Skjutne vaktmästaren har fortfarande kulor i kroppen


BROTTSLIGHET/SJUKVÅRD. Den vaktmästare som sköts i Malmö i februari i fjol har fortfarande två kulor kvar i kroppen – en i huvudet och en i axeln. Sydsvenskan berättar han om skjutningen och vägen tillbaka, tyvärr bakom betalvägg så det blir ingen länk. 

I dag sitter han i rullstol. Att flytta hem var inte möjligt på grund av skadorna. Istället hittade familjen en ny lägenhet, men kommunen ville inte handikappanpassa den, det fick frivilliga hjälpa till med.

Enligt vårdplanen bör han träna varje dag, men han har bara fått beviljat 50 minuters träning i veckan, vilket han har överklagat. – Rehabilitering med riktigt utbildad personal och riktiga verktyg en gång i veckan är alldeles för lite, säger han till Sydsvenskan.

Det var när vaktmästaren var ute och sandade efter ett snöfall som en 15-åring sköt honom med flera skott. Skytten dömdes senare till tre års sluten ungdomsvård.

-Pettersson säger att det är tamejfan ynkligt. Speciellt i Skåne där det läggs hundratals miljoner av andras pengar på olika integrationsprojekt. Nu finns det inte, i sammanhanget småpengar, till en man som arbetat och varit skötsam i 30 år. Skäms.

Dessutom får vaktmästare Anders höra rena hånet från vissa politiker – Hillevi Larsson (S): Allmänheten har inte drabbats av skottlossningarna i Malmö

TIDIGARE 2017-1015. Kommunen vägrar handikappanpassa badrum åt skjuten vaktmästare

BROTTSLIGHET. Kommunen har sagt nej till att handikappanpassa badrummet åt vaktmästaren som sitter i rullstol efter skjutningen i Pildammsparken. 

Det var i februari i år som vaktmästaren blev skjuten. Han hittades svårt skadad vid ett flerfamiljshus mellan Roskildevägen och Kronborgsvägen nära Pildammsparken i Malmö.

Mannen var där för att salta gångbanor, men hade inte hunnit börja jobba än. Han fördes allvarligt skadad till sjukhus.

Jacob Drivhall, 16, dömdes till tre års sluten ungdomsvård för mordförsök. Domen fastställdes i hovrätten i september.

Vaktmästaren överlevde – men sitter i dag i rullstol och bor på ett korttidsboende för rehabilitering. Han har lämnat Malmö, där hans boende var helt omöjligt att klara med rullstol. Nu bor han i Vellinge där han genom kontakter och mirakeltur hittat en rymlig tvåa. Det var bara ett problem.

Varken Malmö kommun, där han blev skjuten, eller nya hemorten Vellinge vill bekosta handikappanpassning av lägenheten. ”Den sökande hade en lägenhet i Malmö och det har inte framkommit något särskilt skäl att flytta”, står det i Vellinge kommuns beslutsunderlag enligt Sydsvenskan som inte får någon länk på grund av betalvägg. Beslutet är överklagat till förvaltningsrätten.

Under tiden har vardagen alltså fixats hjälpligt – tack vare privatpersoner med ett engagemang. Utgifterna för dörren har SD Vellinge lovat att man ska hjälpa till med, och även Lions och flera privatpersoner ska vara med och bekosta material. Två engagerade hantverkare gör arbetet gratis.

-Pettersson menar att det är stor skandal, en skötsam medborgare blir skjuten när han gör sitt jobb men kommunen, i det här fallet två kommuner skyller ifrån sig för att spara en summa som troligen understiger 30.000, hoppas de skäms…

I ett normalt samhälle hade en representant från kommunen kontakt vaktmästaren och fråga vad han behöver hjälp med och ordnat det. Vaktmästaren hade säkert blivit bättre behandlad om han var en återvändande IS-krigare.

Malmö stad är en katastrof säger vaktmästaren, men de har hundratals miljoner till andra människor…

TIDIGARE 2017-07-07. 16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

ZIGENARE. Tre års sluten ungdomsvård väntar 16-åringen som döms för mordförsök på en vaktmästare i Malmö den 8 februari. Om han varit över 21 skulle straffet ha blivit 16 års fängelse. Domen överklagades men hovrätten fastställde straffet. 

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök.

I väntan på den rättspsykiatriska utredningen har domstolen avvaktat att meddela straff. Under fredagen kom psykutlåtandet in till tingsrätten. Det visar att han varken var psykiskt sjuk vid brottstillfället eller när han undersöktes.

Fredagens förhandling avslutades med att Christina Nilsson redogjorde för vilken typ av påföljd och straffrabatt som den idag 16-årige pojken ska få. Hade han varit över 21 skulle fängelsetiden sättas till 16 år bakom galler, enligt rätten. Det är en skärpning med två år mot vad åklagare Åsa Christensson begärde.

