Stäng

MP vill gå till val på generösare invandringspolitik

INVANDRING. Miljöpartiets ledning vill gå till val med ett valmanifest som värnar asylrätten och främjar återförening, rapporterar Sveriges Radio Ekot som tagit del av manifestet.

En tillfällig, hårdare migrationslagstiftning infördes i Sverige i samband med flyktingkrisen och gäller fram till 2019. Regeln nu är att uppehållstillstånden är tillfälliga men MP:s hållning är att personer med skyddsbehov ska få permanenta uppehållstillstånd.

Migrationspolitiken är ett av sex områden som MP vill prioritera enligt dokumentet, andra områden är ungas psykiska hälsa och att rädda haven. Manifestet ska antas på partiets kongress i maj.

 • Miljöpartiets vill att de personer som flytt till Sverige ska få återförenas med sina familjer här
 • Att de som är svårt sjuka eller särskilt utsatta ska få stanna i Sverige, till exempel hbtq-flyktingar eller kvinnor som flyr hedersvåld
 • Miljöpartiets principiella hållning är också att de som behöver skydd i Sverige ska få permanenta

-Pettersson ser inget om hur detta ska finansieras eller hur det påverkar klimatet att flytta somalier från Afrika till den kalla nord. En somalier släpper nämligen ut 50 gånger mer koldioxid i Sverige än i Somalia…

18 reaktioner på “MP vill gå till val på generösare invandringspolitik

 1. Dem talar gärna om populister, framförallt när det gäller oss som vill se en invandring som gäller behövande flyktingar.
  Men när de själva pratar om döende barn utan evidence att det skulle var diesel bilar då är det inte populism.
  Desperat försöker man samla de naiva inför valet genom att ruinera svenskar och sedan begära att de ska betala för fler som inte tillhör de med asylbehov. Allt för att få röster så de inte åker ut i valet!

  MEN DET ÄR TYDLIGEN INTE POPULISM!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Generoesare foer svenskarna eller de som kommer vandrande?Hur kan representanterna foer ett svenskt politikt parti tro och tycka att det aer deras uppgift att ta hand om ickesvenskar?.I min enfald hade jag faatt foer mig att det aer ett svenskt politiskt partis huvuduppgift att vaerna om sverige och svenskarna.

  1. Sossarna är ärligare.
   De lovar höjda bidrag före valet och skatterna höjs efter valet.

 3. Vad säger och tycker 7 klöverns trygga knähund 87:an om detta ?
  Det lär visa sig i höstens ödesval när lydiga väljare ska lägga sin s.k demokratiska röst i valurnan, blir spännande att se vilken väg Sverige kommer att ta minst 4 år framåt vilket nu är upp till svenskarna att bestämma i September.

 4. Går det verkligen att införa en generösare invandringspolitik än den vi har teoretiskt?
  jag menar går det att ha en mer släpphänt oansvarig öppna gränser politik än den vi har,
  är det möjligt.

 5. Köper MP väljare för skattebetalarnas pengar? Dömer MP:s politik skötsamma medborgare till slavar för att försörja utländska MP-väljare? Det liknar ett orättvist helvete.

  1. Jo med de utfästelserna de Gröna kommunisterna går till val,har även yngsta gruppen äntligen upptäckt,att det barkar åt he-vete !
   Innan jag hann skriva ner %-talen över minskningen, (från yngsta gruppen) hade dessa siffror censurerats bort i kommunikèn. 🙂
   ”Rädda havet” och ”Höghastighetståg”,lär inte hjälpa dem.Möjligen kan ”smogen i Peking” vända trenden. Likväl detta lär inte få deras troende,att köa vid valet !!

   1. För ”alla” er som har intresse i MP,finns idag en hel bok att läsa kring partiets ”alla” framgångar,på textsidorna 161-170…
    Tänk om SD kunde få lika stort utrymme i statsmedia,som dessa frånvarande utopister !

   2. Att ” rädda” haven, det finns en bra sak. Ät mer musslor! De är jättebra på det, det finns mycket forskning. Många odlingar finns, musslor är bra föda, de filtrerar och de blir inte giftiga. Rena magiken. Problemet är ju för partier som MP att dels är det privata företag som odlar, och dels det hemskaste av allt. Man ska äta en animalisk produkt, de stöttas ju av militanta veganer och då faller det vetenskapligt baserade argumenten som en fura. De kommer hitta en plågad mussla som är olycklig på sin odling. De kommer frige musslorna genom att skära sönder dem. De kommer stoppa odlingen, attackera handlarna, attackera barnen till odlarna. Stora demonstrationer kommer hindra transporterna. Det finns utländska program om odling, även av pärlor. Mycket imponerande men det kommer inte till MSM medier i Sverige kan jag lova!

   3. odalkvinnan:
    Det finns event. alternativ. Såg i går att en konferens skedde i Potsdam.Gräshoppor lär vara framtida människans huvudmåltid.
    Visste ni f.ö.att vi i Absurdistan har uppåt 60 olika arter,av denna insekt ? Somliga så små,att vi inte ens upptäcker dem med våra ögon !!!
    Nu är det de lite större om 4/5 cm längd som man föreslår vi skall serveras.Kan grillas eller kokas allt efter egen smak !
    Huruvida dessa är tillåtna att inmundiga av landets nya befolkning, (Islamisterna) framgick inte av reportaget….

 6. Om Sverige hade enbart tagit emot skyddsbehövande så hade situationen varit väsentligt annorlunda. Vi talar här om cirka 150 000 över 36 års tid, inte 2,2 miljoner. Problemet är att det verkar saknas både vilja och kunskap att skilja agnarna från vetet samt att asyl ska inte vara en permanent lösning. Eftersom vi inte lyckats med att assimilera de som redan är här är enda lösningen att stänga gränsen.

  Repatriera mera!

 7. De har ju snart bara utomeuropeiska asylinvandrare att förlita sig på.

  Hur detta ska finansieras och lösas praktiskt, lär de förhoppningsvis tvingas svara på innan valet och då rycker ytterligare några procentenheter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: