar er: citaten från PK-maffian kan få ert blodtryck att flyga i topp!!

  T.ex. :
  ”Värt att betona är att Facebookgruppen Honey & the bees blivit uppmärksammade i media flera gånger, för att vara Sveriges största tjejgrupp som “hjälper unga tjejer på nätet.” Med vad, kan man då undra? Efter att jag gjorde min video om gruppen blev jag informerad om att de även startat hatdrev mot ett sexbrottsoffer.
  Agnieszka Wisniewska blev utsatt för en brutal misshandel och våldtäktsförsök av flera invandrare, varpå Honey & the bees valde att kontakta hennes döttrar för att informera dem om att de har en “rassemamma”, hota familjen, och försöka ta ner offrets inlägg på Facebook via massanmälningar.”

  Hur i h-e kan sånt här ens få förekomma?

  http://katerinamagasin.se/med-antirasismen-som-tackmantel-ar-det-fritt-fram-att-dodshota-och-hata/

 3. Vem ska besta vad som är ”illegalt hat och olagligt innehåll”? Alla mynt har två sidor, en sida som jag försvarar och en sida som någon annan försvarar. ”1984” och ”Du sköna nya värld” är bättre fspådomar än Nostradamus

 4. Har våra 349 riksdagsledamöter fortfarande påsklov? Liksom JK, JO, KO, DO och hela raden av O:n.

Kommentera