Brottsdömda utan utbildning arbetar åt asylsökande och Migrationsverket

INVANDRING. Dömda personer utan juristutbildning har fått arbeta som offentliga biträden åt asylsökanden, visar en granskning gjord av P1-programmet Kaliber i Sveriges Radio.

I Migrationsverkets lista över offentliga biträden har Kaliber hittat över 50 personer som är dömda för brott. Det rör sig om personer som har uppdrag, eller kan komma att få det.

En person har dömts för grovt bedrägeri, en annan till ett långt fängelsestraff för grovt narkotikabrott och en tredje har dömts till fängelse för att ha utsatt klienter för sexuellt ofredande.

Migrationsverket har mycket begränsade möjligheter att kontrollera offentliga biträden, enligt Veronika Lindstrand Kant, biträdande operativ chef.

Migrationsverket hade tidigare en lista över biträden som bedömts som olämpliga, men efter att den fått kritik från bland andra Justitieombudsmannen så bedömde Migrationsverket att den var olaglig och tog bort den 2016. Och Migrationsverket har efter det tagit upp den här frågan med regeringen.

-Pettersson säger att som vanligt hamnar ansvaret på regeringen som inte tar ansvar. Asylinvandringen är alldeles för stor.

Vi har tidigare sett att handläggare är asylaktivister som pumpar ut uppehållstillstånd och sett kritik mot tolkar i Malmö som uppmanade till angiveri.

Att grovt kriminella utnyttjar möjligheten till asyl, lögner om ålder och bakgrund, handläggare från klansamhällen som gynnar den egna gruppen osv.

Tycker ni det fungerar bra så rösta på sjuklövern den 9 september 2018.

10 thoughts on “Brottsdömda utan utbildning arbetar åt asylsökande och Migrationsverket

  1. Programmet, Kaliber, P 1, hade det här ämnet uppe idag.
    Konstigt nog gav alla deras uppgifter stöd åt samma uppfattning som vi
    (de flesta av oss här på bloggen?) ger uttryck för.

    De gav också intryck av att Sveriges styrning och Migrationsverket står under stark påverkan från annan stark makt.
    Det liknar det landsförräderi som avslöjades på Transportstyrelsen.
    Vid en bedömning av transportstyrelsens landsförräderi ter sig Wennerströms ”spioneri” som en fjärt i rymden.
    Men ingen lär väl bli dömd för detta enorma ”spioneri” mot vårt fosterland.

    Känner du dig trygg?
    Jag är rädd!
    Jag har dock en förhoppning att vår nästa statsminister heter Åkesson!
    Gör vad du kan för det!

    • Detta är den muslimska infiltrationen, lite i taget. Börja smått smila sig till högre poster se till att nästa infiltratör/smilfink anställs.
      Se detta på F.kassan med. När det är en blatte som svara läger jag på igen.

  2. Är någon förvånad?

    Regeringens kontrakt och mål att islamisera vårt kristna fosterland kräver narurligtvis att alla områden i landet infiltreras av muslimer.

    De har ju samma värde för islamiseringen vare sig de är dömda för brott, saknar utbildning eller är aktivt kriminella.

    Det som är mer förvånande är att alla myndigheter (alla tjänstemän) som besöker den här bloggen tydligen agerar i linje med regeringens ambitioner; Att Sverige ska islamiseras!

    De läser, men ingen kommenterar ( möjligen bakom en annonym signatur).
    De är alltså väl informerade vad som pågår i vårt fosterland – men sitter bara och gnuggar sina händer och ler (troligen)?

    Tänk om någon i den långa listan av ”följare” skulle kunna gå in med en, offentlig/med myndighetens stöd, kommentar som tydligt påvisar myndighetens uppfattning om vi har rätt eller fel.

    Detta i stället för att noga granska våra texter för att få en möjlighet att
    ”sätta dit oss” för att vi, eventuellt, kränkt muslimerna med något uttryck.

    Känner du dig trygg?
    Jag är rädd!
    – mest rädd för att barn och barnbarn ska behöva leva – eller dö-
    i ett islam – Sverige! Min tid är snart ute i alla fall!

  3. Sverige får inte ens ha kontroll på sin egen säkerhet utan lägger den i händerna på främmande människor med helt okända syften. Människor, som visar sig olämpliga får inte listas för JO. Det kan inte hindra att i stället göra en lista av lämpliga? Vad är det här? Vilket extremt slarv och fåniga bortförklaringar. Varför verkar Migrationsverket hjälpa till med en fientlig agenda mot Sverige? Är SÄPO inblandad i vansinnet? Är regeringen inblandad? Är annan okänd främmande makt inblandad? Vilka visste redan om det här? Det luktar förräderi. Vad vill de att Svenska folket skall tro?

  4. Hoppas ingen infödd hederlig svensk är eller blir förvånad över denna uppgift som bara är en i följden av allt annat dårskap som händer i dagens kollapsade mångkulturella Sverige som vissa grupper tycker är tryggt att leva i där bland annat våldtäkter/gruppvåldtäkter snart är lika vanligt och tyvärr lika naturligt som dagliga besök på WC !!!!!!!
    Snart September och ödesval för Folkhemmet, SD och AFS är två alternativ.

  5. Om Justitieombudsmannen har åsikter om det lilla registret, vad ska han då säga om Expressens register med flera tusen namn?

    Fast, det är väl som vanligt olika vad det gäller.

    Sveriges framtid och trygghet eller ljugande skäggbarn…

    • Har du inte insett att det är skillnad på register och register. Vissa är goda – som Expressens och Researchgruppens, medan andra är onda, som detta eftersom det i förlängningen kan innebära att brottsdömda och farliga personer inte får uppehållstillstånd i i Sverige(ironi).
      Hur mycket dårskap inom svenska statsförvaltning skulle inte behöva komma fram, detta är förmodligen bara ett yttre skikt som avslöjas.

  6. En återgång till gamla tider då alla inte utbildade sig i skolor utan praktiserade sig in i ett yrke.
    I bristernas Sverige tar vi till beprövade metoder och låter erfarna brottslingar skola in nya i ekonomisk brottslighet och andra kreativa sysslor som blommar i utsatta områden. Ett sätt in i arbetslivet för både lärare och elever. Kan de dessutom lura till sig ekonoimiskt stöd har de fått tre goda saker i samma ägg.

KommenteraAvbryt svar