Samtidigt döms pojken att betala ett skadestånd på 250 000 kronor till vaktmästaren. När domen meddelats och 16-åringen lämnade rättssalen räckte han långfingret mot en polisman som satt på åhörarläktaren.
– Det är såklart helt fel av honom att göra så, säger mamman.
– Samtidigt så var det samme polisman som varit hemma hos oss, dragit upp oss halvnakna ur sängarna och vänt upp och ner på vår bostad. Mamman, Anna Welin, är å ena sidan tillfreds med att det nu finns svart på vitt att hennes son inte är eller var psykiskt störd. Men hon är övertygad om att sonen är oskyldig. – Detta handlar om att de vill sätta dit någon för detta hemska brott, och då blev det min son.

-Pettersson undrar om det inte är mamman det är fel på…

Pappan till skytten hette tidigare Dollar Lakatos men numera Emil Drivhall och tillhör en ökänd zigenarsläkt i Malmö.

I förhör med polisen säger brodern David Drivhall följande: David tillfrågas om han har något att tillägga och David svarar att han vill att polisen skall lägga till ”fuck the law”

TIDIGARE 2017-05-24. Misstänkt 15-åring tvingades slipa bord för att komma till ungdomshäktet

15-åringen som misstänks för mordförsök på vaktmästaren klottrade i häktet. När han flyttades till säkerhetsavdelningen fick han ett ultimatum: Slipa hela det klottrade bordet – eller bli kvar på säkerhetsavdelningen.

Bakgrunden var att 15-åringen några gånger tidigare klottrat i häktet, på ungdomsavdelningen. När han i huvudsak därför flyttades till säkerhetsavdelningen, klottrade han sitt namn på ett bord även där, enligt kriminalvården. På bordet fanns flera andra namn klottrade, sedan tidigare.

”..han fick ett sandpapper av personalen och uppmanades att slipa det aktuella bordet innan en återflytt var aktuell.”

I svaret till JO anser Kriminalvården inte att detta var något fel. ”Av Kriminalvårdens regelverk framkommer att det är förbjudet att skada egendom och för det fall detta sker ger häktet Malmö de intagna en möjlighet att återställa den skadade egendomen vilket är vad som skett.”

För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. Nekade erbjudanden om sysselsättning dokumenteras dock inte, så som promenader.

På måndag börjar rättegången mot 15-åringen. Den pågår i fyra dagar. Efter rättegången är det större chans att han kan flyttas till ett ungdomshem – då brukar det anses att risken att en misstänkt kan påverka vittnen har minskat kraftigt.

Sydsvenskan

-Pettersson undrar om 15-åringen firar idag? Han tillhör nämligen den folkgrupp som får 35.000 kronor var för att polisen försökte hålla koll på dem…

Att han tvingades slipa bordet han klottrat ned var ett alldeles utmärkt straff. Ställer man till med något måste man lära sig ta konsekvenserna. De föräldrar som inte inser det är medansvariga när det sker värre saker än att klottra på bord…

TIDIGARE 2017-03-25. Mamman till misstänkte 15-åringen: ”Han är isolerad 23–24 timmar per dygn”

BROTTSLIGHET. 15-åringen som sedan den 8 februari sitter häktad för mordförsöket på vaktmästaren vid Pildammarna ska ha placerats på säkerhetsavdelningen bland vuxna. Han är rädd för de äldre, har inga aktiviteter, hålls isolerad och kommer inte ut i solljus, berättar mamman. Nu anmäler hon situationen till JO, justitieombudsmannen.

I en JO-anmälan skriver mamman att han lever isolerad i sin cell 23–24 timmar per dygn, inte har några aktiviteter och varken har fått frisk luft eller solljus under två veckor. Det har lett till att han har blivit trött, håglös och uppgiven.
Dessutom är han rädd. Rädd för de vuxna som är placerade i cellerna runt omkring honom. ”Att man väljer att placera ett 15-årigt barn på en säkerhetsavdelning bredvid vuxna individer med svår psykisk problematik är skrämmande och gör barnet väldigt otryggt”, skriver mamman.

– Vi behandlar inte ens djur så här. Jag tycker inte att det är ok. Det är skrämmande att det går, säger hon till Sydsvenskan.

Mamman berättar att bristen på aktivitet beror på att grabben inte vaknar i tid på morgonen. Hon menar att kriminalvården måste hjälpa och stötta en deprimerad tonåring i större utsträckning. Hon efterlyser skolgång och förstår inte varför det tog över två och en halv vecka för hennes son att få sina glasögon.

– Och man kan väl hitta andra vägar. Man kan inte ha samma behandling och rutiner med en 15-åring som med en 40-åring? Man borde ha lite barnperspektiv – även om det är kriminalvård.

OBSERVERA att 15-åringen inte är muslim och mamman är etnisk svensk.

-Pettersson undrar om det inte är mamman som ska spärras in? Mamman var inte så noga med skolgången när hon lät 15-åringen springa ute och skjuta vaktmästare klockan två en vardagsnatt. 15-åringen är mångkriminell, vem har uppfostrat honom?

Nåväl, det hemskaste med denna snyftartikel om gärningsmannen är att det inte står ett ord om offret och hans familj. Mamman till 15-åringen tycker däremot kriminalvården inte fungerar och hoppas att hennes JO-anmälan leder till en förändring. Hon pratar om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.
– Jag vill att rutinerna ses över. När man ger kritik så är det väl det man vill, jobbar man med människor så måste man följa lagar och förordningar.
– Vi vet också att vår son är oskyldig och jag är säker på att det håller på att nystas upp. Vad ska de då göra, ge 100.000 kronor i skadestånd? säger mamman.

Inte ett ord av omtanke från 15-åringens mor till vaktmästaren och hans familj från pojken mor. Inte en fråga från Sydsvenskan om det samma. Det är hatmedia i ett nötskal.

TIDIGARE 2016-02-24. Vaktmästaren i Malmö inte längre livshotande skadad, men…

BROTTSLIGHET. Tillståndet för den vaktmästare som sköts i Malmö för drygt två veckor sedan har stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Mannen har vårdats på sjukhus i 16 dagar och Skånes universitetssjukhus beskriver nu läget som ”allvarligt men stabilt”. Den var den 8:e februari som vaktmästaren sköts när han skulle salta gångbanor nära Pildammsparken i Malmö.

Vaktmästaren är mycket allvarligt skadad.

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök har i dag omhäktats på sannolika skäl av Malmö tingsrätt.
Pojken nekar till inblandning.

-Pettersson säger att 15-åringen är en…nej förresten, men har ni läst om När greve Antonius kom till Sverige, det är drygt 500 år sedan men fortfarande samma.

TIDIGARE 2017-02-09. Vaktmästaren sköts bakifrån med flera skott

INVANDRARVÅLD. Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade natten mot onsdag blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet, som vi skrev om igår – Etnisk svensk arbetare skjuten av kriminell babbe i Malmö

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet.  

Vaktmästaren vårdas på sjukhus och svävar mellan liv och död.

Kammaråklagare Åsa Kristensson har anhållit 15-åring på den starkare graden, sannolika skäl, som misstänkt för mordförsök.

15-åringen har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

-Pettersson har ännu inte hört något om manifestationer mot våld och rasism. Men det är väl inte så noga när hederliga arbetande svenne-bananer skjuts…

Däremot när babbar skjuter babbar är det ett jävla liv och Svenne högerextremist för skulden.

15-åringen är känd kriminell. För att få slut på våldet måste det slutas dalta. Lås in eller flytta långt bort, väldigt långt…


10 responses to “Skjutne vaktmästaren har fortfarande kulor i kroppen

 • Thor

  En rötmånadshistoria som utspelades mitt i vintern. Jag har aldrig sett något motiv. Var babben helt enkelt uttråkad och roade sig med ett mordförsök?

  Gilla

 • Laila

  Där ser man dom sitter inte bara och tigger utanför ICA.

  Gilla

 • Lena

  Det är smärtsamt att lyssna på intervjun, hur stor smärta har då denne man gått igenom ?
  Att sedan hela tiden bli påmind genom att samhället inte finns där för att förbättra hans situation gör det ännu värre.
  Han har tack och lov fått hjälp från frivivilliga krafter, dock så måste både han och vi som läser undra……….vad betalar vi skatt till.
  Utelämnade frågetecknet i raden ovan, för vi vet och det är ännu mer bedrövligt.
  Avgå regeringen och det NU !
  Ni sköter inte era åtaganden, leker med våra liv och landets ekonomi, vilken skam för er alla.

  Gilla

 • age

  Evolutionen kräver att apor blir kvar i djungeln.
  Apor i bur är djurplågeri och vi, intelligenta människor ska inte ägna oss åt djurplågeri.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Detta är svensk mångkulturell trygghet och dårskap av idag !!!!!

  Gilla

 • ruben

  Har familjen blivit avväpnade eller slipper de husrannsakningar? För om mördaren är minderårig har ju målsman stort ansvar för att han gick omkring och sköt med skjutvapen. Det var bara tur att inte mordförsöket blev mord. Varför får de välja nya namn? Den humanistiska stormakten tycks stötta kriminella och mördare medan brottsoffren lämnas i sticket. Bevare oss väl för ordningen från helvetet.

  Gilla

 • Roland ram

  Den domaren som dömde den 3år för det mordförsöket skulle dömas till livstids fängelse.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Inte fängelse, det heter livstid på ett av Kriminalvårdens välservade och odisciplinerade hotell !!!!!
   Riktiga kännbara fängelser finns bara i de länder där kriminella parasiter är mindre värda än hederliga medborgare men i kramgoa Sverige är det ju som alla med vanligt folkvett vet finare och mer människovärdigt att vara terrorist eller övrig brottsling, brottsoffer och hederliga infödda svenskar är ju inte värda ett dyft utan föraktas totalt av dagens vidriga folkvalda maktelit och det övriga välgödda hycklande vänsterextrema etablissemanget.

   Gilla

   • Roland ram

    Ja det är väl det gamla uttrycket
    -alla människors lika värde som gäller.
    Personligen tycker jag att jag är mer värld än en pedofil av valfritt kön.
    Detta har jag fräckheten att tycka som medelålders vit privilegierad svensk skattebetalare.

    Gilla

  • Laila

   Det är muslimska nämndemännen som mildrar straffet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: