Stäng

Kvinna vägrade skaka hand – blev inte diskriminerad

ISLAM. Det var inte diskriminering när en kvinnlig lärarvikarie i Helsingborg inte fick fortsätta på den skola där hon vägrat skaka hand med manliga kollegor. Det framkommer i Arbetsdomstolens utslag.

Rätten anser i domen att det inte är bevisat att skolan diskriminerat kvinnan när hon inte fått fler uppdrag.
Det här är första gången som en liknande fråga prövas i hösta instans för arbetsrättsliga tvister och målet väntas bli vägledande.

-Pettersson säger tack, alltid något…

Domen från Arbetsdomstolen

 

13 reaktioner på “Kvinna vägrade skaka hand – blev inte diskriminerad

 1. För h-e! Kvinnan borde dömas till skadestånd för att HON diskriminerar MÄN!

 2. Jo men två av de invandrarvänliga partierna i Helsingborg, (Fp-S) hade hoppats på mer om detta nu inte detta var ett uttalande,med tanke på valet i September ?

 3. Svagsint att belasta domstolarna med detta tjafs. Vi är ett sekulariserad land. Vill mena bruden leva efter muslimska regler bör hon flytta.
  När jag låg på lasarett i 6 månader fanns det muslimska kvinnor där som undersköterskor, De hjälpte mig med hygienen bla tvätt av de nedre regionen, eller satt på sängkanten och höll min hand när allt va som värst för mig. Den omskrivna bruden försöker försöker sig på den lilla stegens politik, att skaffa prejudikat för att utöka det muslimska inflytande i våra friheter/Liv

  1. Tror inte att denna historia slutar här det finns fler instanser att gå vidare till och till slut faställs garanterat en dom till hennes fördel, alla tänkbar juridisk hjälp och andra resurser kommer att sättas in nu !
   Kvinnor och diskriminering är som alla vet ett prioriterat ämne inte minst i dagens Sverige och ännu mer om om helig mångkultur är inblandad.

   1. Rent formellt är Arbetsdomstolen överinstans vars beslut ej kan överklagas. Med andra ord torde domen vara prejudicerande.

    Men, man kan försöka gå andra vägar, denna väg slutade dock här.

 4. Förvånande att hon inte fick ett saftigt skadestånd som brukligt är i etta dårarnas paradis. Att hälsa hör till vanligt hyfs och folkvett.

   1. Det blir så när man tar in vilket skit som helst i landet, bara att kasta passet och säga att man är någon annan. Eller som för ett tag sedan, bara säga att man kommer från Syrien utan papper och vips så har man PUT
    Inga riktiga straff eller ingen livstids utvisning, bara lite bullar och snack med ordningsmakten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: