Stäng

Wallström Twittrar som en riktig Trump

UTRIKES. Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) som brukar kritisera USA:s president Donald Trump för hans Twittrande ägnar sig nu åt samma sak och kommenterar på Twitter uppgifterna om en kemvapenattack i terroristfästet Douma i östra Ghouta i Syrien.

”Förfärad av rapporter om attack med kemiska vapen i Douma. En utredning måste inledas omedelbart. Straffrihet är inte ett alternativ. Sverige kommer att kräva åtgärder av lämpliga internationella organ, inklusive FN:s säkerhetsråd”, skriver Wallström.

-Pettersson är mycket tveksam till om Syriens regering och president Assad använt kemiska vapen. De har redan vunnit kriget i området och har inget att vinna på att bomba kvinnor och barn med kemiska vapen.

Jag har eller aldrig hört utrikesministern beklaga sig över vad de hon kallar rebeller har gjort under det sju år långa kriget.

När uppgifterna dessutom kommer från Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) så blir jag ännu mer tveksam. SOHR är inget annat en än propagandacentral för terroristsidan och sunnimuslimerna. Det är obegripligt att svenska nyhetsmedier refererar till dem.

SOHR, Syriska människorättsobservatoriet verkar vara precis en sådan källa som svenska medier påstår att man inte ska använda. Trots sitt fina namn är det en privat sunnimuslimsk källa med ekonomiskt stöd från någon som inte gillar president Assad och verkar för sina egna syften.

8 reaktioner på “Wallström Twittrar som en riktig Trump

 1. Ett sant nöje att i kvällens Agenda se hur ryska RT:s chef Margarita Simonyan läxade upp SVT:s uppblåste pk-journalist – bl.a. om Syrien och inte minst hur svenska media och särskilt SVT enbart rapporterar om negativa saker i Ryssland.
  SVT-reportern påstod senare att RT aldrig säger något negativt om president Putin; motfrågan blir då varför SVT aldrig säger något negativt om Löfvén.

 2. Det Assad vinner är att han dödar sina fiender. Det är ett självändamål och är väl värt ett pris. Dessutom sätter det skräck i hans fiender att han kan gasa ihjäl dem precis som han vill och totalt ignorera den helt meningslösa pratklubben FN. Opinionen i Väst är bara av betydelse i Väst, resten av världen ignorerar totalt vad någon i Väst tycker om nånting.

  1. I Världen i allmänhet anses en ledare bättre desto fler fiender han har lyckats mörda. Väst dyrkar svaghet och eftersträvar fattigdom (för den inbillade klimatsyndaflodens skull). Resten av världen eftersträvar styrka och seger. Undrar hur det kulturmötet går?

  2. fakenews , tillrättalagt ihop om att man skall få USA till att angripa igen .

 3. Så mycket fake-nyheter och rena fantasier,för att dölja fakta,som idag har spridits till befolkningen i Deutschland och Absurdistan kan jag inte ens erinra mig tidigare har skett.
  Väntar nu med spänning på hur de skall vrida Orbans valseger i Ungern till något än mer negativt ?

 4. Ja, att hon är en helt obildad och outbildad lantlolla var uppenbart för hennes kolleger i Bryssel som betraktade henne som en nolla.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: