Nigerias kristna idag, Europas kristna imorgon


av Giulio Meotti • 11 april, 2018

 • Det är i Nigeria som balansen mellan islam och kristendomen i Afrika kommer att avgöras, enligt Philip Jenkins, en ledande expert inom kristendomen. Det är därför islamisterna har dödat stora mängder kristna.

 • ”Om islamisterna skulle ta över Nigeria skulle det vara en språngbräda för att övervinna mindre länder. Om Nigeria tas över av islamistiska extremister kommer hela Afrika vara i fara.” – Den katolska biskopen Hyacinth Egebo, Nigeria.
 • Wole Soyinkas ”hord” kommer inte att begränsas till de nigerianska gränserna, utan den kommer även drabba Västeuropa. Vi har tur som har överlevt så många attacker som vi har i Madrid, London, Paris och Berlin, bara för att nämna ett fåtal. Men hur många fler? Och under hur lång tid?

Oftast bryter sig Afrika bara igenom till Väst när västerlänningar blir måltavlor för terrorister. Först sköts två amerikanska Black Hawk-helikoptrar ned i Somalia år 1993. Sedan attackerade Al Qaeda amerikanska ambassader i Kenya och Tanzania år 1998. Sedan, för bara några dagar sedan, publicerade Islamiska Staten ett filmklipp som påstod sig visa en attack i Niger där fyra amerikanska soldater dödades i oktober förra året. Västvärlden höll tyst. Väst verkar inte bry sig om det pågående islamistiska terrorfolkmordet mot Afrikas största kristna befolkning i Nigeria.

Nyligen lystes Colosseum i Rom upp i rött för att protestera mot förföljelsen av kristna. Italiens mest berömda landmärke lystes upp på efterfrågan av organisationen ”Aid to the Church in Need” för att rikta uppmärksamheten mot de intensiva och enorma massakrerna som kristna drabbas av.

Läs vidare


4 responses to “Nigerias kristna idag, Europas kristna imorgon

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Allt detta utspelas under det att vår moraliskt urholkade ärkebiskop svänger sin kulturmarxistiska kräkla och manar till förståelse för brutaliteten samt hänvisar till manipulativa ordkonstruktioner som ”interreligiositet” och ”överlappande konsensus”!

  Vad denna ecklesiastiska ekvilibrist lyckas bemantla är det faktum att dödskultens bestialiska förkunnare aldrig umgåtts med en tanke på att stifta någon seriös överenskommelse med kristenheten, då islamismens perverterade profeter fastmer betraktar västvärldens ”otrogna hundar” och ursprungsbefolkningar som lovligt byte i avgrundsdemonen Allahs vederstyggliga namn.

  Naturligtvis är inte de koranförslavades invasionsagenda okänd för Jackelén och hennes förtappade undersåtar, trots att det är lönsamt att kaschera kunskapen bak de falska fromhetsmasker de förevisar under sina terrorursäktande teaterframträdanden i såväl sakral som profan kontext. Att muselmanerna ler i lönndom behöver näppeligen nämnas.

  Det är näst intill omöjligt att i detta sammanhang avstå från att reflektera över vilken katastrofal inverkan överrepresentationen av kvinnliga präster inneburit för Svenska Kyrkan, vilken i likhet med alla övriga institutioner och sektorer vilka lider en alarmerande brist på resolut maskulint inflytande, rönt en distinkt kvalitetsförsämring och degeneration genom de vänsterstyrda feministernas ockupation av de teologiska fakulteterna.
  Andreas.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  När har Sverige helt övertagits, inom kort enligt min uppfattning !

  Gilla

 • Svensk lösen

  De kristna i Syrien sätter sitt hopp till Assad. Har han makten är de relativt trygga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: